Tribuna
Turul Ciclist al Sibiului 2019 / Kometa, echipa lui Contador şi Basso, la start
Turul Ciclist al Sibiului 2019 / Kometa, echipa lui Contador şi Basso, la start
Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au anunţat definitivarea listei de start a competiţiei de anul acesta. Printre echipele pro-continentale şi continentale se numără şi Kometa, din care fac parte celebrii ciclişti Alberto Contador şi Ivan Basso.

 

Grila de start a Turului Ciclist al Sibiului 2019 (UCI 2.1) este fomată din 21 de echipe, din care două pro-continentale, 18 continentale şi o selecţionată naţională, cea a României.
Cele două echipe pro-continentale, Androni Giocattoli - Sidermec (Italia) şi Gazprom Rusvelo (Rusia), nu sunt la prima prezenţă în tur, dar numai Androni a reuşit să-şi adjudece trofeul până acum, ba chiar de două ori, prin Egan Bernal  şi Ivan Ramiro Sosa, ambii propulsaţi între timp la Team Sky.
Ruşii, în schimb, la prima participare în Turucl Ciclist al Sibiului în 2018, au reuşit să aibă doi ciclişti pe podiumul final, o performanţă bună, dar care, cu siguranţă, nu poate fi satisfăcătoare pentru o echipă cu blazon de pro-continentală.
O a treia echipă pro-continentală, Delko-Marseille Provence din Franţa, este aşteptată zilele acestea să confirme paticiparea la tur.
Din rândurile echipelor continentale, noutatea absolută este participarea formaţiei Kometa Cycling Team (SPA), echipă de pepinieră a formaţiei de World Tour Trek-Segafredo. Echipa este manageriată şi antrenată de cei doi mari campioni Contador şi Basso, specialişti în probele montane, se arată într-un comunicat d epresă al organizatorilor.
Alberto Contador este unul puţinii rutieri (mai exact şapte!) care au câştigat toate cele trei mari tururi (Turul Franţei de două ori, Giro d'Italia de două ori şi Vuelta a Espana de trei ori), iar Ivan Basso are la activ două victorii în Giro d'Italia şi un Tur al Franţei (U23). Echipa este compusă din ciclişti tineri şi talentaţi, care în primul an de existenţă au acumulat 11 succese şi care vor veni la Sibiu însetaţi să câştige a treia victorie de etapă într-un tur de categorie superioară sau chiar să plece acasă cu tricoul galben sibian.
CCC Development Team (Polonia) este formaţia continentală a CCC, care, după ce şi-a adjudecat de două ori turul sibian, a urcat în 2018 de la rangul de pro-continentală în rândul echipelor de World Tour şi va participa în Turul Fanţei.

Adria Mobil (Slovenia) revine în competiţie după ce în 2014 şi-a adjudecat trofeul sibian de o manieră pe cât de surprinzătoare pe atât de categorică, susţin organizatorii.
Ca de obicei, la start se aliniază şi un important contingent italian, în 2019 reprezentat de echipele D'Amico UM Tools, Sangemini - Trevigiani - MG.K Vis, Biesse Carrera şi Cycling Team Friuli. Echipa Team Illuminate (SUA), care are la activ victoria de etapă din evadare din 2017, vine la Sibiu pentru al treilea an.
Acestora li se adaugă o a doua echipă americană, 303 Project, şi echipele europene Akros Thömus (Elveţia), Monkey Town a Bloc (Olanda), Hurom (Ungaria), Pannon (Ungaria), Elkov-Author (Cehia) şi Massi Vivo Grupo Oressi (Paraguay).
România va fi reprezentată de două echipe continentale, Giotti Victoria şi Team Novak, cărora li se adaugă o selecţionată naţională care va atrage toate aplauzele fanilor prin evoluţiile lui Eduard Grosu şi Serghei Ţvetcov.
Ediţia din acest an a Turului Ciclist al Sibiului va avea loc între 3 şi 7 iulie. În cadrul Turului vor fi organizate şi o serie de eveniente pentru public, Cursa Sponsorilor, Green Day Kids, King of the Mountain şi Biciclete Cochete.
 
Turul Ciclist al Sibiului (3-7 iulie)
Prologul, 2,2 km:
centrul istoric al Sibiului;
Etapa 1, 190 km: Sibiu - Cisnădie - Tălmaciu - Cisnădie - Răşinari - Gura Râului - Miercurea Sibiului - Păuca -Ocna Sibiului - Cristian - Poplaca - Sibiu. Sosirea pe B-dul Victoriei;
Etapa 2, 160 km: Sibiu - Agnita - Cârţişoara - Bâlea Lac (2040 m altitudine);
Etapa 3, 161 km: Sibiu - (Sălişte - Poiana Sibiului - Dobârca - Sălişte) x 2 - Răşinari - Păltiniş (1440 m altitudine);
Etapa 4, 174 km: Sibiu - Mediaş - Agnita - Sibiu. Finish în Piaţa Mare.
 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia