Tribuna
SCM Timișoara - BC CSU Sibiu 61-71 / ”Vulturii” au pus stăpânire pe Banat. Falker, 28 de puncte!
SCM Timișoara - BC CSU Sibiu 61-71 / ”Vulturii” au pus stăpânire pe Banat. Falker, 28 de puncte!
Echipa sibiană s-a impus la o diferență de 10 puncte pe terenul formației lui Dragan Petricevici. Jocul a fost unul extrem de disputat, ”galben-albaștrii” reușind să își apropie victoria în ultimele minute. Cel mai bun om de pe teren a fost Randal Falker, pivotul lui CSU marcând 28 de puncte și terminând partida cu un indice al eficienței de 36.

 

Baschetbaliștii sibieni au obținut o victorie extrem de importantă la Timișoara, în fața team-ului lui Dragan Petricevici. După 40 de minute, ”galben-albaștrii” s-au impus cu 71-61. Diferența a fost făcută în ultimul sfert, după ce precedentele trei perioade au fost extrem de disputate.

Jucătorii lui Dan Fleșeriu au intrat bine în meci și, după 3 minute, conduceau cu 9-3. Falker a arătat încă din debut o mare poftă de joc, marcând 5 puncte consecutiv. Franklin Jr. și Brown au redus diferența la o jumătate de coș (9-8), iar cu doumă inute înainte de pauză Mirel Dragoste, fostul jucător al lui CSU, a adus pentru prima dată Timișoara în avantaj (14-13).

Falker și Jordan au înclinat în două rânduri balanța în favoarea Sibiului, dar Brown, cu o aruncare de la distanță, a stabilit scorul primei perioade, 19-17 pentru Timișoara.

Același Brown a fixat diferența la două posesii, în debutul actului secund, dar imediat Falker a marcat o triplă (21-20). Bănățenii s-au dus la +5 în două rânduri (25-20, 27-22), dar ”vulturii” au avut replică și, cu minute înainte de finalul reprizei, au egalat la 27 prin Cooper, iar Larry Gordon, la următorul atac al Sibiului, a făcut 30-27 pentru CSU.

Sibienii au câștigat sfertul doi cu 20-16, iar la pauza mare conduceau cu 37-35.

Brown a întors rezultatl imediat după reluare cu un coș din afara semicercului (38-37).

Cel de-al treilea sfert a fost cel mai disputat de până acum. Avantajul a trecut de la o echipă la alta de nu mai puțin decât nouă ori, iar în final Timișoara a avut câștig de cauză (19-15).

Ultimele 10 minute au început de la 54-52 pentru gazde. Gordon a egalat la 54, apoi Tohătan, la 56, după care CSU a trecut în avantaj prin reușita lui Gordon. Komatina a ”convins” tabela să mai indice o dată egalitate (58-58).

Falker, Tohătan și Gordon au dus-o pe CSU la +7 (65-58), dar meciul era departe de a fi jucat. Komatina a reacționat cu o triplă, dar Falker le-a tăiat elanul bănățenilor cu încă două coșuri din acțiune și CSU avea 69-61 cu două minute înainte de final.

În restul timpului, ”vulturii” s-au apărat foarte bine, iar același Falker a stabilit rezultatul final, 71-61, intrând în posesia titlului de MVP-ul partidei.

Pentru BC CSU Sibiu, pe lângă Falker, care a terminat meciul în double-double  (28 puncte, 11 recuperări, două pase decisive), au mai evoluat Lucas Tohătan (11 puncte), Larry Gordon (9 puncte, 9 recuperări), Barry Stewart (6 puncte), Jared Jordan (6 punt), Isaiah Philmore (4 puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri), Chris Cooper (4 puncte, 6 recuperări), David Engi (3 puncte) și Roland Torok (6 recuperări).

 

Am avut un meci greu la Timișoara, așa cum ne așteptam, cu o echipă foarte arțăgoasă, care ne a pus destul de multe probleme timp de 35 de minute. Spre deosebire de meciul cu Oradea, am făcut o apărare mai bună, cu o atitudine mai bună și implicare mai bună a tuturor jucătorilor care au intrat în teren și asta ne-a și adus victoria. Diferența de atitudine s-a văzut în cele 20 de recuperări ofensive pe care le-am făcut. Mă bucur că băieții au reacționat și mă bucur că am rezistat fizic, până la sfârșitul meciului și ne continuăm drumul, inclusiv programul de pregătire fizică, astfel încât să încercăm să ajungem în PlayOff în condiții cât mai bune, fără accidentări”.

Dan Fleșeriu, antrenor BC CSU Sibiu

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia