Tribuna
FC Hermannstadt - FC Voluntari 0-0 / Zgârciți cu fotbalul!
Ovidiu BOICA
10692 vizualizari
FC Hermannstadt - FC Voluntari 0-0 / Zgârciți cu fotbalul!
Cele două echipe din subsolul clasamentului au făcut o reclamă proastă fotbalului, vineri seara, la Tg. Mureș. Jocul s-a desfășurat cu precădere între cele două suprafețe de 16 metri, ocaziile de gol find rarissime. Ilfovenii puteau deschide scorul în finalul primei reprize, când Luchin a deviat în bara propriei porți. De cealaltă parte, ”alb-roșii” au avut un penalti, dar portarul Rîmniceanu l-a ghicit pe Jo Santos și a parat. Pentru FC Hermannstadt urmează o serie de foc în retur, urmând să întâlnească, pe rând, pe FCSB, Gaz Metan, Viitorul, Universitatea Craiova și CFR Cluj.

 

La primul meci cu Eugen Neagoe pe bancă, echipa sibiană n-a părut deloc convingătoare în disputa cu ”lanterna” FC Voluntari, formație care pierduse ultimele 7 jocuri în campionat și care, după victoria surprinzătoare cu FCSB, din etapa a V-a, nu mai luase niciun punct, încasase 19 goluri și marcase doar de trei ori. ”Alb-roșii” au bifat astfel al cincilea meci consecutiv de campionat fără gol marcat, deși Jo Santos, de la punctul cu var, a fost atât de aproape să pună cap ”secetei”.

Hermannstadt a început jocul cu Voluntariul lui Bergodi cu același ”unsprezece” ca și în meciul cu Astra, din urmă cu o săptămână, când Eugen Beza a asigurat interimatul, iar Neagoe a fost doar în tribunele arenei din Giurgiu. În absența lui Rimane, Tătar a jucat pe dreapta în ofensivă. Pires și Taira au apărut la închidere, iar Yazalde a jucat vârf împins din nou, pentru că Debeljuh continuă să aibă probleme medicale. Doar Cordea și Petrescu au schimbat părțile, dar după ieșirea jucătorului sub vârst, șeptarul lui Hermannstadt a revenit pe dreapta.

Prima repriză a fost dezamăgitoare, iar în liniștea de pe stadion, spartă doar de scandările D'acilor, care au cântat în permanență, ai fi jucat că, prin colțul tribunelor, vreo 3-4 mușterii trecuți de a doua tinerețe au început să moțăie, sforăind în surdină.

Luchin a trimis în careu din lovitură liberă, în încercarea de a pune pericol asupra buturilor apărate de Rîmniceanu, dar înaltul Papazoglou a respins în corner ('2). Apoi, u sfert de oră, a fost liniște, bătălia s-a dat între cele două careuri. Abia în minutul 18, o minge trimisă ploaie în careu de Ion Gheorghe, a fost îndepărtată de Pires. Patru minute mai târziu, ilfoveanul Căpățînă a trimis în sfârșit primul șut pe poartă, dar distanța a fost prea mare și Cristiano s-a culcat pe minge.

 

Ploaie de centrări

 

Sibienii au continuat să facă exces de mingi înalte, ”trasoarele” au fost trimise din toate direcțiile în 16-le Voluntariului, dar înalții fundași ai lui Bergodi au fost de fiecare dată la post.

Abia în finalul reprizei adrenalina s-a făcut resimțită la centrarea lui Mățan pentru Ion Gheorghe. Luchin s-a interpus pe traiectoria balonului, dar a respins în bara din stânga lui Cristiano ('43).

Până la pauză însă, sibienii au cerut penalti la o fază în care slovenul Struna l-a călcat pe Luchin în marginea careului mic, dar ”centralul” Iulian Dima n-a văzut infracțiunea ('45).

Repriza secundă a fost ceva mai animată. Sibienii - probabil băgați în ședință de Neagoe la vestiare - au început mai deciși și ocaziile la poarta lui Rîmniceanu nu au întârziat să apară. Jo Santos a greșit de puțin ținta ('47), apoi a trimis pe poartă, din centrarea lui Tătar, însă goal-keeper-ul a fost la post ('49), apoi Taira și-a încercat tirul, dar nu a prins cadrul porții ('53).

O nouă centrare, a lui Opruț, pentru nou-intratul Dumitriu, a fost respinsă de Achim ('55), iar ”capul” lui Luchin a fost reținut de Rîmniceanu, un minut mai târziu.

Ofensiva la poarta lui Rîmniceanu a continuat și Jo Santos a fost cât pe ce să deschidă scorul, dar mingea reluată de el, din centrarea lui Dumitriu, a trecut de puțin pe lângă vinclu. Oricum, și dacă ar fi fost gol, era în zadar, pentru că tușierul de pe acea parte era cu fanionul sus ('63)...

În tot acest timp, oaspeții au căutat să se apere cât mai exact, pe alocuri au desenat frumos pasele, dar nu s-au mai apropiat deloc de poarta lui Cristiano, iar când au făcut-o, Achim a reluat dezamăgitor din centrarea lui Vlad ('65).

 

Nici măcar din penalti

 

O intrare a lui Rîmniceanu la Caiado a fost sancționată în cele din urmă de ”centralul” Dima, care a indicat punctul cu var ('69). Penaltiul l-a executat Jo Santos, dar portarul Voluntariului a ghicit colțul și a menținut scorul alb pe tabelă.

Același Jo Santos l-a mai remarcat o dată pe Rîmniceanu ('73). Zece minute mai târziu, Opruț a trimis în fața porții pentru Yazalde, dar portughezul n-a ajuns la întâlnirea cu mingea

Oaspeții puteau da lovitura cu 4 minute înainte de final, dar Viera a respins mingea centrată de Căpățînă pentru Papazoglou ('86).

Ultimul cuvânt l-a avut Yazalde, însă Rîmniceanu a scos de sub transversală, în ultimul minut. Cele două echipe și-au împărțit punctele în singurul duel direct de până acum încheiat fără gol. Hermannstadt ajunge la -7 la ”adevăr” și se menține pe locul de baraj. Pentru sibieni, urmează un program infernal, în care vor întâlni toate cele patru ”europene” din acest sezon, plus rivala din județ, Gaz Metan, la Mediaș.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia