Tribuna
Sevis
Stânci prăbuşite pe plaja Navagio din Zakynthos! Trei turişti au fost răniţi după alunecarea de teren
Rareș BIŢU
1813 vizualizari
Stânci prăbuşite pe plaja Navagio din Zakynthos! Trei turişti au fost răniţi după alunecarea de teren
Perla insulei greceşti Zakynthos, plaja Navagio, nu mai arată la fel după ce mai multe stânci s-au desprins, zilele trecute, de pe celebrul versant.

Trei persoane, printre care cel pu­ţin un turist străin, au fost rănite uşor într-o alunecare de teren pe plaja Navagio din insula Zakynthos, una dintre cele mai populare atracţii turistice gre­ceşti, po­trivit agenţiilor ANA şi AFP.
Cei trei răniţi uşor au fost trans­portaţi la spitalul din insulă, în timp ce o echipă de intervenţie din partea brigăzii locale de pompieri a căutat alte eventuale vic­ti­me sub pietrele prăbuşite, potrivit ANA.
La momentul incidentului, în zonă se aflau trei bărci cu pa­sageri la bord, spun proprietarii ambarca­ţiunilor private din zonă.
"Am auzit un zgomot şi o mică parte din stâncă s-a prăbuşit, după care o a doua şi în cele din urmă o a treia şi o por­ţiune mare s-a pră­buşit în mare, agitând apele şi pro­vocând răsturnarea bărci­lor", a de­clarat un martor pentru agenţia de ştiri ateniano-macedoneană, potri­vit ANA.
La plajă erau mulţi turişti cu copii care au fost evacuaţi în bărci.
Plaja Navagio este una dintre princi­palele atracţii ale insulei Zakynthos. De cele mai multe ori e aglomerată, deşi accesul se face doar de pe apă. Turiştii o preferă pentru peisajul absolut specta­culos, completat de epava vapo­rului "eşuat" pe plajă. Spun "eşuat" pentru că poziţia vasului e ideală pentru fotografii, dar nefirească: distanţa până la mal e mult prea mare, apa mult prea adâncă pentru înaintarea epavei prin nisip şi pietre, iar vaporul pare aşezat în cel mai potrivit loc de pe plajă. Profesionişti ori de ocazie, fotografii ştiu de ce. Am întâl­nit localnici care spun că "eşuarea" e mai degrabă o le­gen­dă, una ideală pen­tru hrănit imagi­naţia turiştilor încântaţi să afle că vasul plin cu mărfuri de contra­ban­dă şi-a găsit sfârşitul pe această plajă.
Navagio poate fi admirată şi de sus, dintr-un balconaş amplasat chiar în creştetul stâncilor. Chiar şi de acolo poziţionarea epavei e una ideală şi extrem de bine­voitoare cu panoramele încer­cate şi de ama­tori.
Zakynthos este una din desti­na­ţiile preferate de români.

Două cutremure au lăsat Lefkada fără Egremni!

Una dintre cele mai frumoase desti­naţii turistice din lume, plaja Egremni, situată pe coasta de vest a insulei Lefkada din Marea Ionică, a fost distrusă de două cutremure care au lovit sud-vestul Greciei, în urmă cu aproape trei ani. Primul s-a pro­dus într-o marţi, dimineaţa la o adân­cime de 10 kilometri, a înre­gistrat o magnitudine de 6,7 grade pe scara Richter şi a pro­vocat moartea a doi localnici. Al doilea cutremur a urmat o zi mai târziu, a avut loc la 32 de kilo­metri de Nidri şi a înregistrat 4,7 grade.
Cine a văzut Lefkada, se poate consi­dera un turist umblat. Cine a ajuns şi în Egremni, se poate considera un norocos. Veştile nu-s tocmai grozave pentru cine n-a văzut-o fiindcă din 19 noiembrie 2015, Egremni nu mai e ce-a fost. De furia cutremurului a scăpat atunci Agios Nikitas, dar nu şi Porto Katsiki, vedeta oficială a insulei, binecunoscută româ­nilor mai ales în anii din urmă.
Votată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume de specialiştii care întocmesc ghi­durile de călătorie, pitoreasca pla­jă Egremni de pe insula Lef­kada nu mai există, ca urmare a cutre­murului care a lovit insula Lef­kada, transmitea pappaspost.com., citat de Mediafax.
Seismul din 19 noiembrie 2015 a ucis două femei şi a pro­vocat desprinde­rea din munte a unor bolovani uriaşi care au căzut peste plaja Egremni, distru­gând-o în totalitate. În urma cutremu­ru­lui, întregul peisaj al zonei este com­plet schimbat.
Momentul cutremurului şi distruge­rea plajei au fost filmate de un pescar care era cu barca în apropierea plajei.
Plaja Egremni era una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice de pe in­sula Lefkada, fiind celebră pentru cele peste 350 de trepte care trebuiau coborâte pentru a se ajunge de pe faleză pe plaja de poveste. Plaja Egremni avea un nisip alb, foarte fin, scăldat de o apă albas­tră, incredibil de limpede. O apă cu care doar apele Sardiniei s-ar încumeta, zic, să se laude. Un albastru în faţa căruia Photos­hopului, să zicem, nu-i mai rămâne decât să ia notiţe.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia