Tribuna
Jidvei
Mirel Rădoi vrea să-l naturalizeze pe gazistul Cardoso
Mirel Rădoi vrea să-l naturalizeze pe gazistul Cardoso

Noul selecţioner al României, Mirel Rădoi, a declarat, joia trecută, că vrea să-i naturalizeze pe atacantul francez Billel Omrani de la CFR Cluj şi pe atacantul italian de origine română Dumitru Cardoso de la Gaz Metan Mediaş.

"În momentul de faţă sunt doi jucători străini care i-aş putea identifica în momentul de faţă ca jucători care ar putea fi naturalizaţi, Omrani şi Cardoso. Sunt jucătorii care mie îmi plac şi o să avem o discuţie la nivel de federaţie. Nu avem cum să facem procedurile (n.a. pentru meciul cu Islanda). Dar, pentru perioada următoare... Va fi foarte greu, pentru că trebuie să vedem exact procedurile juridice, dacă are naţionalitate, cum, de la cine, bunic, străbunic, dacă are buletin sau paşaport...", a declarat Mirel Rădoi, potrivit telekomsport.ro.

Billel Omrani are 26 de ani şi joacă la CFR Cluj din 2016.

 

”Mitică”, jucătorul cu patru cetățenii

 

Dumitru Cardoso are o poveste de viață incredibilă. Născut în Suedia, la 18 ani a ajuns la Napoli, intrând totodată în atenția celor care erau la acea vreme la naționala mare a României. A jucat pentru selecționatele U19 și U20 ale Italiei. Pentru Napoli a evoluat în 12 meciuri, în Serie A, după care a fost împrumutat la mai multe formații din Serie B, printre care s-au numărat Empoli, Cittadella, Ternana sau Livorno.

Ulterior s-a transferat la Nottingham Forest, în Championship, cel de-al doilea eșalon englez, enru care a jucat în 12 meciuri și a marcat un gol. A mai trecut pe la Alcorcon şi Gimnastic Taragona, în Spania, iar înainte de a se transfera la Gaz Metan a jucat din nou în Serie B, la Livorno. Serie B a fost eșalonul în care a evoluat cel mai mult până acum noul jucător al Gazului Metan. În 115 partide jucate în al doilea eșalon din Peninsulă, Cardoso a marcat 15 goluri.

“Ştiam că într-o zi voi veni aici în România. Aşteptam momentul potrivit şi acesta a venit. Staff-ul şi Mister (n.a. Edward Iordănescu, antrenorul Gazului Metan) m-au vrut, clubul are ambiţie şi de asta am ales să vin aici. Am fost primit foarte bine. Vin cu motivaţie, vreau să-mi relansez cariera şi cred că Gaz Metan îmi poate oferi asta”, a declarat Dumitru Cardoso pentru prosport.ro.

Dumitru Cardoso are cetăţenie braziliană, moştenită de la mama sa, dar și pe cele suedeză, italiană, deoarece s-a stabilit cu familia în Peninsulă de la 7 ani, şi română, după tatăl său. Atacantul a dezvăluit, pentru ProSport, că visul tatălui a fost mereu să joace pentru România. “Tatăl meu este român şi obiectivul meu este să-mi cânte imnul României într-o zi”, mai a spus Dumitru Cardoso.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia