Continental
Tribuna
Măgura a transferat o echipă întreagă. Adriana Țăcălie, brazilianca Jaqueline și Dijana Ujkic, jucătoare de națională
b.o.n.
13120 vizualizari
Măgura a transferat o echipă întreagă. Adriana Țăcălie, brazilianca Jaqueline și Dijana Ujkic, jucătoare de națională
Din această vară, sub comanda lui Alex Weber, la Cisnădie au ajuns 9 jucătoare noi. În schimb, Măgura s-a despărțit de brazilience, de Apetrei și de Boljevic.

 

După un nou sezon bun, în care a ajuns până în grupele Cupei EHF, a terminat pe locul 4 și a prins, pentru al doilea an consecutiv, cupele europene, Măgura face curățenie în lot. Mai multe jucătoare importante s-au despărțit în această vară de formația pregătită de Alex Weber, Bogdan Nițu și Bogdan Lucescu. Oana Apetrei a plecat la Gloria Buzău, iar Larissa Araujo, la Universitatea Cluj. Măgura nu mai este ”colonie braziliană”. După ce, în iarnă, Mariana Costa și Deonisse Fachinello au plecat la Craiova, acum gruparea din Cisnădie a pus capăt colaborării și cu portărița Gabriela Morenschi și cu Larissa Da Silva.

Din lotul Măgurii pentru viitorul sezon nu mai face parte nici Jasna Boljevic, o altă handbalistă experimentată.

În schimb, Cisnădia a transferat 9 jucătoare în această vară.

Adriana Țăcălie este o handbalistă cu foarte multă experiență, atât la nivelul echipelor de club, cât și în națională. Slătineanca de 30 de ani evoluează pe postul de inter dreapta și și-a dat acordul de a juca la Măgura în sezonul viitor încă din luna aprilie. Țăcălie a făcut parte din echipa națională a României care a participat la Campionatul Mondial din 2013 și la Campionatele Europene din 2012 și 2014.

Adriana Țăcălie are în palmares 5 titluri naționale în România, în anii 2007, 2008, 2009, 2010 și 2011, toate cu Oltchim Rm. Vîlcea, precum și pe cel de vicecampioană obținut în 2014, cu Corona Brașov. A mai cucerit Cupa României, cu Oltchim, în două rânduri (2007 și 2011), Supercupa României (2007), tot cu Oltchim.

Pe plan extern, a fost campioana Muntenegrului, în 2012, cu ZRK Buducnost, an în care a ridicat deasupra capului și Cupa Muntenegrului. Tot cu Buducnost a câștigat Liga Campionilor, în același an, la 5 ani distanță de precedentul titlu cotinental, obținut cu Oltchim.

Adriana Țăcălie a mai câștigat, cu Oltchim, Cupa Cupelor, în 2007 și a fost finalistă a Cupei Challenge EHF în 2003. Ea a ajuns la Măgura, în această primăvară, după ce și-a încheiat contractul cu echipa franceză Fleury Loiret HB. În echipa națională mare a României are 38 de prezențe și a marcat 58 de goluri.

Ucraineanca Tamara Smbatian a ajuns la Măgura de la Energa AZS Koszalin. Ea are 24 de ani și evoluează pe postul de centru. Smbatian a fost campioana Ucrainei, în 2015, cu Olimpia Beskid Nowy Sacz. În același an a jucat semifinala în Challenge Cup. În 2013 a fost desemnată MVP-ul Campionatului European universitar, iar un an mai târziu a primit aceeași distincție în campionatul Ucrainei.

Anastacio Jaqueline este o braziliancă de 32 de ani care a evoluat ultima dată în Israel, la  Maccabi Rishon Lezion. Ea a evoluat, de-a lungul carierei, în campionate puternice precum cele din Ungaria, Norvegia, Rusia, Danemarca, Germania sau Turcia. Jaqueline are 39 de prezențe în echipa națională a Braziliei.

 

Două transferuri de la Zalău; trei, de la Buzău

Valentina Panici are 31 de ani și vine de la HC Zalău. Ea poate evolua atât centru, cât și extremă stânga. În 2017 a luat ”bronzul” în Liga Națională, cu HC Zalău, iar aul trecut a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei EHF cu echipa lui Tadici.

Tot de la Zalău a fost adusă și Andreea Stângă. Aceasta are 21 de ani și evoluează pe postul de inter stânga.

Surorile Diana și Mădălina Predoi au evoluat ultima dată pentru SCM Gloria Buzău în Liga Florilor. Diana are 24 de ani și poate juca atât extremă stânga, cât și extremă dreapta, în vreme ce Mădălina (27 ani) e extremă stânga.

Cristina Nan e un pivot de 29 de ani care a jucat, anul trecut, tot la SCM Gloria Buzău.

O jucătoare cu multă experiență este și Dijana Ujkic. Ea are origini albaneze, dar e de națonalitate muntenegreană. Ujkic vine la Măgura de la Buducnost, cu care a terminat sezonul 2016/2017 pe locul 4 în Liga Campionilor, iar în 2018 și 2019 a ajuns până în sferturile de finală. Dijana are 25 de selecții în naționala Muntenegrului, deși va împlini 23 de ani abia pe 5 iulie. Evoluează pe postul de extremă dreapta.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia