Tribuna
Săptămâna nebuni(i)lor

În momentul în care scriu aceste cuvinte, Guvernul Grindeanu este deja ex-Guvernul Grindeanu. Adicã moțiunea a trecut. Adicã PSD i-a dat în gurã lui PSD. Moțiunea a trecut și cu sprijinul neprecupețit al maaaarilor opozanți PNL și USR care, bãrbãtește, au luat o decizie hotãrâtã și fãrã echivoc, demnã de niște luptãtori pentru democrație și anti... în fine, anti. NE ABȚINEM!. Bravo! Șeful liberalilor, Ludovic Orban, a explicat el ceva, cum cã ajutã PSD-ul lui Dragnea sã dea jos PSD-ul lui Grindeanu și apoi dã jos PSD-ul lui Dragnea (”Personal îmi doresc ca PSD-ul lui Dragnea sã trimitã acasã PSD-ul lui Grindeanu și Ponta și apoi noi sã trimitem acasã PSD-ul lui Dragnea", a zis el, Orban), dar de aici se vede cã prin NEparticiparea via vot, ne-am cam dat, la faza asta, cu Dragnea și ai sãi. De la USR nu mai am nicio pretenție, acum se luptã cu adepții familiei tradiționale și între ei, de îmi vine sã înființez eu un partid, USUSR, adicã Uniunea Salvați USR. Parcã mã și aud hãulind prin Piața Mare, nebãrbierit și învelit în tricolor, „Uniți! Salvãm! Uniunea-Salvați-România!” și punându-mi selfieuri pe feisbuc.

Apropo de protestatarii lui Rezist, mi-a plãcut ce plecãciuni au tras (mai ales unii din Sibiu) lui Ludovic Orban mai sus pomenitul atunci când a fost ales lider PNL. Ziceai cã e un film istoric românesc, cu boierii care se închinau noului vodã, adus cu firman și tuiuri de la Înalta Poartã. Pãi copii, atunci cum e cu vocea strãzii, cu bobocul care e sãtul de politica actualã, de etc și de etc? Parcã spuneați cã sunteți a-politici... Sau poate cã nu...

E a doua oarã când toți fals-openmainzii și postaco-opozanții ãștia care, de ioropeni ce de dau, își bagã ceva-n România și-n român cum cã-s așa și pe dincolo, nu mai pot de grija Țãrii. Prima datã a fost când Dragnea a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh ca premier. Atunci toți își rupeau tricourile cu Che Guevara de pe ei cum cã uite islamiștii, cã Mihai Viteazu, cã Grivița, Plevna și Vidin, cã învazia tãtarã de la 1241, cã Mircea cel Bãtrân și Baiazid. Acum, aceiași, au chirãit iar, ca o gașcã de bocitoare de pe sate, cum cã ungurii, cã ȚARA, cã Ardealul, cã Iancule Mare-bravule tare, cã PSD dã România ungurilor, cã vai de noi, cã va trebui sã spunem gulyas în loc de gulaș și Maros­vasarhely în loc de dacicul Târgu Mureș. Hai chiar? CTP care îi fãcea pe români „credincioși” doar pentru cã-s ortodocși, care ne fãcea „netanderthalieni” cã nu zbierãm din caps-lock „bravo Simonaaa” când, ca de obicei, pierde când ne așteptãm sã câștige, acum spune cã „Ziua de 15 martie reprezintã umilirea, discreditarea și, în ultimã instanțã, uciderea și masacrarea românilor de cãtre maghiari”. Pe bune. Zici cã citesc din Radu Theo­doru.. Deci e clar, ungurii nu doarme, ei încã mai au patã pe Ardealul-al-nostru e, oleee olee, și abia așteaptã o târguialã disperatã a alor noștri ca sã te oblige sã bei palincã (apropo, domnilor din București și împre­jurimi, „palincã” vine din maghiarã, deci atenție cu și la „palincã din aia tare, dã Ardeal”) și sã joci ceardaș de 15 martie ziua, umilitorilor, dis­creditatorilor și, în ultimã instanțã, ucigașilor de români (așa zice CTP, nu?). Whatever, zic eu pe euro­penește, sãrãbãtorile astea cu libere de la stat sunt pentru bugetari, cã „la privat” se lucreazã oricum. Deci faza asta cu ungurii mã lasã rece, chiar dacã nu-s adeptul separãrii Transilvaniei de România, așa cum vor unii.

Amuzante sunt și poeziile acestea „protestatare”, inspirate din mișcã­rile (fizic vorbind) de stradã din aceastã iarnã-primãvarã. Adicã avem un volum ”#Rezist! Poezia”. Am citit și eu ceva poezii din astea cu proteste și protestatari (nu știu dacã incluse în volum sau ba). Unele seamãnã cu poeziile protel­cultiste din anii '50, când toți literații fãceau spume la gurã împotriva chia­burilor, burghezilor și capita­liștilor angloamericani, cã așa era cool. Contraziceți-mã.

Îmi place la nebunie (oare am mai zis-o?), faza asta cu diverși interpreți și dansatori care „au evoluat” pe scenele de la noi sau de la alții. Adicã? La începutul recitalului erau afoni și șontorogi, apoi, înainte de pam-pam-ul final, au devenit virtuozi și maeștri? 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia