Tribuna
Ce se poartă în sezonul toamnă - iarnă 2017 - 2018
Andra MARINESCU
6608 vizualizari
Ce se poartă în sezonul toamnă - iarnă 2017 - 2018
Fiecare sezon aduce noutăţi în garderoba noastră. Creatorii de modă stabilesc la fiecare anotimp noi tendinţe, iar în acest sezon toamnă-iarnă spun că se poartă vintage-ul, roşul şi motivele folclorice. De asemenea, dacă mai ai haine vechi, de la părinţi sau bunici, nu le arunca, ci reciclează-le! Revine moda anilor '80, dar şi cea din '90.

Revine denim-ul!

În primul rând, revine denimul pentru toate părţile corpului, de la pantaloni, la cămaşă sau geacă. Apoi, roşul este culoarea acestei perioade, iar motivele folclorice nu se demodează niciodată.

Roşul intens, la modă

Conform xmodax.com, roşul intens este o culoare impecabilă, actuală în orice perioadă a timpului. Şi în sezonul ce urmează, paleta de nuanţe roz nu cedează prin diversitatea tuturor celor precedente. Totuşi, perla prezentărilor toamnă-iarnă 2017-2018 a devenit nuanţa "grenadin”, o nuanţă aproape de purpuriu şi portocaliu şi de gama de culori reci. A primit această denumire deoarece este în mare parte asociată cu un sirop dulce de culoare roşie, care are o denumire similară. Culoarea roşie apare şi în nuanţe mai închise, în special în îmbrăcămintea exterioară: vişină suculentă, rodie coaptă etc. Aceasta este cea mai actuală, în orice formă şi în orice loc, fie pe buze, fie drept culoare de bază a întregii ţinute.

Albastrul, în combinaţie cu auriul

Casele de modă pun în evidenţă şi albastrul intens, întâlnit în colecţii în conbinaţie cu auriu, roşu purpuriu, coral, prună sau bordo.
 
Să nu uităm de nuanţele neutre

În această toamnă, ne întâlnim şi cu nuanţele neutre, cele de roz pal sau crem.  Gama rece de roz-pal este asociată cu textura pudrată sau vaporoasă a fustelor tutu, însă aceasta nu înseamnă că nuanţa de roz pal cere neapărat texturi mătăsoase. Designerii folosesc această culoare atât pentru paltoane groase şi cardigane tricotate, cât şi pentru rochii de satin, iar lejeritatea stofelor este echilibrată cu ajutorul unor curele groase din piele, cu botine rock şi dresuri negre dense, potrivit xmodax.com.

Gri neutru

Conform aceleiaşi surse, dacă e să vorbim despre paleta de toamnă, atunci această culoare este cea mai des întâlnită în natură şi în această perioadă ploioasă a anului. Nuanţa calmă de gri se potriveşte în orice interpretare, indiferent de stilul ales. Universalitatea este calitatea de bază, lucru apreciat în special de cei care trebuie să respecte regulile dresscode-ului.

Ce nu trebuie să ne mai lipsească din garderobă

Din garderobă nu trebuie să ne lipsească nici nuanţele bej-galben sau muştar, combinate cu accesorii sofisticate.
Una dintre nuanţele care cucereşte podiumurile este lime-ul auriu, care înfrumuseţează, potrivit designerilor celebri, orice textură.
La mare căutare în această toamnă-iarnă este şi culoarea vinului, care denotă eleganţă şi complexitate.

Pantofi şi cizme

În ceea ce priveşte încălţămintea, ei bine, se poartă strălucirea, şi aici roşul, albul, tocurile sofisticate şi materialele preţioase. Designerii sunt de părere că tocurile arhitecturale, originale, dau un aer cool.
În plus, se mai poartă cizmele şi pantofii din satin, alb imaculat, pantofii în două culori, cu grafitti, din imitaţie din piele de şarpe etc.

 

sursa foto: http://brokeandchic.com

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia