Tribuna
PNL
Cum să ai o garderobă cu haine de calitate, dar ieftine? Second hand-urile sunt o opţiune!
Andra MARINESCU
4217 vizualizari
Cum să ai o garderobă cu haine de calitate, dar ieftine? Second hand-urile sunt o opţiune!
Dacă se schimbă sezonul, unde le găsim pe reprezentantele sexului frumos? Ei bine, cel mai des, la shopping, ca să îşi reînnoiască garderoba. Se spune că femeile nu au parcă niciodată suficiente haine, dar nicicând dressing-ul nu pare încăpător. Specialiştii sunt de părere că pentru o garderobă frumoasă, cu piese de calitate, nu trebuie să cheltuieşti o avere.

O variantă mai ieftină este să vă cumpăraţi piese vestimentare de la second hand-uri, unde puteţi găsi haine şic şi la preţuri mici, potrivit Cosmopolitan.

Confortul, cel mai de preţ când porniţi prin magazine

În primul rând, când vine vorba de haine, este important ca ele să te facă să te simţi confortabil.

Conform Cosmopolitan, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi când aveţi de gând să străbateţi magazinele cu haine second-hand este lista de astfel de magazine.

De altfel, când porniţi pe traseul second hand-urilor este important să nu aveţi tocuri. Pentru a avea răbdare la cumpărături. 

Având în vedere că acest proces poate dura şi câteva ore, nu este indicat să purtaţi tocuri sau haine mulate, pentru că vă vor incomoda în timp ce mergeţi de la un magazin la altul. Un exemplu de outfit potrivit pentru goana prin magazine poate fi format dintr-o pereche de jeans, o bluză ovsersize şi cei mai comozi tenişi din garderobă.

Buget stabilit

Apoi,  trebuie să vă stabiliţi un buget. Majoritatea hainelor au preţuri mai mult decât accesibile şi tentaţia e mare, dar ar fi bine, totuşi, să nu exageraţi, ci să vă rezumaţi la obiectele cu adevărat necesare. Încercaţi să aveţi întotdeauna bani cash, pentru a şti exact cât cheltuiţi.

Răbdarea, brăţară de aur

De asemenea, aveţi nevoie de răbdare ca să descoperiţi comorile din magazinele de haine second hand, şi de optimism ca să treceţi peste dezamăgirea că rochia impecabilă pe care aţi găsit-o nu este pe mărimea voastră, de exemplu. Continuaţi să căutaţi şi aflaţi când sunt reînnoite stocurile, ca să ştiţi să reveniţi la momentul potrivit.  

Magazinele online, o alternativă

Dacă nu staţi prea bine cu timpul, magazinele online reprezintă alternativa perfectă. Un magazin online de haine second hand vă oferă o flexibilitate mult mai mare şi vă ajută să economisiţi timp preţios.

Aici veţi putea să găsiţi, împărţite pe categorii, toate hainele pe care vi le doriţi, dar şi genţi, încălţăminte sau diverse accesorii. Cu doar câteva click-uri, haine pot ajunge direct la uşa casei voastre, fără a mai fi nevoie să alergaţi dintr-un magazin în altul.

Alegeţi haine pe mărimea voastră

Conform aceleiaşi surse, când vedeţi preţurile pe care le au chiar şi cele mai pretenţioase haine de brand, riscaţi să cumpăraţi tot ce vă vine la îndemână, indiferent de mărime. Însă este indicat să cumpăraţi, de fiecare dată, haine care sunt de mărimea voastră şi care se ajustează pe corp.

"Chiar dacă plăteşti o sumă modică pe un palton care este cu trei numere mai mari, vei plăti mai mult ca să îl modifici într-un atelier de croitorie. În acest fel, investiţia nu va fi una înţeleaptă şi rişti să nu porţi niciodată obiectul vestimentar pe care l-ai ales. Ca de fiecare dată când cumperi articole vestimentare, probarea acestora te poate scuti de bătăi de cap şi regrete. Multe dintre magazinele second hand au o politică de retur flexibilă, dar trebuie să ţii cont că opţiunile în ceea ce priveşte mărimea sunt mult mai reduse decât în cazul hainelor noi. În magazinele second hand vei găsi articole vestimentare extrem de accesibile ca preţ, însă trebuie să analizezi cu mare atenţie fiecare produs, pentru a te asigura că nu are defecte ireparabile. O cusătură desfăcută se remediază uşor, dar o pată veche de vopsea nu poate fi îndepărtată. Verifică fiecare produs în parte, cu grijă – nimeni nu se va supăra că o faci! Când optezi pentru haine şi accesorii second hand, contribui la conservarea resurselor naturale, economiseşti bani şi îţi creezi, în acelaşi timp, o garderobă originală. Ca să faci nişte achiziţii bune ai, însă, nevoie de răbdare. Urmează sfaturile de mai sus când cumperi piese vestimentare second hand şi te vei bucura de câteva avantaje pe care produsele noi, de serie, rareori ţi le oferă", arată editorii Cosmopolitan.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia