FITS 2022
Tribuna
Unde mergem vara asta
Vacanţa de Vis recomandă insula Zakynthos
18433 vizualizari
O destina&#355;ie perfect&#259;<br><br> Una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, aflat&#259; în sudul M&#259;rii Ionice, Zakynthos este locul ideal pentru petrecerea concediului. Agen&#355;ia Vacan&#355;a de vis ni–l recomand&#259; pentru peisajele sale idilice, pentru plaje nisipoase, apele adânci, clare, pe&#351;terile de la malul m&#259;rii, apusurile inegalabile &#351;i climatul blând. Este o destina&#355;ie care atrage turi&#351;ti datorit&#259; plajelor sale frumoase, vestite pentru prezen&#355;a broa&#351;telor &#355;estoase Caretta – Caretta, specie protejat&#259; de lege. Vegeta&#355;ia abund&#259; într–un colorit mereu în schimbare, iar planta&#355;iilor de citrice &#351;i m&#259;slini întregesc un peisaj cu care pu&#355;ine insule se pot l&#259;uda.

Zakynthos este totodată locul natal al lui Dionysios Solomos, poetul naţional grec, a lui Hugo Foscolo si Xenopoulos, iar influenţele veneţiene alături de tradiţiile greceşti o fac unică.
Dintre insulele Ionice care se află în vestul Peloponezului - Corfu, Ithaca, Kefalonia, Kythira, Lefkada - Zakynthos este cea mai sudică şi a treia ca mărime, fiind la 300 km vest de Atena.
Insula Zakynthos este şi locul unde grija pentru natură are o importanţă deosebită, căci zone din insulă au rămas neschimbate pentru a putea proteja şi prezerva fauna marină, din care face parte ţestoasa Caretta-Caretta. În golful Laganas, guvernul grec a creat Parcul Naţional Marin Zante pentru a proteja speciile rare de ţestoase.
În perioada iulie – august, femelele ies noaptea din mare, sapă un cuib de 50 cm adâncime în nisipul plajei şi îşi îngroapă ouăle, motiv pentru care aceste plaje unde vin ţestoasele sunt marcate şi protejate de lege.

Cultură şi civilizaţie

Locuitorii insulei sunt cunoscuţi ca foarte credincioşi, dovadă şi numărul impresionant de biserici, în locuri diferite, oriunde li s-a arătat un semn divin. Din acest motiv, insula a devenit loc de pelerinaj pentru lumea creştină la anumite sărbători.
Cele mai importante biserici şi mănăstiri sunt Catedrala Aghios Dionysos – cea mai mare şi mai frumoasa din insulă, singura care a scăpat neatinsă de cutremurul din 1953, aici fiind şi sicriul cu Sf. Dionysos, patronul oraşului, biserica Aghios Keriotissas ce a fost construită pe locul unde a fost găsita icoana făcătoare de minuni, Aghios Mavra – a doua biserică a insulei, ca mărime, Aghios Dimitrios, ce are o placă în dialect dorian, provenind de la Templul Artemisei, ghios Ioannis Thelogou – contruită pe ruinele Templului Artemisei, Panagiatis Eleftherotrias – mănăstire de femei, construită in 1961 sau Aghios Nikolas - cu interiorul în roşu şi verde şi cu un splendid iconostas.
Insula a fost descoperită de Zakynthos, fiul lui Dardanos - regele Troiei, mai apoi a fost stăpânită de Ulysse, regele Ithacăi şi ulterior ocupată pe rând de macedonieni, romani, britanici, veneţieni, francezi, italienii din Napoli, turci.
În 21 mai 1864, insulele greceşti din Marea Ionica s-au unit sub steagul Greciei, imnul naţional “Odă Libertăţii” fiind scris de poetul naţional al Greciei, originar din Zakynthos, Dionisou Solomi.

Oraşe şi staţiuni:

Zakynthos este capitala insulei situată pe coasta de est, într-un golf, şi are aproximativ 10.000 locuitori, fiind în acelaşi timp centrul comercial şi portul insulei. Merită vizitate strada principală, Marina, centrul comercial, strada Alexandrou Roma, piaţa centrală Ayios Markos, piaţa Dionysios Solomos, piaţa Rougos, mănăstirea Ayios Dionysios, muzee, case vechi, cafenele şi restaurante cu muzică tradiţională.
Castelul Kastro oferă o panoramă unică inedită asupra oraşului şi a Mării Ionice, Dealul Strani a fost sursa de inspiraţie pentru versurile imnului naţional grec, iar majoritarea clădirilor din centrul vechi al oraşului au fost distruse în timpul cutremurului puternic din 1953 din insulele Ioniene.
Noile construcţii care au fost ridicate au păstrat arhitectura tradiţională a insulelor Ioniene.
Kalamaki este una din cele mai atractive staţiuni din Zakynthos, unde vin anual mii de turişti datorită atmosferei liniştite. Staţiunea se află într-un golf în sud-estul insulei şi se întinde de-a lungul unei plaje frumoase care este declarată parc naţional datorită ţestoaselor Caretta-Caretta care îşi depun ouăle aici.
Laganas este cea mai mare staţiune şi se află la 8 km de capitala Zakynthos. Are o plajă frumoasă ce se întinde într-un golf de nu mai puţin de 9 kilometri. Abundă în restaurante greceşti şi internaţionale, baruri, complexe hoteliere, viaţa de noapte fiind extrem de intensă. În golful din dreptul staţiunii Laganas se află insulele Marathonisi, Ayios Sostis şi Pelouzo.
Tsilivi este un alt loc idilic aflat la 5 kilometri de capitala Zakynthos, cu o plajă lungă de nisip şi ape limpezi, cu o viaţă de noapte bogată şi o multitudine de magazine.
Planos se află la 6 kilometri de Zakynthos fiind un sat pitoresc ce reuşeşte să atragă mulţi turişti.
Alykes se află la 15 kilometri de capitală, fiind renumită pentru sporturile nautice ce se pot practica aici.

Ce vizităm: excursii opţionale

Turul insulei cuprinde vizitarea unor biserici de pelerinaj, peisaje mirifice, panorama de la Kampi şi legendara imagine de la plaja Navagio foto (1) cu ambarcaţiunea eşuată, degustări de produse locale în pitorescul sat Volimes, iar opţional se vizitează Peştera Albastră.
Croaziera în căutarea ţestoaselor Caretta Caretta include un circuit cu vaporul în apele apele de smarald ale Mediteranei, la Marathonissi – insula ţestoaselor şi la misticele grote din Keri.
Seara grecească este o seară de petrecere în stil tradiţional grecesc, în cadrul căreia turiştii gustă specialităţile gastronomice din Zakynthos şi b[uturile tradi'ionale, iar alături de artişti consacraţi şi localnici vor învăţa să danseze în ritmuri locale.
Croaziera în jurul insulei este un prilej unic de a te bucura de soare şi apă în mijlocul Mării Ionice pe un vapor de unde nu lipseşte confortul.
Excursia în Kefalonia este o altă tentaţie, în timpul căreia puteţi descoperi o altă minune a Greciei, o insulă mai puţin cunoscută la noi, însă căutată de turişti pentru frumuseţea sălbatică, greu de înghesuit în câţiva cuadraţi.
Excursia în Atena şi Peloponez durează două zile şi cuprinde şi o noapte de cazare la Atena. În această excursie vizitaţi alături de capitala elenă şi Micene, Epidaur, Napflio.

Părerea turistului:

"În primul rând m-a impresionat peisajul, care în insula Zakynthos este spectaculos, iar posibilităţile de a vizita tot felul de locuri sunt foarte multe. Am închirit o maşină şi ne-am plimbat de-a lungul insulei. Şi hotelul a fost foarte bun, însă preţurile în restaurante, aşa cum de altfel era de aşteptat, sunt un pic mai mari decât în restul Greciei, însă totul este foarte frumos şi foarte curat", ne-a spus la întoarcerea din concediu dr. Ovidiu Chiş din Sibiu.


Oferte speciale
Plecare cu avionul - 2 septembrie
Vila 3* - Vila Marie - 315 Euro
Hotel 3* - mic dejun - Hotel Marelen - 425 Euro
Hotel 3* - demipensiune - Hotel Jupiter - 465 Euro
Hotel 4 *- demipensiune- Hotel Bitzaro Palace - 495 Euro
Hotel 4 *- all inclusive - Hotel Louis Zante Beach - 819 Euro

Plecare cu avionul - 9 septembrie
Vila 3* - Vila Marie 305 Euro
Hotel 3* - mic dejun - Hotel Marelen - 425 Euro
Hotel 3* - demipensiune - Hotel Jupiter - 465 Euro
Hotel 4 *- demipensiune - Hotel Bitzaro Palace - 470 Euro
Hotel 4 *- all inclusive- Hotel Louis Zante Beach - 785 Euro

Plecare cu avionul - 16 septembrie - plăteşti 7 zile şi stai 14
Vila 3* - Vila Marie- 299 Euro
Hotel 3* - mic dejun - Hotel Marelen - 425 Euro
Hotel 3* - demipensiune - Hotel Jupiter - 435 Euro
Hotel 4 *- demipensiune - Hotel Mediteranee - 479 Euro
Hotel 4 *- all inclusive- Hotel Galaxy Beach - 819 Euro

La toate tarifele se adaugă 15 euro taxa de rezervare + taxa de aeroport 95 euro


Vacanţa de Vis Telefon: 0269 - 220.221 (tel / fax), 0369 - 801.091 , www.vacanta-de-vis.ro.

comentarii
3 comentarii

Nu este insula chiar asa cum se arata in articol...
seara greceasca e infecta, iar locul este mai degrava destinat englezilor ( pub-uri, restuarante tip KFC...)
nu are nimic cu grecia traditionala...
maslini sunt multi, in schimb n-am vazut citrice deloc
turist
25.08.2009 13:47
Nici una dintre agentiile din Sibiu cu care am calatorit in vacante in ultimii 4 ani nu m-au multumit.Sunt groaznici...Toti aproape!Anul trecut ne-am dus in Egipt cu o agentie din Bucuresti , gasita pe net, care intermedia pentru Best Reisen din Cluj.Doar cuvinte de lauda am la adresa lor!In plus conform contractului am achitat excursia in doua rate: inainte plecarii 50% si restul in maxim 2 saptamani de la intoarcere.La o saptamana de la intoarcere ne-au sunat sa ne restituie 25 euro de persoana (taxa de viza au facut-o cadou).
Traveller
25.08.2009 15:09
Peste tot in Grecia, seara greceasca este optionala. Anul trecut am evitat/o tocmai ca sa am timp pentru o taverna faina de pe malul marii. Insula e foarte misto, iar sejurul petrecut vara trecuta a fost reusit. Poate prea scurt. Recomand Keri si excursiile pe insulele invecinate, merita toti banii. Cine stie sa caute elementele traditionale, va reusi sa le gaseasca fara prea mare efort. Restul sunt strimbe.
calator
25.08.2009 17:56
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA