Tribuna
11 poveşti de dragoste pentru ultima lună de toamnă
Liuba STARII
7374 vizualizari
11 poveşti de dragoste pentru ultima lună de toamnă
O seară de noiembrie devine mult mai călduroasă şi plăcută atunci când o petreci sub o plapumă cu o ceaşcă de ciocolată caldă şi un film romantic pe fundal. Suntem femei şi ne place să lacrimăm din fericire şi duioşie când ne uităm la nişte poveşti de dragoste. Cine ştie poate într-o zi ne vom simţi în pielea eroinelor principale şi vom trăi poveştile lor, iar acum ne echipăm cu dulciuri, batiste şi vizionăm cele mai romantice filme pe care le-am pregătit!

"S-a născut o stea"

Tragica poveste de dragoste este centrată în jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley Cooper) care o întâlneşte pe tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga) şi se îndrăgosteşte pe loc de ea. Deşi nu mai spera să devină cântăreaţă vreodată, Ally cucereşte publicul imediat, după ce Jack o convinge să urce pe scenă, la unul din concertele lui. Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste se deteriorează, iar Jack se simte tot mai singur în interminabila lui luptă cu demonii interiori.

"Războiul rece"

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, şi Parisul boem al anilor '50, un muzician înnebunit după libertate şi o tânără cântăreaţă pătimaşă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecţiunile fiecăruia şi inevitabilele lovituri ale sorţii. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnaţi să fie împreună. “Cold War”, în regia lui Paweł Pawlikowski, este o poveste de dragoste improbabilă şi totuşi neobişnuit de puternică, între Polonia, Berlin, Iugoslavia şi Paris, de o parte şi de alta a Cortinei de Fier.

"Shakespeare îndrăgostit"

Extraordinara producţie cinematografică distinsă cu şapte premii Oscar - între care premiul pentru cel mai bun film, o are în rolul principal pe câştigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă, Gwyneth Paltrow (Dincolo de uşi, O crimă perfectă), în compania unei distribuţii de excepţie, ce îi include pe laureaţii cu Oscar Judi Dench (cel mai bun rol secundar feminin), Geoffrey Rush şi Ben Affleck (Armageddon).Când chinuitoarele crize de inspiraţie ale lui Will Shakespeare (Joseph Fiennes - Elizabeth) îl împiedică să creeze, povestea de dragoste secretă dintre el şi frumoasa Lady Viola (Paltrow) face ca rândurile să se scrie de la sine, cum nu se mai întâmplase până atunci! Există însă două lucruri pe care trebuie să le afle despre aleasa inimii lui: nu numai că ea trebuie să se mărite cu altul, dar şi că se dă drept bărbat pentru a obţine rolul principal în cea mai recentă piesă a lui Will.

"Artistul"

George Valentin (interpretat de Jean Dujardin), un cunoscut actor de filme mute, îşi pierde treptat din succes şi astfel ajunge în situaţia de a depune mari eforturi pentru a salva cinematografia mută şi implicit pentru a-şi susţine cariera. Înainte de a-şi pierde faima, George o cunoaşte pe tânăra şi energica dansatoare Peppy Miller, care devine rapid o actriţă apreciată de publicul filmelor vorbite şi de care George se simte fascinat şi atras în mod irezistibil. În timp ce cariera lui George este în declin, cea a lui Peppy este în plină ascensiune. Deşi între cei doi se creează o legătură evidentă, cuplul este despărţit de destin şi împrejurări. Este scenariul clasic de poveste de dragoste imposibilă, intensă, dar pură.

"Firul fantomă"

Amplasat în Londra elegantă a anilor '50, “Firul fantomă” este povestea celebrului designer Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), şi a surorii sale, Cyril (Lesley Manville), care domină lumea modei britanice, îmbrăcând familia regală, staruri de cinema, moştenitoare bogate, aristocrate, debutante şi doamne din lumea bună în stilul distinct al casei de modă Woodcock. Prin viaţa lui Reynolds Woodcock, burlac convins, se perindă femei care îi aduc inspiraţie şi îi oferă companie, asta până în ziua când acesta o cunoaşte pe Alma (Vicky Krieps), o femeie tânără şi cu o voinţă puternică. Alma devine rapid o prezenţă constantă în viaţa lui, ca iubită şi muză artistică. Dar Reynolds îşi dă seama că existenţa lui, până atunci perfect planificată şi mereu ţinută sub control strict, va fi bulversată de dragostea pe care i-o poartă femeii.
Cu acest nou film, Paul Thomas Anderson dă viaţă unui portret dublu, atât al artistului aflat la o experienţă nouă şi extrem de creativă, cât şi al femeii care face ca lumea acestuia să meargă înainte.Firul fantomă este cel de-al optulea film al lui Paul Thomas Anderson, şi cea de-a doua colaborare cu Daniel Day-Lewis.

"Memoriile unei Gheişe"

"Lumea mea este pe cât de interzisă, pe atât de fragilă; fără misterele ei, nu ar putea supravieţui." În 1929, Chiyo, o fetiţă de nouă ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheişe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament extrem de dur, geloasă pe frumuseţea ei uimitoare.Într-un târziu, Chiyo e salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, care o ia sub aripa ei ocrotitoare. Chiyo devine astfel gheişa Sayuri, pregătită cu toate aptitudinile sociale şi artistice de care e nevoie pentru a supravieţui în societatea japoneză a secolului trecut. Al Doilea Razboi Mondial ameninţă însă atât Japonia, cât şi viaţa lui Chiyo.

"Cititorul"

"The Reader" este inspirat de romanul lui Bernhard Schlink, publicat în 1995, care are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent şi o femeie mai în vârstă. Atunci când adolescentul de 15 ani Michael Berg se îmbolnăveşte de scarlatină şi se prăbuşeşte pe stradă, este salvat şi condus până acasă de către Hanna Schmitz, o femeie misterioasă de două ori mai în vârstă decât el. După ce intră în convalescenţă, tânărul o caută pe străină ca să îi mulţumească pentru ajutorul acordat şi între cei doi începe o aventură amoroasă pasională şi intensă, care se termină brusc în momentul în care Hanna dispare fără nicio explicaţie din viaţa lui Michael.Opt ani mai târziu, în Germania de după cel de-Al Doilea Război Mondial, Michael Berg - devenit student la drept şi urmărind cu interes procesele naziştilor acuzaţi de crime de război - o reîntâlneşte în împrejurări extrem de diferite pe fosta lui iubită, care i-a frânt inima şi l-a părăsit într-o stare de confuzie totală. Acum Hanna Schmitz este judecată pentru o crimă hidoasă şi, întrucât refuză să se apere la proces, Michael începe să suspecteze faptul că femeia pe care a iubit-o cu aproximativ un deceniu în urmă ascunde un secret pe care îl consideră mai ruşinos chiar şi decât crima.

"Miezul nopţii în Paris"

“Miezul Nopţii în Paris” este o comedie romantică al cărei decor este Parisul, unde o familie aflată acolo pentru afaceri şi doi tineri logodiţi care urmează să se căsătorească în toamnă trăiesc o experienţă care le va schimba viaţa pentru totdeauna. E despre un tânăr îndrăgostit de Paris şi despre iluzia generală că, dacă ne schimbăm viaţa, schimbarea va fi cu siguranţă în bine. Distribuţia îi include pe Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni.

"Supravieţuind pe mare"

Cu Shailene Woodley şi Sam Claflin în rolurile principale, drama romantică "Supravieţuind pe mare" este inspirată din experienţa adevărată trăită de un cuplu aventurier ale cărui întâlniri întâmplătoare îl conduc mai întâi către dragoste, apoi către adentura vieţii.Navigatori împătimiţi, cei doi îndrăgostiţi, Tami Oldham şi Richard Sharp, nu şi-au imaginat nicio secundă că vor ajunge direct în mijlocul unuia dintre cele mai catastrofale uragane din istorie. După trecerea furtunei, Tami se trezeşte într-o barcă serios avariată, lângă partenerul ei grav rănit. Fără nicio cale de ajutor, tânăra trebuie să găsească puterea şi hotărârea de a căuta soluţii de salvare pentru ea şi iubit.

"Amnezie cu surprize"

Cu o întorsătură de situaţie spumoasă, “Overboard” se concentrează asupra lui Leonardo (Eugenio Derbez), un seducător egoist şi răsfăţat, ce face parte din cea mai bogată familie din Mexic şi asupra lui Kate (Anna Faris), o mamă singură ce abia îşi duce traiul împreună cu cei 3 copii ai ei. Kate e angajată să menţină curăţenia pe luxosul iaht al lui Leonardo, până în momentul în care e concediată pe nedrept de acesta, care, pe deasupra, refuză şi să-i plătească ce îi datorează. La scurt timp după acest lucru, Leonardo cade peste bord în timpul unei petreceri prea înfierbântate şi se trezeşte a doua zi pe mal, suferind de cea mai acută formă de amnezie. Kate apare la spital şi, ca să i-o plătească, îl convinge pe Leonardo că e soţul ei şi îl pune la muncă-pentru prima oară în viaţa lui. La început Leonardo e nefericit şi stângaci, dar încet-încet începe să se descurce. În cele din urmă, Leonardo câştigă respectul noii sale "familii" şi a colegilor de muncă. Dar adevărata familie de miliardari a lui Leonardo îl caută pe acesta cu disperare. În acelaşi timp, pericolul ca lui Leonardo să-i revină brusc memoria pluteşte în aer. Întrebarea care se pune e: o să rămână Leonardo împreună cu noua sa familie sau o să pună indiciile cap la cap şi o să îi părăsească pentru totdeauna?

Zi după zi

Bazat pe aclamatul roman "Every Day", un bestseller New York Times scris de David Levithan, filmul cu acelaşi nume spune povestea lui Rhiannon, o adolescentă de
16 ani care se îndrăgosteşte de o entitate misterioasă, pe nume "A", care ocupă involuntar, dar inevitabil, în fiecare zi, corpul unui alt adolescent. Simţind că între ei se stabileşte o legătură incredibil de puternică, Rhiannon şi A se străduiesc să se regăsească în fiecare zi, fără să ştie ce sau pe cine va aduce ziua următoare. Cu cât cei doi se îndrăgostesc mai tare unul de celălalt, cu atât mai mult consecinţele acestei iubiri în care la fiecare
24 de ore partenerul este altcineva (şi totuşi acelaşi), apasă mai tare asupra lor, obligân-du-i pe Rhiannon şi A să ia cea mai grea decizie din viaţa lor.

Foto: Gabi HADIEV
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia