Tribuna
AFF
BC CSU Sibiu și-a luat conducător de joc un internațional australian. Joacă pentru prima dată în Europa
b.o.n.
2803 vizualizari
BC CSU Sibiu și-a luat conducător de joc un internațional australian. Joacă pentru prima dată în Europa
© bc-csusibiu.ro

 

Kyle Adnam se alătură echipei sibiene pentru sezonul 2023/2024. Baschetablistul australian va juca în premieră în Europa, în galben-albastru, anunță clubul sibian pe bc-csusibiu.ro.

Născut pe 18 noiembrie 1993 la Melbourne, Kyle măsoară 1.86 metri și este un jucător de poziția 1.

Aproape întreaga carieră profesionistă și-a petrecut-o la antipozi, unde a evoluat atât în Australia, cât și în Noua Zeelandă. Kyle Adnam a bifat o experiență și în Canada, în 2022, când a jucat pentru Fraser Valley Bandits.

Sezonul 2022/2023 l-a petrecut la South East Melbourne Phoenix. A bifat 27 de partide în NBL cu medii statistice de 8,4 puncte, 2,6 pase decisive și 1,4 recuperări. Kyle Adnam a jucat fără întrerupere pentru South East Melbourne Phoenix din 2018, având un scurt periplu în Canada. În țara natală a mai jucat pentru Sydney Kings și Melbourne United.

Sunt încântat să mă alătur lui CSU Sibiu, un club cu fani incredibili și cu o atmosferă propice baschetului. Abia aștept să-mi cunosc colegii și comunitatea din Sibiu”, a fost prima declarație a lui Kyle Adnam, după ce a devenit jucătorul lui CSU.

În acest moment, Kyle Adnam se află în plină competiție în Noua Zeelandă, acolo unde evoluează pentru Wellington Saints. A bifat deja 15 partide acolo cu cifre de 17,7 puncte, 8,6 pase decisive și 3,1 recuperări.

”Kyle este un jucător cu multă experiență acumulată în campionatul australian, cu prezențe în echipa națională a Australiei, una redutabilă la nivel mondial. Noi îl aveam în vedere de ceva timp, sperăm că adaptarea la baschetul european și românesc să fie cât mai rapidă și suntem siguri că va deveni, în scurt timp, un jucător emblematic pentru noi”, a declarat Horațiu Floca despre acest nou transfer.

Kyle Adnam este internațional australian, după ce a bifat în două rânduri prezențe în naționala țării sale. Prima dată în calificările pentru Asia Cup 2021, iar ultima dată în calificările pentru FIBA World Cup 2023. În acest an a jucat contra Bahrainului și Kazahstanului acumulând medii statistice de 12,5 puncte, 3,5 pase decisive și 2,5 recuperări în 16 minute petrecute pe parchet.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA