Continental
Tribuna
Dinamo - BC CSU Sibiu 65-84 / Știința de a învinge! ”Vulturii”, în semifinale
Ovidiu BOICA
2796 vizualizari
Dinamo - BC CSU Sibiu 65-84 / Știința de a învinge! ”Vulturii”, în semifinale
Baschetbaliștii sibieni au câștigat, sâmbătă seara, meciul al patrulea din seria cu Dinamo Știința, obținând biletele pentru semifinalele Ligii Naționale. CSU s-a impus la o diferență de aproape 20 de puncte în Capitală, la două zile după ce pierduse surprinzător al treilea meci, cu 64-56. ”Galben-albaștrii” o vor întâlni în penultimul act pe câștigătoarea dintre SCM Timișoara și SCM ”U” Craiova.

 

După sincopa din meciul al treilea, pierdut la o diferență de 8 puncte, baschetbaliștii sibieni au defilat, sâmbătă seara, în fața echipei intrate în play-off din Grupa Galbenă. Dinamoviștii n-au avut nicio șansă în fața unei echipe a lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc care a condus ostilitățile din primul și până în ultimul minut. Înfuriați de eșecul de mai devreme cu două zile, ”vulturii” au făcut legea, demonstrând că sunt îndreptățiți să viseze cel puțin la o medalie în actualul sezon, după ce au cucerit în premieră Cupa României. 
Monyea Pratt, menajat în primul meci din Capitală, a deschis scorul, iar după ce Kemp a egalat la doi, Philmore a marcat prima triplă din acest meci, capitol la care ”galben-albaștrii” au suferit atât de mult în precedentul joc. Deloach a mai egalat o dată, tot cu o aruncare din spatele semicercului. Echilibrul s-a menținut o vreme, tabela a mai indicat egalitate la 9, apoi la 12, 14 și 17. Dinamoviștii au avut o singură dată avantaj pe tabelă, Keb înscriind ambele ”libere” după faultul lui Tohătan (14-12). Pe finalul sfertului, sibienii s-au desprins la 7 puncte, câștigând perioada cu 25-18.
Lituanianul Tamulis a fost principalul marcator al Sibiului în debutul celui de-al doilea act, cu 6 puncte. CSU a avut inițiativa pe toată durata perioadei și, cu 3 minute înainte de pauza mare, diferența era din două cifre (43-32). La fel și la jumătatea meciului, când ”vulturii” aveau 46-35 pe tabelă.
Până la jumătatea sfertului trei, CSU s-a desprins la aproape 20 de puncte (58-39), moment în care Tudor Costescu a cerut time-out. La reluare, Isaiah Philmore i-a dus pe ”galben-albaștri” la +20 (61-41).
Cel mai mare ecart l-a înregistrat tabela cu un minut înainte de ultima pauză (75-47).
În ultimele 10 minute, Dan Fleșeriu a apelat și la jucătorii mai tineri din lot, iar la final CSU s-a impus cu 84-65.
Sibienii își vor afla adversarul din semifinale în această seară, când este programat meciul decisiv dintre SCM Timișoara și SCM ”U” Craiova. În cealaltă semifinală se vor întâlni campioana en-titre, CSM CSU Oradea, și fosta deținătoare a titlului național, ”U” BT Cluj.
 
Philmore, MVP-ul meciului

Cel mai bun jucător de pe teren, în meciul al patrulea al seriei dintre Dinamo Știința și BC CSU Sibiu, a fost Isaiah Philmore. Americanul a avut un indice al eficienței de 31, cu 22 de puncte, 8 recuperări și două pase decisive.

Pentru CSU Sibiu au mai evoluat Justas Tamulis (15 puncte, două recuperări și două assist-uri), Kevin Hardy (13 puncte, 6 recuperări, tot atâtea pase decisive și 3 intercepții), Monyea Pratt (13 puncte, 8 recuperări, 5 assist-uri și două intercepții), Randal Falker (8 puncte,9 recuperări, 3 pase decisive), Aurelian Gavriloaia (5 puncte), Chris Cooper (5 puncte, 5 recuperări), Mirel Dragoste (două puncte), Lucas Tohătan (unul), Will Brosser, Dragoș Gheorghe și Alexandru Varga.
Principalii marcatori ai lui Dinamo Știința au fost Andrei Calenic (11 puncte), Willie Kemp și Deloach cu câte 10.

 

  • ”Un meci, o calificare și cam atât deocamdată. Dinamo a fost o echipă care ne-a pus probleme și ne-a scos în evidență multe puncte slabe la care trebuie să lucrăm. Deși a fost o nucă tare, este bine că am jucat împotriva lor și că am fost puși sub presiune puțin. Ceea ce urmează va fi mult mai greu și trebuie să trecem și noi la următorul nivel, atât mental, cât și fizic. Mulțumesc din suflet suporterilor care au fost alături de noi fizic la București, dar și celor care ne-au ținut pumnii de acasă. NU CEDĂM!”.

 

                                                                                   Dan Fleșeriu, antrenor BC CSU Sibiu

Sibienii revin acasă pe 11 mai

BC CSU Sibiu începe seria din semifinalele Ligii Naționale de baschet tot cu două meciuri pe teren propriu, în 11 și 13 mai. Biletele se vor pune în vânzare marți, 7 mai, pe www.bc-csusibiuro/bilete și pe www.kompostor.ro. ”Galben-albaștrii” își vor afla adversarii în această seară, după disputarea meciului decisiv al seriei dintre SCM ”U” Craiova și SCM Timișoara.
 
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia