Tribuna
Randal Falker continuă la Sibiu
b.o.n.
12457 vizualizari
Randal Falker continuă la Sibiu
Americanul adus acum un an de la Steaua va juca și în sezonul viitor la CSU. Falker a fost unul dintre cei mai buni jucători ai vicecampioanei României în ediția de campionat recent încheiată.

 

Oficialii ”galbe-albaștrilor” și Randal Falker au bătut palma, astfel că americanul va juca și în sezonul viitor pentru CSU Sibiu. Falker și-a prelungit contractul cu CSU pentru încă un sezon și se va alătura lotului antrenat de Dan Fleșeriu la jumătatea lunii august.

În sezonul recent încheiat, în care CSU a câștigat în premieră Cupa României și a jucat finala mare a campionatului, obținând în cele din urmă titlul de vicecampioană națională, Falker a avut medii de 10,7 puncte, 7,4 recuperări, 1,7 asisst-uri și un ”capac” în 35 de meciuri jucate. Cele mai bune cifre le-a reușit în play-off, mediile sale ajungând la 11,3 puncte, 8,2 recuperări (3,7 ofensive), 1,9 pase decisive și 1,7 ”capace”

Pentru prima dată în cariera sa, pivotul american a aruncat constant de la 3 puncte, fiind încurajat permanent de Dan Fleșeriu. Acest nou procedeu i-a deschis noi orizonturi jucătorului de 33 de ani, el terminând sezonul cu aproape 30 la sută la aruncările de la distanță, se arată într-un comuniat de presă al clubului sibian

Americanul a înscris 18 coșuri de la distanță, marcând 3 din 3 într-o victorie cu Oradea, vechea și, totodată, noua campioană, scor 97-81, în decembrie 2018. Tot cu Oradea a reușit și cele mai multe puncte din acest sezon, 23.

Randal Falker a reușit, în sezonul 2018/2019, să termine meciul de 5 ori în double-double, cu peste 10 puncte și 10 recuperări.

”Prezența lui Randal Falker oferă o siguranță defensivei Sibiului, dar și soluții în atac. Experiența de care beneficiază pivotul nostru va fi foarte importantă în meciurile din Europa, dar și în partidele cu miză din campionat sau din Cupă. Astfel, în acest moment BC CSU Sibiu are trei jucători confirmați pentru sezonul 2019/2020: Randal Falker, Lucas Tohătan și Aurelian Gavriloaia”, mai notează clubul sibian în comunicatul de presă.

 

Jucător cu multă experiență

Fost MVP al Franței în 2014, pe vremea când evolua pentru Nancy, Falker și-a început cariera peste Ocean, la Cholet, echipă la care a petrecut 4 sezoane. Coechipier cu Nado De Colo, Fabien Causeur sau Mickael Gelabale, Falker a jucat finala Eurochallenge în 2009, a câștigat campionatul și Supercupa în 2010 și a debutat în Euroligă și Eurocup.

Apoi a trecut pentru un an în Turcia la Beșiktaș, după care, vreme de trei sezoane a evoluat în Franța, pentru Nancy, până în 2016.

După jumătate de sezon la AEK Atena, ”Chef” - așa cum este poreclit pentru calitățile sale de bucătar - a semnat cu CSM Steaua EximBank, echipă cu care a jucat două finale ale Ligii Naționale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia