Tribuna
PNL
Povești de la radio cu Andy Popianoş: Radio-Televiziune

Radio televiziune

 

Bun găsit! Poveştile de la radio îşi urmează traseul normal din puinct de vedere media. Următorul pas pentru fiecare din oamenii de la radio - încă de pe atunci - era televiziune, astfel încât poveştile ating şi acest segment.

Din punctul de vedere al omului aflat în studioul învecinat, primele amintiri legate de televiziune sunt legate de pregătirile minuţioase ale celui sau celei care urma să apară pe micul ecran. Atât personajul cât şi platoul tv - la care fac referire toţi cei care au apărut pe sticlă şi în Sibiu - erau atent pregătite, astfel încât telespectatorul de acasă să fie impresionat de ceea ce vede şi poate chiar mişcat de imaginile care îi „colorează” viaţa în acel moment. Am asistat şi eu la pregătirea unei emisiuni şi vreau să vă spun că este cu totul diferit comparativ cu radioul - unde am tot văzut lucruri şi cam ştiam ce avea să se întâmple. Pe lângă decorul ales cu multă grijă şi lumina are un aport destul de important, deoarece ea pune în evidenţă sau maschează anumite imperfecţiuni ale detaliului, imperfecţiuni pe care le ştiu doar cei implicaţi în procesul de producţie al unui material video. În definitiv tot ce contează este ca pe micul ecran, imaginea să arate bine în totalitate, iar grija pentru fiecare detaliu se va vedea atunci - la momentul 3,2,1...emisie.

În acel moment luminile trebuie să cadă exact cum au fost poziţionate şi pregătite dinainte, decorul platoului să transmită exact starea pe care doreşte invitatul să ţi-o transmită şi moderatorul - aranjat sau dichiosit - are datoria să fie sigur pe el şi pe ceea ce vrea să-âi transmită. Nu este greu dar nici uşor să poţi pune toate aceste lucruri la punct, astfel încât tu ca regizor să poţi lua un loc pe scaun, liniştit şi încrezător că totul va decurge perfect.

Aşadar e vorba de implicarea fiecărui membru al echipei realizatoare, pentru ca produsul final să fie un succes, nu e ca la radio - mi s-a spus - să ridici o cale pe mixer şi gata. Şi m-am convins că este exact aşa, odată cu primele apariţii live la tv.

Dar despre ce a însemnat  televiziunea pentru oamenii care au realizat emisiuni pe posturile locale tv, vm afla pe viitor.

Mulţumesc,

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia