Continental
Tribuna
Echipajul sibian Sebi Barbu/Bogdan Iancu a ratat podiumul pe macadamul de la Arad. ”Ar fi bine ca toată lumea să respecte regulamentul!”
b.o.n.
9397 vizualizari
Echipajul sibian Sebi Barbu/Bogdan Iancu a ratat podiumul pe macadamul de la Arad. ”Ar fi bine ca toată lumea să respecte regulamentul!”
După locul 5 ocupat la finalul primei etape din sezonul 2019 al CNRD, Raliul Argeșului, echipajul format din sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au făcut o cursă bună și pe macadamul de la Raliul Aradului. La final, cei doi s-au clasat pe locul al patrulea în clasamentul general FIA, dar pilotul Sebi Barbu a fost deranjat că unele echipaje nu au respectat întru totul regulamentul FRAS.

 

Echipajul format din pilotul Sebastian Barbu și copilotul Bogdan Iancu a terminat în imediata vecinătate a podiumului Raliul Aradului, a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop” 2019. Cei doi au avut posibilitatea de a testa noua mașină, o Skoda Fabia R5, și pe acadam, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, au luat startul Raliului Argeșului, etapă de astfalt din CNRD, unde au terminat pe locul 5 în clasamentul general FIA.

Sebastian Barbu a abordat Raliul Aradului pas cu pas, încercând să se acomodeze cu noua mașină pe macadam și să adune cât mai multe informații pentru etapele viitoare din campionat.

Programat weekendul trecut, Raliul Aradului a avut 9 probe speciale cu o lungime totală de 134,5 km. După shakedown, unde a obținut cel de-al treilea timp, echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu a început etapa de la Arad într-o formă excelentă și, după primele 4 probe speciale, se afla pe poziția a treia în clasamentul general.

“Totul a decurs perfect la teste și la shakedown, iar prima zi nu a fost atât de dificilă cum am crezut. Pe primele probe am fost destul de aproape de timpii adversarilor noștri și totul părea să funcționeze bine. Pentru super specială am avut un set-up pefect, am ales bine pneurile și acest lucru s-a văzut în timpul obținut, unul mai slab cu doar opt zecimi decât cel al lui Simone Tempestini, liderul raliului”, a spus Sebastian Barbu, după prima zi din Raliul Aradului.

Ziua a doua nu a fost la fel de bună pentru Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, dar,  cu toate problemele apărute, echipajul a terminat restul de cinci probe speciale de fiecare dată în top 5.

“Am ales greșit anvelopele în prima parte a zilei, după care am avut o problemă tehnică la mașină, defecțiune care făcea mașina să derapeze foarte tare. Practic, în loc să atac, am mers din ce în ce mai încet. Puteam să negociez altfel cursa, însă regulile sunt reguli pentru toată lumea. Eu am decis să nu folosesc cauciucuri de noroi pentru că aveau omologarea expirată, cu toate că, pe parcursul zilei de sâmbătă, au fost alte echipaje care au mers doar cu cauciucuri cu omologare expirată pe mașina de concurs. Din păcate, oficiali nu au "observat" această problemă și nu s-a luat nicio măsură. Nu sunt adeptul contestațiilor, dar mi-ar plăcea ca toată lumea să respecte regulamentul. Este clar că acum s-au bătut cap în cap două regulamente și este posibil ca pentru oficiali să fie prea complicat să gestioneze o astfel de etapă, cu o competiție națională și una internațională. Îmi asum acest rezultat”, a adăugat Sebastian Barbu.

 

Pe locul 4 la general după două etape

 

Cu cele 26,4 puncte obținute pentru locul 4 de la Arad,  Sebastian Barbu se află pe locul patru și în clasamentul general din Campionatul Național de Raliuri.

 “Sunt mulțumit cu evoluția noastră pe macadam și sunt încrezător că putem să ne atingem obiectivul stabilit pentru sezonul acesta. Le mulțumesc partenerilor, echipei tehnice și tuturor celor care sunt alături de noi. Ne vedem la următoarea etapă”, a mai spus Sebastian Barbu.

 

Urmează Raliul Moldovei

 

După etapa de la Arad, sezonul va continua cu Raliul Moldovei, etapă programată în perioada 21-22 iunie. Cea de-a două etapă pe macadam din 2019 are 13 probe speciale cu o lungime de aproximativ 106 km. 

“Sper ca informațiile acumulate în această etapă să ne ajute pe probele din Raliul Moldovei. Rezultatele obținute în primele două raliuri cu noul model Skoda Fabia R5 ne motivează și sunt sigur că vom avea un ritm și mai bun după tot ce am învățat despre mașină în etapa de la Arad”, a spus și Bogdan Iancu, copilotul echipajului.

Echipajul Sebastian Barbu / Bogdan Iancu este susținut în sezonul 2019 de următorii parteneri: vinurile Gorgandin, Yiippi Mango Lifestyle Energy Drink, Indsoft, Geometrica Architects, Eglo Romania, Sorcani Sibiu, D&D Arad, P1, Hankook Tire prin Bucur Tuning și Kron-Tour Lufthansa City Center.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia