Tribuna
brukenthal museum
Macarons cu cafea
Macarons cu cafea

INGREDIENTE:

Pentru macarons aveţi nevoie de: patru albuşuri, 300 de grame de zahăr pudră, 115 grame de migdale măcinate şi o linguriţă de cafea instant

Pentru cremă vă trebuie: o linguriţă de cafea instant, un vârf de linguriţă de sare, 150 de grame de ciocolată neagră şi 125 ml smântână.

MOD DE PREPARARE:

Bateţi albuşurile, împreună cu 75 de grame de zahăr. Cerneţi restul de zahăr şi făina. Folosiţi o spatulă pentru a încorpora uşor zahărul, făina şi cafeaua instant în bezeaua formată din albuşuri. Adăugaţi câte o lingură pe rând. Pune tot amestecul într-un poş. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt şi folosiţi poşul pentru a face cercuri mici pe hârtie.

Trântiţi uşor tava de masă sau de blat câteva ori, pentru a elimina bulele de aer din aluat. Lăsaţi macarons la temperatura camerei pentru 20-40 de minute, până se formează o crustă deasupra. Puneţi tava în cuptor pentru 20-25 de minute, iar într-o cratiţă aduceţi la fierbere smântâna. Închideţi focul şi adăugaţi cafeaua şi ciocolata mărunţită. Aşteptaţi ca ciocolata să se topească şi apoi amestecaţi până obţineţi o cremă omogenă. Lăsaţi crema la răcit. Apoi, uniţi două părţi de macarons cu cremă.

Poftă bună!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia