Tribuna
CSM Mediaș - CSM Sighetu Marmației 98-73 / Două din două! Popa-Calotă, aproape de triple-double
b.o.n.
9619 vizualizari
CSM Mediaș - CSM Sighetu Marmației 98-73 / Două din două! Popa-Calotă, aproape de triple-double
Echipa din Mediaș este lider în clasamentul Grupei B după ce a obținut al doilea succes consecutiv în Liga Națională. Doar trei echipe din campionat au maximum de puncte în momentul de față. Octavian Popa-Calotă a marcat 25 de puncte și a reușit câte 9 recuperări și assist-uri.

 

Echipa pregătită de Mihai Popa și Dan Popa a obținut, vineri, a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate în Grupa B a Ligii Naționale. CSM Mediaș s-a impus la o diferență de 25 de puncte în fața formației din Sighetu Marmației, scor 98-73, și ocupă primul loc, fiind una dintre cele trei echipe, alături de ”U” BT Cluj și CSO Voluntari, care au maximum de puncte după două etape (lor li s-ar putea alătura SCM ”U” Craiova în cazul în care va câștiga, în această seară, la Timișoara).

Cu Popa-Calotă, Nicoară, Iliescu, Siladji și Gibson în primul ”cinci”, Mediașul a început confruntarea cu un ”run” de 5-0, după care jocul a devenit echilibrat. Oaspeții au trecut pentru prima dată în avantaj până la jumătatea perioadei (14-11). Echilibrul s-a menținut până la prima pauză, sfertul întâi încheindu-se la egalitate, la 26.

Actul secund a debutat tot sub semnul echilibrului, dar după câteva minute Mediașul a reușit să se desprindă pe tabelă. Jucătorii lui Mihai Popa și Dan Popa au marcat 35 de puncte în acest sfert, pe care l-au încheiat la +11, astfel că, la jumătatea confruntării, conduceau cu 61-50.

Medieșenii au revenit în forță de la cabine, iar după 3 minute ecartul de pe tabelăa trecut bariera a 20 de puncte în urma unui ”parțial” de 12-2. Gazdele au câștigat sfertul trei cu 22-10, astfel că ultimele 10 minute începeau de la 83-60.

Actul decisiv a fost unul echilbrat, câștigat de medieșeni la două puncte diferență (15-13), care s-au impus în final cu 98-73.

 

Popa-Calotă, MVP-ul meciului

Octavian Popa Calotă a fost cel mai bun jucător al Mediașului și, implicit, al meciului, fiind foarte aproape de un triple-double, cu 25 de puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive.

Nikola Siladji a terminat partida cu 19 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

 

Mihai Popa e nemulțumit! ”Sperăm să fim mult mai concentrați pe viitor”

Antrenorul principal al echipei din Mediaș, Mihai Popa, s-a declarat nemulțumit de prestația jucătorilor săi în partida cu formația din Sighetu Marmației, chiar dacă au obținut o victorie la scor.

Nu m-a satisfăcut deloc jocul nostru pe partea de apărare în prima parte. Pe partea de atac, am avut foarte multe greșeli și foarte multe indecizii la toate acțiunile noastre, dar până la urmă, o victorie este o victorie. Sperăm să fim mult mai concentrați pentru partidele următoare. Deocamdată, nu sunt mulțumit cum reacționăm pe partea defensivă, dar sperăm să corectăm pas cu pas greșelile pe care le-am făcut, cel puțin să le micșorăm numărul”, a declarat Mihai Popa.

”Știm valoarea individuală a jucătorilor. Va fi un meci foarte dificil, jucăm pe terenul lor, nu avem nimic de pierdut și sper să abordăm meciul cu maximă încredere pentru a putea face un joc bun acolo”, a mai spus tehnicianul, făcând referire la următoarea partidă din Liga Națională, cea de pe terenul celor de la CSO Voluntari.

 

 

 

 

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia