Tribuna
Piept de rață cu sos de portocale
Liuba STARII
2871 vizualizari
Piept de rață cu sos de portocale

INGREDIENTE: un piept mare de rață (500 g), sare grunjoasă, piper măcinat, o portocală (coaja unei jumătăți tăiată julien și ambele jumătăți stoarse, aproximativ 80 ml de suc), 100 gr de zahăr și 120 ml de oțet de vin roșu.

MOD DE PREPARARE: Cu un cuțit ascuțit, îndepărtați excesul de piele de pe pieptul de rață, lăsând destulă pentru a acoperi bine carnea, apoi crestați pielea pe diagonală, mai întâi într-o direcție apoi în cealaltă, pentru a obține mici romburi.Tăiați complet prin piele și o mare parte din stratul de grăsime, fără a atinge carnea.Asezonați pieptul pe ambele părți cu sare și piper și așezați-l într-o tigaie rece cu diametrul de 25 cm, cu pielea în jos.Prăjiți carnea la foc mediu-mic până se formează o mică baltă de grăsime.Întoarceți pieptul cu un clește și prăjiți-l un minut și pe partea cealaltă. Întoarceți iar pieptul cu pielea în jos și scurgeți din grăsime într-un bol termorezistent.Continuați să prăjiți rața până ce pielea este frumos rumenită și crocantă, timp de 10-12 minute, scoțând cu lingura și păstrând excesul de grăsime, dacă este cazul. Întoarceți rața încă o dată cu pielea în sus și sotați-o 8-12 minute, până ce carnea este făcută mediu în sânge. Transferați pieptul pe un grătar de sârmă așezat într-o tavă de copt cu margini și lăsați-l să se odihnească cinci-opt minute, timp în care rața va continua să se gătească.Pentru a prepara sosul, puneți apa într-o crăticioară și dați-o în clocot, adăugați coaja de portocală și fierbeți-o în clocote timp de două minute, apoi scurgeți-o. Încingeți zahărul într-o crăticioară pe foc mediu, fără să amestecați. Când zahărul începe să se topească, rotiți cratița pentru a distribui zahărul topit și lăsați-l pe foc până devine uniform, cam cinci minute.Turnați peste el oțetul și amestecați cu o lingură de lemn pentru a se combina, apoi lăsați să fiarbă în clocote mici, până scade ușor și devine siropos, cam cinci minute. Adăugați sucul de portocală și coaja, fierbeți în clocote mici până obțineți un sos gros, iar deasupra se formează spumă, în jur de cinci minute. Asezonați cu sare și piper.Tăiați pieptul de rață  în felii groase, așezați-le pe o farfurie și stropiți cu sos înainte de servire.

Poftă bună!





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de cariere

karma imobiliare

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Marquardt
Licitatie publica

accentmedia