Tribuna
Jidvei
Parfumul - accesoriul nevăzut, dar sesizabil. Cum să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte
Liuba STARII
4988 vizualizari
Parfumul - accesoriul nevăzut, dar sesizabil. Cum să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte
© Elena Sonyk
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi asociată de către cei din jur cu tine. Odată ce vei pleca, asemenea unei umbre, el va râmâne şi va lasă o amprentă. Chiar dacă nu îl simţi, interlocutorii mereu observă dacă miroşi sau nu a parfum. Aplică-l pe gât şi la încheieturi şi nu-l folosi în cantităţi mari. Primăvara şi vara ar putea să fie un parfum cu note proaspete şi fine, iar toamna şi iarna să fie mai dulce. Specialiştii elle.ro au aflat secretele celor mai scumpe ingrediente folosite în crearea aromelor inedite şi au descoperit câteva trucuri pentru depistarea fake-urilor.

Florile de iasomie      
                                                                                                                    
Iasomia şi versiunea sa sintetică sunt unele dintre ingredientele care se află în peste 80% din parfumurile pentru femei. În plus, un alt lucru interesant este că florile de iasomie sunt foarte fragile, iar ele trebuie aşezate în anumite coşuri speciale pentru a fi protejate.

Trandafir bulgăresc

Un alt ingredient pe care îl vei găsi în majoritatea parfumurilor este şi trandafirul bulgăresc. Producţia lui este şi mai intensă, dar şi costisitoare. Sezonul în care poţi culege trandafirul din acea vale este destul de limitat, muncitorii având la dispoziţie aproximativ o lună. Din cauza preţului ridicat al uleiului de trandafir, unii producători încearcă să-l dilueze cu alte uleiuri esenţiale pentru a-l vinde la suprapreţ.

Iris

Dacă eşti adepta parfumurilor fresh, de zi, atunci în mod cert ar trebui să conţină iris. James Craven, parfumier la Les Senteus în Londra, a spus că irisul este unul dintre cele mai scumpe trei ingrediente pentru parfumuri. Acesta este extras din rădăcina sa, iar procesul este unul îndelungat.                                                                                                        

Oud (Lemn de Agar)

Oud-ul provine din lemnul unui copac tropical numit agar. Acesta se obţine după ce copacul se infectează cu o bacterie, numită "Phialophora parasitica", care va face lemnul să producă o aromă extrem de intensă. Este important de reţinut că doar 2% dintre copacii de agar produc oud, ceea ce face întreg procesul şi mai greu, mai cu seamă că este unul dintre cele mai scumpe uleiuri din lume.              

Mosc

Moscul este un alt ingredient pe care îl vei regăsi în majoritatea parfumurilor. El provine de la cerbul moscat, un animal care este pe cale de dispariţie. Moscul a fost folosit până la sfârşitul secolului 19, când oamenii au decis să nu mai sacrifice aceste animale. Însă, astăzi există şi alternative prin care moscul poate fi produs şi din plante.

Ambră cenuşie

Ambra cenuşie este unul dintre cele mai scumpe ingrediente care se află în parfumuri. Şi nu este de mirare deoarece provine din intestinele caşaloţilor. Ea a fost folosită încă din Antichitate, iar în zilele noastre găsim extrem de multe parfumuri care conţin ambră cenuşie.

Parfumul original vs parfumul fake

Parfumurile originale vin ambalate frumos, cu celofanul aranjat bine pe cutiuţă. Cele mai multe parfumuri false vin ori fără acest celofan, ori cu el aranjat în grabă. În plus, de multe ori cele false nu au numele potrivit. Niciodată să nu crezi că numele a fost scris greşit pentru că nicio firmă care se respectă nu va greşi numele produsului pe care îl vinde. Cea mai simplă metodă de a afla dacă parfumul ales este original, este prin descifrarea codului de bare. Acest cod este imprimat pe orice produs cosmetic, pe spate sau în lateral. Dacă parfumul pe care l-ai ales are o valabilitate mai mare de 30 de luni, se va indica pe ambalaj cât timp poţi folosi produsul, printr-un simbol reprezentat de o cutiuţă cu un capac deschis. În apropierea acestui simbol poţi vedea şi codul de lot, care se află pe ambalaj, dar şi pe spatele sticluţei de parfum. În cazul unui parfum original, codul de lot trebuie neapărat să fie identic în ambele locuri, deoarece semnifică data de fabricaţie a parfumului. Din fericire, avem la dispoziţie câteva site-uri care ne pot fi de mare folos în verificarea produsului preferat. Poţi să verifici codul de bare al parfumului pe codecheck.info sau pe site-ul checkcosmetic.net. Numărul de lot al parfumului se poate verifica pe site-ul checkfresh. com .

Încă câteva secrete

Pe orice parfum de firmă vei găsi notată pe fundul sticluţei ţara de origine. Cele false, în schimb, vor fi de regulă "Made in China" sau ţara de origine nu va fi menţionată deloc. Într-adevăr, unele parfumuri false vor avea notate pe ele aceaşi ţară de origine ca cele originale, însă, din fericire, mai sunt şi alte criterii pe care să le iei în calcul. Sticluţa în sine trebuie să fie făcută dintr-un material rezistent, de calitate, ce are o suprafaţă netedă, în timp ce în cazul parfumurilor false nu s-a pus preţ pe acest lucru. De asemenea, capacul trebuie mereu să fie prins bine de sticlă, chiar dacă aceasta este cu capul în jos. Este destul de simplu să recunoşti un parfum original dacă scuturi sticluţa. Dacă faci acest lucru, vei observa câteva balonaşe care vor apărea când o scuturi şi care vor dispărea după aproximativ 10-15 minute după ce te-ai oprit. În cazul celor false, balonaşele dispar aproape instant.

Trei straturi

Parfumurile originale au trei straturi: note de vârf, note de mijloc şi note de bază. La început, vei simţi notele de vârf, după ceva timp pe cele de mijloc, iar la final cele de bază. Însă parfumurile false vor avea acelaşi miros pe toată durata, un miros ce poate fi considerat plat. Parfumurile originale ar trebui să dureze în jur de două-trei ori, în timp ce parfumurile false nu depăşesc o oră. Parfumurile originale ar trebui să reziste mai mult de 24 de ore când sunt pulverizate pe hârtie.

Sursa: elle.ro

comentarii
5 comentarii

Bună ziua doamnelor și domnilor.
Numele meu este Susan Benson, sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Dacă aveți nevoie de stabilitate financiară, sunt persoana potrivită pentru a contacta, nu doar împrumut bani, dar dau și sfaturi financiare oricui. Prioritatea mea cea mai importantă este stabilitatea dvs. financiară, nu ezitați să-mi trimiteți mesaje și voi fi la dispoziția dvs. 24 de ore.

Dacă aveți nevoie urgentă de consolidare financiară, sunt persoana potrivită pentru a contacta, acordez tot felul de împrumuturi, fie că este vorba de împrumut personal, împrumuturi comerciale sau aveți nevoie de un împrumut din orice alte motive, vă sfătuiesc să contactați firmă prin {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau Trimiteți-mi mesaj direct pe WhatsApp prin: +447903159998} și primiți un răspuns într-o clipă.

Firma mea este o firmă globală de servicii financiare angajată să vă ajute să vă îmbunătățiți succesul financiar pe termen lung.

Caracteristici și beneficii;
✓ Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde.
✓ Puteți împrumuta de la 1.000 de euro la 20 de milioane de euro.
✓ Primește-ți împrumutul în 24 de ore.
✓ Rata dobânzii considerabile de 3,0%.
✓ Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pe o durată de 1-30 ani.
✓ Aplicație simplă online.
✓ Orientare și expertiză personalizată.
✓ Consiliere financiară.

Ați fost atât de dificil să obțineți un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare? Și v-ați îngrijorat că nu veți putea obține un împrumut? nu vă faceți griji mai mult, deoarece compania mea a ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. de finanțare. Vei fi îngrijit de-a lungul întregului proces.

Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin:
E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp: +447903159998

Când vine vorba de finanțare, suntem cea mai bună opțiune în acest moment. Nu faceți o greșeală de a ne ignora, contactați-ne acum pentru a începe.
Susan Benson
07.03.2020 20:12
Do you run a website or a blog? Would you like to make money from your website? We can help you. Our lingerie and sex toy affiliate program will enable you to display our banners on your website and when someone clicks on these banners or affiliate links and purchases sex toys or lingerie products from our store, you will earn a handsome commission. Now you can start making money from every single visitor whilst you sleep. We are currently expanding our affiliate base and have over 30,000 affiliates which include but are not limited to sex toy review blogs, lingerie blogs, e-commerce stores, travel blogs, lifestyle blogs, fashion blogs and more.

Welcome to Peaches and Screams Affiliate Program Page. Earn money from your website, blog, social media pages, videos and friends!

HERE'S HOW OUR LINGERIE AND SEX TOY AFFILIATE PROGRAM WORKS

Step 1: Sign up
Step 2: Choose your banners and add them to your website or share affiliate links on your social media pages or e-mails
Step 3: When someone clicks on your affiliate banner or links and buys and makes a purchase from Peaches and Screams, you earn money!
Step 4: We pay your affiliate earning to you!
Step 5: Repeat!

https://peachesandscreams.co.uk/pages/lingerie-and-sex-toy-affiliate-program
Linnie Chuter
10.04.2020 15:09
Buna,
Scriu pentru a vă informa că oferim împrumuturi private la o rată a dobânzii de 2%. Vă putem împrumuta să faceți afaceri, să gestionați o fermă sau orice doriți să faceți ca proiect. Contactați-ne direct prin e-mail: (sduplens@gmail.com)
Salutările mele cele mai bune
Laure
17.05.2020 12:28
Buna,
Scriu pentru a vă informa că oferim împrumuturi private la o rată a dobânzii de 2%. Vă putem împrumuta să faceți afaceri, să gestionați o fermă sau orice doriți să faceți ca proiect. Contactați-ne direct prin e-mail: (sduplens@gmail.com)
Salutările mele cele mai bune
Laure
17.05.2020 12:33
Bună ziua spectatorilor, sunt nelson și sunt pe cale să-mi împărtășesc mărturia aici, mama m-a prezentat la Marele Baba Ogbogo, când a descoperit că nu o pot rămâne însărcinată pe soția mea după 3 ani de căsătorie. Deci, acestea au adus atâtea probleme în căsătoria mea și au dus la un divorț. a spus ea, este foarte spiritual și poate face ca soția mea să se întoarcă din nou în bucurie și să putem avea copii împreună. La început, nu m-am îndoit până nu l-am contactat și apoi am aruncat vrăji puternice asupra mea și am făcut-o pe soția mea să se întoarcă. Și acum, suntem și fericiți cu copii minunați, chiar din ziua în care Marele BaBa Ogbogo a lucrat pentru mine și mi-a rezolvat problemele. Am făcut un jurământ puternic, atât timp cât trăiesc, voi continua să mărturisesc bunătatea marilor sale lucrări, iar cei de acolo care se confruntă cu relații și dificultăți conjugale ar trebui să-l contacteze rapid și să devină un martor fericit ca mine. I-am abandonat contactul aici, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com sau numărul său de WhatsApp. +2349020168697 ...

El a făcut ca fosta mea soție să se întoarcă la mine în bucurie

M-a vindecat de la un bărbat neputincios la un bărbat adevărat.
nelson
27.06.2020 18:36
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia