Tribuna
Cum să rezişti mai multe ore pe tocuri şi să pari fericită
Liuba STARII
5564 vizualizari
Cum să rezişti mai multe ore pe tocuri şi să pari fericită
Ţinuta unei femei "fatale" nu poate fi completă fără o pereche de pantofi stiletto. Cu toate că tocul înalt provoacă discomfort şi limitează mişcările reprezentantelor sexului frumos, aceasta încălţăminte ocupă un loc special în garderoba lor.

 

Pantofii stiletto au văzut lumina zilelor la începutul anilor '50 şi au fost create de designerul italian Roger Viver special pentru Casă de Modă "Dior". Vivier a utilizat metode noi de construcţie a tocului, folosind anumite aliaje metalice care aveau scopul să confere mai multă stabilitate piciorului aflat la înălţime. Astfel, el a reuşit să obţină un toc mai subţire, pe care îl numea "acul". Caracteristica definitorie a pantofilor Stiletto este tocul înalt si subţire, însă nu toţi pantofii care au toc pot fi încadraţi în această categorie, ci doar cei care respectă anumite dimensiuni. Aceştia trebuie să aibă o înălţime ce variază între 2,5 cm şi 25 cm sau pot chiar să depăşească 25 cm, caz în care pantoful este prevăzut şi cu o platformă pentru a putea susţine piciorul, iar diametrul tocului la baza de la sol trebuie să fie mai mic de un cm. În ceea ce priveşte interiorul tocului, acesta este confecţionat dintr-o tijă metalică sau dintr-un aliaj din oţel, care poate să susţină piciorul la o asemenea înălţime. Stiletto au ajuns la perfecţiune la începutul anilor 60', când vârful acestora a devenit la fel de subţire şi alungit precum tocul, totuşi, modelul şi-a pierdut faima şi timp de 20 de ani, a fost ignorat de femei. Stiletto s-au întors la putere în anii '80 şi s-au transformat în arma secretă a femeilor, utilizată pentru crearea siluetei suple şi mersului elegant.

Cum să porţi tocuri înalte fără dureri

Bineînţeles că pantofii Stiletto nu vă vor oferi confortul adidaşilor,dar sunt câteva trucuri simple, care vă pot ajuta să rezistaţi mai mult timp pe tocuri. Înălţimea face pantoful incomod. Trebuie să alegeţi un toc de 7,6 cm sau chiar mai mic. Dacă pantoful alunecă din picioare, o să vă simţiţi inconfortabil. Asiguraţi-vă că alegeţi o pereche de încălţăminte care are barete pentru  o fixare mai bună a piciorului. Nu strângeţi prea mult curelele. Acestea ar trebui să fie suficient de strânse încât să nu alunecaţi în pantofi, dar nu atât de strâns  încât să vă rănească picioarele. Totodată, trebuie să fiţi atente la materialul pantofilor. Când un pantof este confecţionat din piele, acesta va lua în cele din urma forma piciorului. Alte materiale pot râmâne prea rigide şi vor continua să provoace băşici. Pantofii ieftini s-ar putea să aibă căptuşeala doar pe talpa interioară, nu şi pe margini. Pielea este o alegere perfectă pentru o captuşeală, deoarece respiră mai bine decât materialele sintetice. Dacă pantofii nu vă oferă confortul necesar, încercaţi să adăugaţi branţuri şi o să observaţi diferenţa. Căutaţi branţuri care susţin arcul piciorului, pentru că multe tocuri nu au această caracteristică. Când mergeţi toată ziua, picioarele tind să se umfle, ceea ce înseamnă că seara acestea sunt mai mari decât dimineaţa. Prin urmare, este mai bine să încercaţi tocuri înalte când picioarele sunt mai mari. Când probaţi pantofi, e posibil să vă deranjeze vânzătorii şi să nu îi puteţi testa cum trebuie. Cu toate acestea, este esenţial să vă asiguraţi că sunt confortabili. Încercaţi să vă plimbaţi putin mai mult pe o suprafaţă mai complicată (cum ar fi faianţa) pentru ca să vă testaţi rezistenţa personală la înălţimea tocurilor.

De la plasturi antiderapanţi până la pungi cu apă

Plasturii antiderapanţi, de asemenea, împiedică frecarea pielii picioarelor de pantofi. Aceştia reprezintă o soluţie eficientă atunci când pantofii vă rod într-o anumită zonă, pentru că ameliorează durerea şi vă permit să îi purtaţi în continuare. Pentru ca să preveniţi semnalele de durere puteţi să apelaţi la bandajarea degetelor. Încercaţi să prindeţi al treilea şi al patrulea deget unul de celălalt. Acest truc este util şi dezactivează nervii. Pungile cu apă lărgesc treptat pantofii. În plus, temperatura scăzută stimulează circulaţia. Trebuie să umpleţi două pungi de plastic cu apă, să puneţi câte una în fiecare pantof şi să le lăsaţi pentru câteva ore în congelator. După două ore puteţi să vă încălţaţi în pantofi şi să staţi fără griji.

Băi de plante pentru relaxarea picioarelor

După o zi petrecută pe tocuri, picioarele noastre merită o baie cu plante sau sare. Apa caldă stimulează circulaţia sângelui, creşte aportul de oxigen şi nutrienţi către organe şi ţesuturi, distruge microbii, favorizează eliminarea toxinelor. Pe acelaşi principiu se bazează împachetările calde şi umede ale toracelui şi băile hipertermice (febră artificială), folosite pentru vindecarea unor infecţii grave. Când staţi cu picioarele în apă fierbinte, sângele care congestionează diferite părţi ale corpului este adus la vasele dilatate din picioare, reducându-se astfel eventualele inflamaţii de la nivelul creierului, căilor respiratorii, plămânilor, organelor abdominale etc.

Foto: Gabi Hadiev


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia