Tribuna
Cum să obţineţi o pedichiură de vară, chiar acasă
Cum să obţineţi o pedichiură de vară, chiar acasă
O pedichiură îngrijită poate fi cartea de vizită a oricărei femei. Denotă feminitate, delicateţe şi curăţenie. De multe ori, alegem să mergem la un salon de înfrumuseţare pentru a ne face pedichiura, însă este bine de ştiut că, în cazul în care nu reuşiţi să ajungeţi la acest răsfăţ, vă puteţi face chiar acasă unghiile. În plus, faceţi economie.

 

Ce e de făcut?

În primul rând, trebuie să vă curăţaţi oja de pe unghii, în cazul în care aveţi. Folosiţi dischete demachiante sau vată îmbibată în acetonă, pentru a o îndepărta mai uşor.

Apoi, într-un lighean cu apă, înmuiaţi-vă picioarele. Puteţi adăuga puţin gel de duş sau ulei esenţial cu lavandă ori orice aromă favorită aveţi. Aşteptaţi circa un sfert de oră.

Amestecaţi puţină spumă de baie cu cafea ori mălai pentru a îndepărta celulele moarte şi pielea să devină catifelată, fină.

După ce vă clătiţi, scoateţi picioarele pe un prosop uscat.

Cu o pilă sau forfecuţă, începeţi procesul înfrumuseţării pedichiurii. Gândiţi-vă ce formă vi se potriveşte şi începeţi să o conturaţi. Nu se poartă unghiile lungi, aşa că cel mai bine e să vă conturaţi o formă accesibilă, cu o lungime potrivită a unghiilor.

Dacă vă e mai uşor, puteţi apela la separatoare pentru unghii sau şerveţele răsucite.

Puteţi folosi, pentru cuticule, uleiuri speciale. Nu este recomandat să le tăiaţi, ci doar să le împingeţi.

Apoi, aplicaţi o bază pentru ojă, ca să menţineţi sănătatea unghiei. După ce se usucă, aplicaţi oja dorită. Urmează un top coat menit să protejeze pedichiura, iar după uscare puteţi aplica o cremă hidratantă.

Vara se poartă culorile

Vara, se poartă culorile. şi nu numai în ceea ce priveşte hainele, ci şi manichiura şi pedichiura.

Pe lângă culorile clasice, culorile neutre sau moncrome, dacă sunteţi îndrăzneţe vă puteţi completa atitudinea printr-o pedichiură în culori "nebune".

Rozul, galbenul, verdele şi albastrul pal sunt printre alegerile de vară.

De asemenea, dacă vreţi o pedichiură mai deosebită puteţi opta pentru pietricele sau desene pe una dintre unghii.

O altă opţiune pentru a arăta veselia sezonului constă în sclipici.

Pedichiura franceză poate fi, de asemenea, o alternativă. Formată dintr-o linie contrastantă, vă poate pune uşor în evidenţă atitudinea.

Cum vă reparaţi unghiile deteriorate

În cazul în care consideraţi că unghiile voastre sunt deteriorate, trebuie să evitaţi o perioadă să le mai daţi cu ojă.

Folosiţi creme pentru hidratare, seara, înainte de culcare, şi puteţi aplica un lac incolor care să le ajute să se “însănătoşească”. Cel mai bine, întrebaţi un profesionist sau un farmacist pentru a alege corect.

Apoi, este important să consumaţi alimente bogate în biotină. Printre ele se numără ouăle fierte, cerealele integrale, avocado sau conopida.

De asemenea, la fel de important este consumul de apă. Unghiile uscate au nevoie de apă, dar şi de lapte. Consumaţi produse lactate, dar şi alimente precum morcovi, spanac sau migdale.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA