Tribuna
Cum să străluceşti în noaptea dintre ani?
Liuba STARII
6248 vizualizari
Cum să străluceşti în noaptea dintre ani?
În noaptea Revelionului putem să ne permitem ţinute speciale şi mai îndrăzneţe. E timpul să strălucim şi să experimentăm! Regula principală este să ne simţim frumoase şi atrăgătoare. Crearea unui look reuşit nu necesită mult timp sau mulţi bani, ci nişte idei şi inspiraţie!

Specialiştii elle.ro ne propun şapte variante de coafură, de la bucle clasice până la un “wet look” mai modern.

Efect de vinil

“Wet look” e în tendinţe de mai multe sezoane. Dacă nu l-ai încercat încă, află că pune în evidenţă trăsăturile (de aceea e asociat de obicei cu un machiaj mai curajos) şi e foarte uşor de realizat, pentru că are o finisare voit dezordonată. Pentru a obţine acest efect de vinil, aplică pe părul umed, din vârful capului, un produs special şi apoi uniformizează-l cu degetele pe lungimi.

Accesorii la putere

O coafură simplă cu cărare pe mijloc poate fi înnobilată de multe accesorii, ce-ţi oferă o alură preţioasă, aristocrată. Optează pentru funde de catifea, cleme cu perle sau accesorii Art Deco. Vestea bună e că pentru această coafură spectaculoasă nici măcar nu ai nevoie de programare la coafor.

Bucle şi un volum moderat

Această coafură are un farmec retro şi se potriveşte fetelor cu părul lung. Secretul acestui efect vintage e realizarea buclelor de la nivelul tâmplelor, astfel încât părul să rămână drept de la rădăcină şi cu un volum moderat. E un stil ideal pentru rochiile decoltate, elegante.

Cărarea contează

Cărarea pe o parte avantajează majoritatea fetelor deoarece pune în evidenţă trăsăturile (pomeţii ochii, buzele), dar distrage atenţia de la eventualele asimetrii. Deşi pare o coafură foarte simplă, e o artă ca părul să arate atât de impecabil, fără fire rebele. Mai întâi e îndreptat cu placa, apoi detaliile se modelează cu mult fixativ şi cu ajutorul unui pieptene cu dinţii deşi.

Bucle sau o coadă de cal

Coafura în stilul „the blowout' se realizează cu uscătorul de păr şi peria. Părul se usucă gradual în bucle mari, dar nefinisate, iar look-ul oferă o alură fresh. Pentru că acest tip de volum este efemer, mai ales atunci când părul nu e ondulat în mod natural, îţi recomandăm să-ţi prinzi buclele cu clipsuri atunci când sunt calde şi să le răsfiri înainte de party.Buclele mici dar structurate se realizează foarte simplu. Pe părul umed, aplică o spumă de păr şi împleteşte-ţi podoaba capilară seara, apoi înainte de party desfă împletitura şi aplică un produs de modelare pentru firele rebele. Poţi fixa şi câteva şuviţe în jurul feţei, pentru un aer rebel. O coadă de cal poate părea o alegere banală pentru Revelion, dar dacă alegi bretonul, fie el lung sau scurt, şi îl modelezi în stilul anilor ’20, obţii un look festiv.

Un coc lejer

Dacă alegi să-ţi pui în valoare ţinuta cu un coc “relaxat”, la baza cefei, oferă un aer fresh coafurii cu o finisare lejeră, actuală. Pentru a replica acest stil, părul e coafat în bucle medii, răsfirate, iar acea şuviţă cu alură optzecistă e cireaşa de pe tort.

Ținute elegante şi îndrăzneţe

De asemenea, specialiştii elle.ro ne recomandă să ne direcţionăm spre rochii cu un design elegant şi culori mai aprinse:”Multe dintre voi vor spune că o rochie roşie este previzibilă. Dar asta nu depinde decât de tine şi de cum o stilizezi. O simplă rochie roşie care îţi vine impecabil pe corp poate fi asortată cu o maletă sau o bluză din tul pe dedesubt şi brusc capătă un aer fresh. O altă variantă este să alegi o rochie roşie cu un design total atipic.Sigur că o rochie neagră este mereu o variantă câştigătoare pentru o astfel de ocazie, dar dacă totuşi îţi doreşti una într-o culoare mai specială atunci îţi sugerăm verdele sau rozul pal. Dacă te decizi asupra unei rochii colorate ar fi indicat ca aceasta să fie scurtă sau midi, nu lungă. Evită ciorapii de culoarea pielii în favoarea celor negri cu buline minuscule sau a unora în aceeaşi nuanţă cu rochia”.

Foto: Valerya Davidchuk, Gabi Hadiev

MUA: Alena Konduforova

MD: Milena Costova


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia