Continental
Tribuna
Cum să îţi conturezi un look vesel
Cum să îţi conturezi un look vesel
Când vine vorba despre un look vesel, ne gândim imediat la culori îndrăzneţe, precum galben, roz, turcoaz sau portocaliu. Ei bine, nu numai hainele denotă starea ta de spirit, ci şi machiajul ochilor. O gamă variată de produse de make-up ne stă la dispoziţie.

Look de festival

Machiajul trebuie, cumva, asortat, şi locului unde vreţi să mergeţi. De pildă, un look de festival diferă de o plimbare relaxantă în parc, în tonuri vesele. La un festival de vară, ne putem accentua sprâncenele, folosim un ruj nude, dar o culoare mai "turbată" în jurul ochilor, cum ar fi verdele deschis sau portocaliul. Machiajul, asortat cu o pălărie şi o vestimentaţie în ton, ne va scoate imediat în evidenţă şi ne va face să ne simţim bine în pielea noastră, fiind încrezătoare în frumuseţea noastră.

Creion de buze, aplicat în jurul ochilor

Potrivit editorilor Cosmopolitan, un creion roz de buze, aplicat pe pleoape, reprezintă o altă variantă de look vesel. Cu acest creion puteţi acoperi pleoapele  în roz, după care trebuie să estompaţi cu ajutorul unei pensule. Repetaţi procedura şi în partea de jos a ochilor. La final, aplicaţi un creion de buze corai, deasupra pleoapelor, pe arcade, estompat, de asemenea, cu pensula.

Neon? De ce nu?!

Neon-ul este, de asemenea, o alternativă pentru un look îndrăzneţ. Un tuş ori un creion în această nuanţă ne poate scoate automat în prim plan. Trasaţi o linie groasă pe pleoape, perpendicular pe linia genelor. Restul machiajului ar putea fi minimalist, cu o simplă mascara, blush oranj şi un gloss nude.

Creioane pentru buze şi pleoape

Aşadar, puteţi obţine un look vesel, îndrăzneţ, fie cu ajutorul creioanelor pentru buze, fie cu ajutorul creioanelor pentru pleoape. Conform aceloraşi editori Cosmopolitan, prima variantă are o textură mai cremoasă, care nu este atât de rezistentă precum cea a creioanelor special dedicate machiajului ochilor, dar avantajul în acest caz este că puteţi profita de nuanţele dulci de roşu, roz sau oranj.

"Trasaţi o linie roz imediat sub pleoapa inferioară şi completaţi cu un creion oranj aprins aplicat în punctul interior al ochilor, pentru un look colour block ultra cool", este una dintre recomandările Cosmpolitan.

Ruj pe pleoape

Rujul poate fi aplicat cu uşurinţă şi pe pleoape. Este un secret ştiut deja de multe reprezentante ale sexului frumos.

"Nu vă sfiiţi să aplicaţi pe pleoape… ruj. Creează un efect difuz estompând produsul cu degetele şi bucuraţi-vă de nuanţele vesele rezervate, în teorie, buzelor, aplicându-le şi ca fard de ochi, şi ca blush.  Rujurile lichide mate sunt extrem de rezistente pe pleoape, în timp ce rujurile clasice, cremoase, se şterg mai repede, însă oferă un look mai soft", arată aceeaşi sursă.

De altfel, dacă ne referim la zona tâmplelor pe colţurile exterioare ale ochilor puteţi aplica blush. Şi apoi puteţi merge la o petrecere, ca să vă simţiţi bine.

Când vine vorba despre nuanţele tari, trebuie să aveţi grijă să nu exageraţi. Nici cu machiajul, nici cu ţinuta. Dacă alegeţi un machiaj strident, nu exageraţi cu hainele sofisticate şi îndrăzneţe.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia