Tribuna
Povești de la TV cu Andy Popianoş (2)
Povești de la TV cu Andy Popianoş (2)

Bun găsit din nou. Poveştile omului care apare pe micul ecran continuă să fie spuse în aceste rânduri :
"Bună ziua tuturor. Numele meu este Andreea Aron Dobrotă. Bine  v-am găsit la ştiri. Cam acesta era salutul PRO acum câţiva ani. Din păcate staţia locala a ştirilor PROTV Sibiu s-a închis însă pasiunea pentru media este încă vie.  Dar am găsit un surogat! Ocazional mai am bucuria să prezint spectacole şi evenimente locale, cât să îmi astâmpăr dorul de acele vremuri!" spune Andreea.
"În martie 2007, acum mai bine de 12 ani, am păşit pentru prima dată oficial în familia PRO! Oficial însemnând transmisiuni live, transmisiuni făcute după o pregătire riguroasa (1 an şi jumătate) la Cluj şi la Bucureşti. Cursurile de dicţie, de prezentare, de pregătire a reportajelor şi editare a ştirilor făcute la Bucureşti, m-au ajutat să realizez acasă la Sibiu, editarea şi prezentarea ştirilor locale, a reportajelor de teren şi a corespondenţelor în cadrul jurnalelor naţionale.
În trecutul şi mai îndepărtat, am făcut cursuri de actorie şi am colaborat cu o televiziune de ştiri locale, colaborare care mi-a dat curajul să spun jos pălăria şi în faţa celor mai PROfesionişti. Pentru mine PROTV a fost, este şi va fi mereu numărul 1. Şi o mare dragoste…"
Dar dacă tot stau de vorbă cu un om pe care-l urmăream >>pe sticlă<<, îmi permiţi să te întreb ce experienţă este necesară pentru a ocupa o astfel de poziţie?
"Este nevoie doar de multă pasiune cu care să clădeşti pe zi ce trece mai mult în plan profesional. Eu nu am terminat o facultate de profil. Am terminat psihologia. Dar am avut şansa să fiu selectată în urma unui casting şi a unei probe video şi pregătită apoi cu multă răbdare de către colegii mei din redacţiile ştirilor PROTV Bucureşti, Cluj şi Sibiu!"
Cred că aici este momentul propice pentru a te întreba de o amintire, legată de toţi anii aceştia.
"Dacă ar fi să vorbesc despre o singură întâmplare nici nu ştiu care ar fi aceea…Au fost atât de multe…Şi atât de variate…Acesta e de fapt mirajul televiziunii. Trăieşti clipe şi evenimente atât de variate şi emoţionante fiecare în felul său. Am avut privilegiul şi bucuria de a-i lua interviu lui Nicolas Cage când a filmat la Sibiu, iar în alte zile am trăit suferinţa familiilor care şi-au pierdut copiii în accidente dramatice pe care le-am filmat. Au fost momente triste, alteori vesele, când de pildă am intrat în direct şi nu am transmis nimic ptr că se pierduse legătura telefonică :) Desigur, e mult mai greu să transmiţi cititorilor emoţia momentelor trăite pe viu!
Toată experienţa anilor PROTV este cea mai frumoasă amintire din întreaga mea carieră  profesională. Iar emoţia mea cea mai mare este să retrăiesc azi, anii mei cei mai frumoşi!" Şi cu această ocazie, ce-ar fi să ne spui şi ce nu se vede la tv?
"La TV nu se vede munca din spatele imaginilor. Munca unei întregi echipe de producători, reporteri, editori, cameramani, colegi cărora le mulţumesc, de care mi-e dor şi  pe care îi salut",  îmi răspunde Andreea Aron Dobrotă zâmbind.
Iar ţie, pentru că ai urmărit aceste rânduri, vreau să îţi mulţumesc.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia