Tribuna
brukenthal museum
Reţeta săptămânii: Prăjitură din mălai
Reţeta săptămânii: Prăjitură din mălai

INGREDIENTE: un litru de lapte, 300 g de mălai grişat, un sfert de un litru de smântână, 100 g de unt, patru-cinci ouă, o linguriţă de sare, 200 g de zahăr, 15 ml de esenţă de rom sau vanilie.

 

MOD DE PREPARARE: Într-un ceaun se amestecă laptele, untul şi sarea şi se pune la fiert. Când începe să clocotească se adaugă mălaiul în ploaie amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloaşe. După cinci-şase minute, se îndepărtează compoziţia de pe sursa de foc şi se lasă să se răcească. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă tot zahărul tos, esenţa de rom sau vanilie şi se continuă mixarea până când compoziţia se întăreşte.Turnaţi amestecul peste mămăliga rece, adăugaţi puţin zahăr vaniliat (1 lingură) amestecaţi cu telul uşor şi răsturnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.Coaceţi 40-50 de minute până când se rumeneşte. Serviţi prăjitura caldă sau rece.

Poftă bună!





comentarii
1 comentarii

si smantana????....
marius
25.11.2019 08:55
Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Comunicat de presa policrom final

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia