Tribuna
”Leii” s-au pus stăpâni pe teritoriul ”vulturilor”. Oradea și-a luat revanșa în ”Transilvania”. La CSU a debutat Loving
Ovidiu BOICA
1277 vizualizari
”Leii” s-au pus stăpâni pe teritoriul ”vulturilor”. Oradea și-a luat revanșa în ”Transilvania”. La CSU a debutat Loving
© Vali MACREA
Baschetbaliștii sibieni au pierdut la o diferență de 10 puncte derbiul cu echipa lui Cristi Achim, sâmbătă seara, pe teren propriu. Orădenii și-au luat astfel revanșa după ce, în tur, CSU câștigase cu 79-66. Bulgarul Ivanov a fost cel mai bun marcator al lui CSU, cu 23 de puncte, iar ”Mouha” Barro a terminat partida în double-double. BC CSU Sibiu, care este pe locul 3 în clasamentul Conferinței B, cu un bilanț de 5 victorii și tot atâtea înfrângeri, va sta în următoarea etapă, următorul joc fiind cel cu SCM Craiova, peste două săptămâni, în deplasare.

 

Echipa lui Tomas Rinkevicius a pierdut al doilea meci consecutiv în Liga Națională, după 80-69 la Rm. Vâlcea, acum o săptămână, ajungând la un bilanț de 5/5 cu care e pe locul al treilea în clasamentul Conferinței B. Sâmbătă seara, BC CSU a cedat la o diferență de 10 puncte, în fața propriilor suporteri, jocul cu vicecampioana Oradea. Echipa lui Cristi Achim s-a impus cu 95-85, luându-și revanșa pentru eșecul din tur, când ”galben-albaștrii” se impuseseră cu 79-66.

Internaționalii Mirel Dragoste și Rareș Uță, Monyea Pratt, Pavlin Ivanov și senegalezul Barro, respectiv Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis și Cătălin Baciu au intrat pe parchet din primul minut.

Meciul a început cu mai multe ratări la ambele panouri, Baciu deschizând scorul după un minut și jumătate. Uță a egalat, apoi Neal a înscris primul coș de-afară. Și Tarolis a punctat din spatele semicercului (8-5). Ivanov a redus la minim diferența, apoi Tarolis și Baciu au dus Oradea la două posesii (12-7), dar Uță și Barro au intors rezultatul, senegalezul cu cinci puncte la rând, un and-one și un dunk (14-12).

Marc Loving, noul jucător al lui CSU, a trecut cu succes pe la linia de ”libere” și ”vulturii” aveau acum două posesii peste adversar (20-16).

Nicolescu, respectiv Nandor Kuti au înscris din afara semicercului (23-19). CSU a avut în mai multe rânduri și +5 pe tabelă, dar la prima pauză mai păstra un avantaj de doar o posesie după tripla lui Gotcher (30-28).

 

Oradea întoarce rezultatul în sfertul doi

 

Arledge și ”Bobe” Nicolescu au înscris în debutul actului secund alte două coșuri de la distanță, Oradea preluând conducerea (34-30). La celălalt panou, Pratt a ratat tripla, nu și Loving.

Arledge, respectiv Loving și Dragoste, au irosit alte aruncări de-afară, Gotcher punând capăt perioadei de secetă și trimițându-i pe ”vulturi” în time-out (36-33).

Barro a continuat să facă spectacol, înscriind de sus, iar cu o triplă, Ivanov a restabilit egalitatea (38-38). Au urmat alte două ratări de la distanță, semnate de Gotcher, respectiv Ivanov, apoi Nicolescu a dus Oradea pentru prima dată la +6 cu o aruncare din spatele semicercului (44-38).

Și, tot cu o triplă, Richard a făcut 49-42 pentru ”leii roșii”. Loving a replicat la fel, iar Uță a stabilit scorul primei reprize, 49-46.

 

Se rupe echilibrul după pauza mare

 

Richard a inaugurat tabela în sfertul trei și tot el a marcat încă un coș de la semi-distanță, nu îaninte însă ca Dragoste să vină cu o triplă. Uță, de la linia de ”libere”, și Dragoste au egalat (53-53), după două minute de la reluare.

A fost momentul în care și-a intrat în rol americanul Neal, cu opt puncte la rând, iar Niculescu, din spatele arcului de cerc, a mărit ecartul la +9 (65-56), forțându-l pe Rinkevicius să ia time-out ('26).

În urma ”liberelor” lui Richard, diferența de pe tabelă se compunea pentru prima dată din două cifre (69-58). Tot Richard a mărit și mai mult ecartul (73-60), dar Pratt a stabilit scorul de la care urmau să înceapă ultimele 10 minute cu o aruncare din spatele semicercului, în ultima secundă (73-63).

 

Cea mai mare diferență de pe tabelă: +16

 

Arledge și Tarolis au irosit speranțele sibienilor de a se întoarce în meci, la intrarea în actul decisiv (77-63).

Uță a înscris primele punctepentru CSU, dar imediat Gotcher a replica cu o aruncare de-afară (80-65).

Rinkevicius a mai luat un time-out, iar la reluare Ivanov și Loving, ultimul cu o triplă, au redus din diferență (80-70), moment în care a venit rândul oaspeților să meargă la margine.

La reluare, Gotcher și-a completat evoluția cu încă două triple, apoi Tarolis a securizat și mai mult victoria ”leilor roșii” (88-72), pentru că ”vulturilor” le era imposibil să mai revină în cele aproape 4 minute rămase din meci.

Oradea a câștigat cu aceiași diferență pe tabelă ca cea de la ultima pauză (98-85), sfertul patreu încheindu-se nedecis.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica