Continental
Tribuna
Cum să ne alegem ochelarii de soare în funcţie de forma feţei
Cum să ne alegem ochelarii de soare în funcţie de forma feţei
© Elena Sonyk
Odată cu venirea sezonului cald, apelăm la fel de fel de trucuri stilistice pentru a ne contura un look cât mai cool, care să ne scoată din anonimat şi să ne pună în evidenţă. Pălăriile, brăţările, inelele sunt doar câteva dintre accesoriile care ne ajută, de cele mai multe ori, să ne conturăm un look cât mai frumos. De asemenea, designerii sunt de părere că ochelarii de soare, la modă întotdeauna, ne pot ajuta să ne definitivăm o ţinută, în timpul zilei.

Când ne alegem ochelarii de soare, în primul rând trebuie să ţinem cont de forma feţei. Iar când ne alegem o astfel de pereche avem în vedere, înainte de toate, cum arată ramele de ochelari.
Potrivit Revistei "Ioana", pe o faţă proaspătă, sănătoasă, atât ramele metalice cât şi cele din plastic, cu finisaj bogat, arată grozav. Ramele pot avea pietricele mici încrustate sau aplicate, modele şi arcuri care evidenţiază şi fac aspectul jucăuş. Modelele de rame de ochelari unisex pentru feţe tinere sunt la fel ca ochelarii aviator, cu lentile uşor întunecate şi pot transforma o faţă banală, într-o faţă misterioasă. Imediat după anii de studenţie, imaginea unei femei se schimbă. Ochelarii drăguţi, cu detalii interesante, sunt înlocuiţi de rame elegante.
Iar după 25 de ani, femeile preferă, conform aceleiaşi surse, ramele cu formă de fluture şi ochi de pisică.  "Culoarea ramei poate fi oricare, dar este mai bine să refuzi să cumperi rame de ochelari din plastic, în producţia cărora au fost folosite două sau mai multe culori. De regulă, ramele la modă pentru femeile în vârstă se disting nu atât prin formă, cât prin culoarea lor. Cu vârsta, pielea devine mai palidă, căpătând o nuanţă gri sau galbenă. Atunci când alegi rame, ar trebui să eviţi nuanţele gri-argintiu, precum şi tonurile de auriu-galben", arată specialiştii Revistei "Ioana".

Ce modele ne putem alege?
Ei bine, avem din ce alege. În primul rând, conform aceloraşi surse, există modelul Wayfarer Point. Un tip clasic de ochelari care a fost popular în anii '80. Aceşti ochelari pot servi ca o rezervă, deoarece sunt potriviţi pentru orice imagine şi nu se concentrează pe o anumită parte a feţei. În acest sezon, modelele Wayfarer în culori întunecate sau, dimpotrivă, cu rame neonale laminate, sunt considerate a fi deosebit de elegante.
În schimb, tipul de ochelari masculini arată grozav pe ochii unei feţe elegante. O jachetă de piele şi cizme grosiere, vor ajuta la evidenţierea contrastului imaginii. Ochelarii de dimensiuni mari, cu ramă subţire, vor arata elegant la orice vestimentaţie. În plus, aceşti ochelari sunt potriviţi pentru orice tip de faţă şi aspect şi, prin urmare, sunt universali.
Ochelarii clasici gen Harry Potter, atrag atenţia asupra formei ochilor şi sprâncenelor. Dacă doreşti că atenţia să fie concentrată asupra machiajului ochilor, nu ezita să alegi rame cu formă rotundă.
Ochelarii aviator strălucitori sau oglindă sunt modelele cele mai la modă din sezonul primăvară-vară. Nu îţi fie teamă să încerci lucruri noi, deoarece ochelarii de soare eleganţi vor adauga culori luminoase aspectului tău.

Protecţia împotriva radiaţiilor ultraviolete
Ceea ce este întotdeauna important în alegerea ochelarilor este protecţia împotriva radiaţiilor ultraviolete. Protecţia pe care o oferă ochelarii de soare este de fapt invizibilă. Cu cât lentilele sunt mai întunecate, cu atat este mai mare gradul de protecţie. Singura modalitate de-a oferi o protecţie optimă, este  mergi la un specialist profesionist sau să comanzi ochelari foarte buni. Acest sfat este deosebit de important dacă ai anumite anomalii de-a lungul liniei oftalmice, cum ar fi miopia. Veţi avea un avantaj dublu dacă veţi comanda ochelari cu lentile cu dioptrii şi în acelaşi timp, cu protecţie fiabilă împotriva radiaţiilor ultraviolete dăunătoare.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia