Tribuna
OBIECTIVUL OBIECTIV
Shopping City cu noroaie ca la ţară
Shopping City  cu noroaie ca la ţară

Se dă o promenadă. Pro­me­nada Mall, cum îi spune, sau, na, „Shopping City”. Cu magazinele  găz­duite, pe care le ştim cu toţii şi pe care le frecventăm sau nu: Carrefour, Flanco, Deca­thlon, Altex, Auchan, Domo, etc, Plus chioşcuri, cafenele, băruleţe, şpilplaţuri, repre­zentanţe, retaileri, şi iar etc. Ceea ce e bine. Mergi acolo şi-ţi umpli traista şi vii acas' să-ţi deşerţi traista. Avantaj toată lumea. Tu că ai, ma­gazinele din Promenada Şopingsiti, ei că îşi ating „targetul” la vânzări adică încasări. Mulţumiţi?
Da. Nu. O întrebare atât pentru magazinele din Pro­menadă, cât şi pentru auto­ritatea locală pe raza căreia se află ea (Promenada) sau el (Cityul): Ştiţi faza aia cu „prea ca la ţară?”.  Că Şelimbărul, nu, e „la ţară”, oricât ne-ar căzni unii să credem contariul. Încercaţi să ajungeţi la Carrefour, de exemplu, din Hipodrom. Nu e greu. Treci din Rahova, şi „deviezi” pe Aleea Şelimbăr, eviţi găştile de câini vagabonzi din zona parcului de lângă Valea Săpunului, şi treci podul pietonal de la Kaufland. Ignori alte găşti, de data asta de milogi, mergi înainte şi gata. Ca să ajungi în Promenadă, trebuie să iei cu asalt un şanţ sănătos, noroios şi jegos. Toată lumea face asta, mai merge, mai alunecă, mai cade, cui îi pasă? Bine ai venit în cea mai imobiliară comună, Şelimbăr! Cine te pune să fii un păduche de pieton pe aici?
Sau varianta 2: de la gira­toriul de la Rahova vs. Mihai Viteazu, treci spre Lidl, îl laşi în urmă şi, pe carosabil, până lângă Dedeman. Ai noroc, de acolo e trotuar până la gropniţa mai sus menţio­nată. Sau poţi alege o altă „alee” de noroi, să intri în spatele Carrefour-ului.
Oricare variante alese îţi umplu încălţările de noroi. Nu ştiu, dar povestea asta du­rează de mult timp şi nimănui nu-i pasă, nici staff-urilor de la Promenada Shop­ping City, nici autorităţilor şelimbărene. În definitiv, de ce ne-ar păsa de rahaturi din astea?
Uite, o propunere. Faceţi căi de acces, pavaţi-le cu „biscuiţi” (că şi aşa Şelimbărul e plin de ei), şi puneţi taxă de 1 leu să zicem, că sunt dispus să o plătesc şi eu, şi cred că mulţi dintre amatorii de shopping. Până atunci, ex­clamăm „prea ca la ţară”, deşi suntem înconjuraţi de blocuri. În definitiv sunt blocuri şi la ţară, nu?

 







comentarii
2 comentarii

Acel teren apartine unei persoane fizice care desi a avut oferte de cumparare din parte Shopping City, a refuzat sa-l vanda. Astfel complexul nu are ce sa faca legal, ci doar sa amenajeze o ruta de ocolire. Asta nu inteleg oamenii care trec pe sub "conducta de gaz", ca practic ei trec pe un teren privat.
Buzdugan Dan-Claudiu
01.02.2015 18:53
Asta este asa numitul maricuta. Daca terenurile respective de tranzit nu sunt ale primariei putea pune macar un panou prin care sa-si ceara scuze pentru banii luati sibienilor prin impozite si taxe si pentru care nu ofera nimic in schimb...doar noroi,
shopingista
04.02.2015 08:02
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA