Tribuna
Zece poveşti pentru o seară de iarnă
Zece poveşti pentru o seară de iarnă
© pixabay.com
O seară de iarnă poate fi mult mai călduroasă şi plăcută dacă o petreceţi alături de cei mai mici membri ai familiei la un film sau un desen animat captivant. Încercaţi să vă întoarceţi în copilărie şi să credeţi în poveşti. Echipaţi-vă cu popcorn, dulciuri şi apucaţi-vă să descoperiţi lumea magică a zânelor, vrăjitorealor, prinţeselor sau spionilor.

“Regele Leu”
În acest remake live-action, Disney ne poartă într-o nouă călătorie în savana africană, acolo unde se naşte un viitor rege. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa şi îşi asumă rolul de viitor conducător. Însă, nu toţi cei din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu. Scar, fratele regelui Mufasa şi fost pretendent la tron, are propriul plan în legătură cu viitorul ţinutului. Lupta pentru autoritate şi putere în regatul din Pride Rock este plină de trădare, dramă şi tragedie, iar micul Simba ajunge să fie exilat. Cu ajutorul unor noi prieteni neobişnuiţi şi haioşi, Simba va lupta pentru a-şi lua înapoi ceea ce este de drept al lui, tronul din savana africană. Actorul James Earl Jones şi-a împrumutat vocea pentru Mufasa, la fel ca în filmul original din 1994. Tânărul leu Simba este interpretat de Donald Glover, iar Beyoncé o interpretează pe Nala, prietena din copilărie a lui Simba, care îi devine apoi parteneră.

„Călătoria fantastică a Maronei”
„Călătoria fantastică a Maronei” este un basm modern despre dragoste necondiţionată şi sacrificiu. Micuţa căţeluşă, cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei poveşti de iubire dintre un dog argentinian şi o metisă atrăgătoare, lasă urme profunde în vieţile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.

“Aladdin”
Asemenea predecesorului său, Aladdin se inspiră din “Aladdin şi lampa fermecată”, o poveste din “O mie şi una de nopţi”. Spre deosebire de predecesorul său, actualul Aladdin nu este un film de desene animate, ci un live-action regizat de Guy Ritchie. Povestea e următoarea: Aladdin e o puşlama descurcăreaţă şi fermecătoare, un orfan crescut de capul lui pe străzile din Agrabah, un hoţoman cu inimă de aur. Chiar inocenţa lui e motivul pentru care maleficul vrăjitor Jafar îl alege pentru a intra în Peştera Minunilor. Dar odată ajuns acolo, Aladdin pune mâna pe lampa fermecată şi, cu ajutorul duhului ei, încearcă să o vrăjească pe prinţesa Jasmine, de care e îndrăgostit până peste urechi. Debandada care urmează are farmec, suspans şi întorsături de situaţie mai spectaculoase şi mai amuzante decât originalul (că doar nu degeaba e Guy Ritchie pe generic).
“Cenuşăreasa şi prinţul misterios”
Cenuşăreasa descoperă un secret care o va tulbura: o vrăjitoare malefică l-a transformat pe prinţ într-un şoricel, şi l-a înlocuit cu o sosie. Acum, Cenuşăreasa şi prietenii ei sunt hotărâţi să-l salveze pe prinţul adevărat, şi să-l ajute s-o învingă pe vrăjitoarea cea rea.

“Familia Addams”
O comedie de acţiune ce va spune povestea membrilor familiei Addams, ale căror vieţi încep să fie serios afectate odată ce sunt puşi faţă în faţă cu şireata gazdă a unui reality-show, în vreme ce se pregătesc de o mare reuniune de familie, pentru a sărbători un eveniment major, în stilul caracteristic clanului Addams. De Halloween, clanul Addams revine aşadar pe marile ecrane într-o nouă comedie de animaţie cu cea mai bizară familie din cartier. Amuzantă, extravagantă, de-a dreptul iconică, familia Addams redefineşte ce înseamnă să fii un bun vecin. Fericiţi cu stilul de viaţă binecunoscut al familiei lor, Gomez şi Morticia se pregătesc de vizita unor membri din familia extinsă, cu ocazia unei ceremonii de maturizare organizată pentru Pugsley.Nici nu se aşteaptă familia ca vecina lor – vedeta TV Margaux Needler – să construiască o comunitate prefabricată, plină de accente pop tehnicolor şi de perfecţionism. Odată ce ceaţa se ridică, Margaux este şocată să vadă casa degradată a familiei Addams în vârful dealului, singurul impediment care pare să stea în calea visului său de a vinde toate casele din cartier şi de a deveni şi mai adorată ca vedetă TV.În acelaşi timp, Pugsley se pregăteşte de complicatul ritual de „Sabre Mazurka”, ceremonia lui de maturizare, iar Wednesday se luptă cu demonii vârstei ei. Ea se împrieteneşte cu fiica lui Parker, împingând limitele Morticiei, mai ales când îşi setează obiective normale ca mersul la şcoala publică şi intrarea în echipa de majorete.

“Aventură în natură”
O barză dezorientată de la centrul de livrări copii a încurcat adresele, aşa că l-a dus pe micul panda lui Mik-Mik, un urs brun. Cum Mik-Mik vrea ca lucrurile să fie îndreptate, decide să îl ducă personal pe micul panda familiei lui din China. Pe parcursul călătoriei, li se alătură iepurele sălbatic Oscar, arogantul pelican Duke, laşul lup Janus şi romanticul tigru Cupid.

“Haios şi blănos”
Domnul Link este categoric cel mai haios şi blănos personaj în această aventură animată produsă de prestigiosul studio Laika. După el, ar fi Sir Lionel, un aventurier curajos şi cuceritor care se consideră cel mai important cercetator al miturilor şi monştrilor… problema e ca nimeni altcineva nu e de acord. Pentru a le demonstra tuturor ce abilităţi are, planifică o expediţie enigmatică pentru a descoperi veriga lipsă din evoluţia omului. Cam caraghios, surprinzător de inteligent şi foarte afectuos, domnul Link este o specie pe cale de dispariţie, singura lui cale de salvare fiind Lionel. Aşadar, cei doi împreună cu îndrăzneaţa Adelina pornesc într-o călătorie în jurul lumii pentru a găsi rudele îndepărtate ale lui Link din fabuloasa vale Shangri-La.

“Salma şi misterul cărţii magice“
În oraşul mexican Santa Clara trăieşte Salma, o fată de 16 ani, orfană, care nu şi-a cunoscut părinţii biologici. Singura poveste care i s-a spus toată viaţa este că aceştia au abandonat-o. De când se ştie, Salma nu a încetat să caute indicii despre identitatea lor şi locul în care i-ar putea găsi, dar nu a descopeit nimic. Asta, până într-o zi când găseşte o carte specială, plină de poveşti despre Santa Clara şi istoria locuitorilor de acolo. Înarmată cu această carte magică, Salma porneşte într-o aventură împreună cu cei doi prieteni ai ei, extraordinar de sufletişti, Jorge şi Pedro, pentru a găsi veriga lipsă din istoria ei personală şi pentru a-şi cunoaşte părinţii pierduţi demult.

“Dumbo”
Un remake al filmului animat cu acelaşi nume din 1941 şi bazat pe celebra carte a scriitorilor Helen Aberson şi Harold Pearl, filmul urmăreşte aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobişnuit. Holt Farrier, un veteran de război şi fost star al circului, îşi găseşte viaţa întoarsă cu susul în jos atunci când se întoarce din război. Proprietarul circului, Max Medici, îl invită pe Holt şi pe copiii săi, Milly şi Joe, să aibă grijă de un elefant nou-născut ale cărui urechi supradimensionate îl fac obiectul ridiculizării într-un circ deja zbuciumat. Dar când ei descoperă că Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibilă, atrăgând persuasivul antreprenor V.A. Vandevere, care recrutează elefantul special pentru cel mai nou spectacol de divertisment, „Dreamland”. Dumbo atinge noi culmi alături de fermecătoarea şi spectaculoasa artistă, Colette Marchant, până când Holt află că sub poleiala sa strălucitoare, „Dreamland” este plin de secrete întunecate.

“Marry Popins revine”
Michael (Ben Whishaw) şi Jane (Emily Mortimer) au crescut şi sunt adulţi. Michael, cei trei copii ai săi şi menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. După ce Michael suferă o grea pierdere personală, enigmatica dădacă Mary Poppins (Emily Blunt) reintră în viaţa familiei Banks şi, împreună cu veşnic optimistul aprinzător de felinare stradale Jack (Manuel Miranda), îşi foloseşte abilităţile magice unice pentru a ajuta familia Banks să redescopere bucuria şi uimirea care lipseau din viaţa lor. Pentru asta, Mary Poppins le face cunoştinţă copiilor cu câteva personaje caraghioase şi amuzante, inclusiv cu excentrica ei verişoară Topsy (Meryl Streep).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia