Continental
Tribuna
CSU Sibiu l-a transferat pe cel mai bun pasator din istoria Bundesligii germane!
b.o.n.
18343 vizualizari
CSU Sibiu l-a transferat pe cel mai bun pasator din istoria Bundesligii germane!
Jared Jordan (34 ani), va îmbrăca, din toamnă, tricoul galben-albastru. "Magicianul" are un palmares extraordinar. El va purta la CSU tricoul cu numărul 10.

 

Dan Fleșeriu va putea conta din toamnă pe serviciile unui conducător de joc ”pur sânge”. Cel mai bun pasator din istoria Bundesligii germane, veteranul Jared Jordan (34 de ani, 1,88 metri) și-a dat acordul pentru a veni la Sibiu. Cel poreclit cândva ”Magicianul” este definiția a ceea ce însemnă ”pass first point guard”, fiind unul dintre jucătorii cu cele mai multe assist-uri din baschetul european, în ultimii 12 ani, anunţă clubul sibian într-un comunicat de presă.
Jared Jordan și-a început cariera la Colegiul Marist, reușind în 2007 ceea ce doar Avery Johnson, fost campion NBA cu San Antonio Spurs, izbutise în 1987 și 1988, şi anume să fie cel mai bun pasator din NCAA doi ani la rând. Şapte ani mai târziu, Jason Brickman, de la LIU Brooklyn, li s-a alăturat celor doi ”recordmeni”. În 2007, Jordan a fost declarat ”Jucătorul anului” în conferința colegiului său (MAAC) și a fost inclus în echipa ideală.

 

Spre Europa, după ce a ratat debutul în NBA
 
Draftat în runda a doua de Los Angeles Clippers, Jordan nu și-a găsit locul în NBA, după ce a fost cedat la New York Knicks, așa că s-a reorientat spre o carieră în Europa, semnând cu Lietuvos Rytas. A jucat din primul sezon în Euroligă, având rol de back-up. Echipa a ajuns în Top 16 învingând nume mari precum Unicaja, Armani Milano sau Maccabi Tel Aviv, iar pe plan intern a prins 3 finale, în Cupa Lituaniei, Liga Baltică și cea a campionatului statului baltic, pierzând de fiecare dată în fața lui Zalgiris Kaunas.
Jordan a demonstrat din start că potențialul său de pasator este uriaș, rămânând pentru următorii doi ani în atenția mai multor echipe din NBA care l-au invitat la Summer League și la campurile lor, New Orleans Hornets, Phoenix Suns și Golden State Warriors.
Din 2009,  fundașul american s-a hotărât să se dedice unei cariere în Europa și a deschis ușa Germaniei prin Telekom Bonn.

 

Trei sezoane și jumătate...

... a jucat la Bonn, cu o pauză după primul an, atunci când a ales Grecia, mergând pe Insula Rhodos, la Kolossus. A devenit cel mai bun pasator al ediției 2010/2011, cu 5,5 assist-uri pe meci.
La același capitol a devenit lider în Germania, la finalul sezonului 2011/2012, cu o medie de 8,2 pase decisive, reușind același lucru și în EuroChallenge (8,8 pase decisive pe partidă, în 12 meciuri jucate). În această competiție a fost numit în ”Echipa sezonului” și în cea a străinilor (non-EU).
Și-a păstrat ”tronul” de cel mai bun pasator decisiv din Germania pentru următoarele două sezoane, chiar dacă în 2014 s-a mutat pentru ultima parte a sezonului la Brose Basket, conform prezentării făcute de bc-csusibiu.ro. 

 

Coechipier cu Philmore şi Stewart

Ediția 2014/2015 l-a găsit pe Jared în Spania, la San Sebastian, în puternica ligă ACB. A reușit să devină și în această țară cel mai bun pasator al campionatului, cu o medie de 7 assist-uri! A fost la un pas să prindă un sezon și în Franța, la Dijon, dar, în cele din urmă, s-a reîntors în Germania, la Walter Tigers, acolo unde, în 2016 i-a întâlnit pe Isaiah Philmore și Barry  Stewart, actualii săi coechipieri de la BC CSU Sibiu.
Din 2015, până în 2018 - trei sezoane complete - Jared Jordan a continuat să fie, la finalul fiecărui sezon, cel mai bun pasator al BBL, iar din 25 februarie 2017 a trecut la nivelul ”All-Time Assist Leader BBL”, depășindu-l atunci, prin assist-ul 1458, pe Dru Joyce, fostul coleg de liceu și bunul prieten al lui LeBron James.
În ediția trecută, Jared a semnat în ianuarie 2019 cu Giessen 46ers. În 19 meciuri jucate a înregistrat următoarele medii: 26 de minute, 7 puncte (42% - 3 pct.), 3,1 recuperări, 7,7 assist-uri, 1,1 intercepții și 1,6 mingi pierdute.
Jordan va purta numărul 10 și va veni în România alături de soția sa, Mary Beth, și de băiețelul lor, cei doi urmând a deveni părinți pentru a doua oară, în ianuarie 2020, la Sibiu!

1886
de pase decisive este recordul lui JJ în Bundesliga germană, record care nu va putea fi depăşit prea curând.
 
 
comentarii
1 comentarii

In der Saison 2009/2010 übernahm Jordan die Spielmacherposition bei den Telekom Baskets Bonn in der deutschen Basketball-Bundesliga. Sein Vertrag wurde für die Saison 2010/2011 allerdings nicht verlängert, er wechselte daraufhin nach Griechenland zu Kolossos Rhodos. Nach der Spielzeit 2010/2011 kehrte Jordan nach Deutschland zurück und unterschrieb bis 2013 erneut bei seinem früheren Verein, den Telekom Baskets Bonn. Im Sommer 2013 verlängerte Jordan seinen Vertrag in Bonn bis 2015.

Am 27. Februar 2014 wechselte Jared Jordan während der laufenden Saison zu Brose Baskets aus Bamberg, nachdem sein aktueller Vertrag bei Bonn unter Zahlung einer Ablösesumme aufgelöst wurde. Zur Saison 2014/2015 erhielt Jordan keinen neuen Vertrag in Bamberg. Jordan wechselte daraufhin erstmals nach Spanien und schloss sich Erstligist Gipuzkoa Basket Club an. Nach einer Saison in Spanien zog es ihn zurück nach Deutschland, wo er am 13. November 2015 bei den Tigers Tübingen eintraf. Er unterschrieb bei den Tigers vorerst einen Vertrag, welcher nur für die Hinrunde galt. Kurz vor Weihnachten 2015 wurde dieser bis Mitte 2017 verlängert.

Am 25. Februar 2017 setzte sich Jordan in der ewigen Bestenliste der Bundesliga in der Kategorie Korbvorlagen an die Spitze. Mit seinem 1458. Assist überholte Jordan den bisherigen Rekordhalter Dru Joyce, der auf 1457 Vorlagen kam. Er spielte bis zum Ende der Saison 2017/18 in Tübingen. In seinem letzten Jahr verpasste er mit der Mannschaft den Klassenerhalt. Anschließend blieb Jordan bis zum Januar 2019 vereinslos, als ihn der Bundesligist Gießen 46ers verpflichtete.
wikipedia
09.07.2019 08:47
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia