Tribuna
Cum să vă curăţaţi tenul. De la şerveţele demachiante, la săpun sau ulei
Cum să vă curăţaţi tenul. De la şerveţele demachiante, la săpun sau ulei
Dincolo de un look cool pe care vrem să îl creionăm la fiecare ieşire în oraş, trebuie să avem în vedere tenul. Un ten curat ne ajută să ne creăm o imagine frumoasă şi mai uşor de întreţinut. Şerveţelele demachiante, săpunul şi alte câteva metode ne ajută să ne curăţăm tenul. Echipa Cosmopolitan a identificat câteva dintre trucurile unui ten curat.

 

Primul dintre ele constă în şerveţele demachiante. Ele sunt îmbibate, de cele mai multe ori, cu demachiant lichid.

Potrivit Cosmpolitan, însă nu le-am putea încadra în categoria soluţiilor de lungă durată, pentru că deşi nu dăunează tenului, nici măcar nu se descurcă aşa cum ar face-o, să zicem, spălarea cu apă şi o spumă sau un gel de curăţare.

Şerveţelele demachiante sunt recomandate doar în caz de urgenţă.

De exemplu, dacă rămâneţi undeva peste noapte sau sunteţi prea obosite pentru un adevărat ritual al curăţării tenului.

 

În ultima perioadă, la modă sunt apele micelare

 

Formula lor "magică" permite dizolvarea instantanee a machiajului, fiind potrivită chiar şi pentru cel mai capricios tip de ten, inclusiv pentru demachierea zonei ochilor (permite ştergerea conjunctivei fără să te usture vreun pic!). Dacă obişnuieşti să te machiezi "light", loţiunea micelară se descurcă de minune, dar dacă eşti adepta machiajului rezistent, ar fi bine să începi cu apa demachiantă şi apoi să foloseşti un produs clasic de curăţare", spun specialiştii Cosmopolitan.

 

Săpunul

 

De cele mai multe ori, la îndemână este săpunul. 

Chiar dacă vă dă senzaţia că ar curăţa mai bine tenul, formula sa e prea puternică pentru faţă, pe care o "seacă" - parte din grăsimea produsă în mod natural de piele îi serveşte pentru a se proteja împotriva deshidratării. Iar săpunul poate usca până şi tenul gras.

 

Uleiul

Potrivit aceleiaşi surse, minuni în ceea ce priveşte curăţarea tenului poate face uleiul.

Uleiul este capabil să dizolve sebumul de pe faţă mai bine decât un demachiant pe bază de apă, cu avantajul suplimentar că hidratează încă din timpul curăţării. E şi firesc ca acesta să fie ideal pentru tenul uscat sau mixt.

Dacă aveţi tenul gras sau te confrunţi frecvent cu coşuri, ar fi mai bine să optaţi pentru ulei doar ca primă formă de demachiere, urmând să refaceţi echilibrul pielii cu un produs de curăţare sub formă de spumă sau lapte demachiant.

Pentru a avea un ten perfect, este necesar să folosiţi produse destinate hrănirii pielii.

 

Exfolierea mecanică

 

Fie că folosiţi un scrub sau un aparat cu perii, acest tip de curăţare are avantajul de a exercita şi un minim masaj asupra tenului, menit să stimuleze micro-circulaţia sanguină, esenţială în procesul de regenerare.

Există mai multe tipuri de scrub-uri (cu particule foarte fine sau mai mari), şi este esenţial să ţineţi cont de tipul tenului atunci când vă alegeţi unul.

Dacă aveţi tenul sensibil, ar fi bine să evitaţi să vă curăţaţi faţa cu un produs abraziv, particulele putând să vă irite pielea.

Totodată, este foarte important să respectaţi întocmai indicaţiile privind frecvenţa aplicării produsului (unele formule pot fi folosite zilnic, în timp ce altele sunt limitate chiar la o aplicare săptămânală), mai arată aceeaşi sursă.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA