Tribuna
Sevis
Poveşti de la Radio cu Andy Popianoş (XVII): Radioul a dat startul !

RADIOUL A DAT STARTUL!

Bun gãsit! Poveștile de la radio continuã sã fie spuse de cãtre oamenii de la radio – Raluca Amariei ne prezintã știrile de la radio:

Sau cum era ?! “Era Raluca Spițã, era acum vreo 20 și ceva de ani” începe sã râdã “și era superb. De fapt primul meu contact cu presa se datoreazã mamei mele care imediat dupã revoluție a lucrat la ziarul Dimineața apoi 21 Radical. Eu eram elevã-n Lazãr – sediul unde lucra mama era vizavi de Palatul Brukenthal – și în pauze fugeam la mama la serviciu. Și mergând astãzi la ziar, mâine la ziar, au început sã-mi placã oamenii de acolo. Am început sã citesc, am început sã mã interesez de ce se întâmplã – îți dai seama – era perioada imediat dupã revoluție. Eu deja aveam sindromul acesta justițiar în mine de la Europa Liberã cã toatã ziua mãtușa mea era cu urechea-n radioul Gloria dacã nu mã înșel, încet…încet… sã n-audã vecinii și chiar în 21 decembrie ‘89 m-a luat cu ea. Da, la 13 ani eu eram în Piața Mare. De fapt grupuri grupuri au început sã se strângã în fața magazinului Dumbrava. Eram cu ea acolo, nu știam exact de ce m-a dus acolo, dar apoi vãzând cum merge lumea în Piața Mare…îți dai seama cã pentru mine era... Nu-mi dãdeam seama cã eu trãiesc istorie. Și absolut tot ce s-a întâmplat acolo cu Aro-ul de la poliție întors le-am vãzut și le-am trãit. Deci aveam cumva asta în mine, undeva în cãpșorul meu era ideea cã nu-i bine și cã trebuie sã facem ca lucrurile sã meargã, sã fie îndreptate, sã fie ca afarã…cã mai prindeam câte-un film, mai prindeam câte o gumã topitoare de la prie­tene”Știm cu toții – am completat eu. “Și eram în clasa a VII-a sau a VIII-a și pe atunci se mergea în tabere în Austria. Copiii  - elevii care învãțau mai bine erau trimiși în tabere. Și uite-așa am avut norocul sã ajung la Viena cu o fundație și acolo am vãzut exact ce înseamnã occident […] și-am venit înapoi și am zis: mama și eu vreau ca acolo. Zice mama: dar acum e libertate, poți sã mergi. Nu. Eu vreau aici sã fie ca acolo. Și-așa am început sã scriu în ziar. Îți dai seama, eram un copil. Clasa a IX-a în liceu, ce puteam eu sã scriu ?! Articole despre istorie. ”

Orice vin bun are nevoie de timp ca sã se maturizeze, mai multe povești spuse de omul de la radio Raluca Amariei aflãm data viitoare.

Mulțumesc

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia