Tribuna
Ce greşeli fac, vara, femeile, când vine vorba de îngrijirea tenului
Ce greşeli fac, vara, femeile, când vine vorba de îngrijirea tenului
© allure.com
Vara, trebuie să avem o atenţie sporită când vine vorba despre îngrijirea tenului. În primul rând, trebuie să renunţăm la machiajul excesiv, la produsele care nu-i fac bine tenului când e cald, dar şi la unele obiceiuri pe care noi le consideram potrivite pentru un look care să ne pună în valoare. Editorii Elle au vorbit despre câteva dintre greşelile pe care le fac, cel mai des, reprezentantele sexului frumos, în sezonul estival.

Produsele cu SPF
Prima şi cea mai importantă greşeală pe care o fac femeile este să uite de produsele SPF când ies în razele arzătoare ale soarelui. Indicat este să le folosim în fiecare zi, în această perioadă, pentru că, pe lângă faptul că ele ne protejează de soare, pielea nu va îmbătrâni prematur.


Mai multă apă!
O altă greşeală pe care o facem frecvent este că nu bem suficient de multă apă pe zi. Cafeaua sau ceaiul nu înlocuiesc apa, dacă cumva ne gândim la asta. Trebuie să ne hidratăm cu cel puţin doi litri de apă pe zi, pentru ca pielea să rămână în formă.
Iar când nu aveţi timp să beţi suficientă apă, există un truc: folosiţi un spray răcoritor pentru faţă, deoarece are efecte benefice şi poate hrăni tenul şi calma pielea.


Fără machiaj excesiv!
Când e cald, nu este recomandat să folosiţi prea mult machiaj. Lăsaţi pielea să respire şi să arate cât mai sănătos. Potrivit Elle, trebuie să optaţi spre cât mai puţine produse de machiaj pe care să le folosiţi. De asemenea, după ce vă curăţaţi tenul dimineaţa, aţi putea folosi un serum.
"Make-up artiştii sugerează ca, într-o zi normală, să foloseşti doar puţină cremă hidratantă pentru a adăuga un plus de strălucire în zonele lipsite de aceasta. De ce te-ai machia excesiv când oricum o să străluceşti natural într-o oră sau două? Ai putea alege formula perfectă pentru zilele de vară: serum, primer, cremă hidratantă şi protecţie solară", este recomandarea Elle.


NU pudrei!
În plus, o altă greşeală când vine vorba de ten este pudra. Dacă nu folosiţi fond de ten, vă gândiţi că o opţiune mai bună, în acest anotimp, ar fi pudra. Ei bine, specialiştii spun că greşiţi.
Lăsaţi tenul să respire, să fie sănătos! Puteţi alege, în schimb, o combinaţie între primer şi o cremă hidratantă.


Produsele waterproof, o variantă
Un sfat al aceloraşi surse constă în folosirea produselor waterproof. Revista arată că ele au câteva calităţi ce v-ar putea fi de folos atunci când este mult prea cald: sunt rezistente la umiditate, rezistă foarte mult după aplicare şi nici nu există riscul de a vă murdări hainele. Astfel, ar trebui să vă luaţi "Adio!" de la produsele obişnuite cum ar fi mascara, pudra şi rujurile cremoase şi să le încercaţi pe cele waterproof în timpul verii.


Ce greşeli mai fac femeile când au grijă de tenul lor?
Ei bine, poate că folosesc un gel de curăţare prea puternic, ignoră zona gâtului şi a pieptului când vine vorba de a  aplica o cremă cu SPF, vara, uită să cureţe obiectele ce intră în contact cu pielea sau îşi îndepărtează machiajul seara, înainte de culcare.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia