Tribuna
Poveşti de la Radio, cu Andy Popianoş: Radio 2019
Bun găsit! Această poveste are rolul de a-ţi aminti că radioul e tot aici. Şi în 2019.

 

Este perioada sărbătorilor - această expresie a devenit la un moment dat foarte utilizată ca să nu zic uzitată de către oamenii care ajunşi în faţa unui microfon cu mii de urechi aţintite asupra lor credeau cxă asta vor să spună. Şi uite-aşa au deschis microfonul de pe mixer şi au spus cuvintele magice cu care doreau să iasă în evidenţă : „E perioada sărbătorilor”. La auzul acestei expresii deja prea mult folosită, expresie care parcă începea să scârţâie în urechile oamenilor, ascultătorul a schimbat imediat programul - sătul fiind de „Se apropie perioada sărbătorilor”. Vroia altceva să audă, poayte şi mai mult în această perioadă, că tot se apropie sărbătorile, iar el - un simplu om - încerca să ofere din timpul său şi aşa limitat un pic de altceva. Mai natural, mai sincer, mai...(poţi completa cu ce cuvânt crezi că e mai potrivit în acest context). dar a auzit la radio vocea care-i transmitea acelaşi mesaj pe care l-a mai auzit de câteva sute de ori în această perioadă „Se apropie perioada sărbătorilor”. Reacţia ascultătorului din povestea prezentată mi se pare normală, aşa-i?

Pe de alră parte însă - să nu uităm că acum citeşti o poveste de la radio scrisă - puterm dezbate despre importanţa mesajelor pe care le auzim şi la radio în această perioadă. Am tot auzit la rândul meu zicala potrivit căreia „oameni suntem” iar din acest punct de vedere avem două posibilităţi. 1 ca şi ascultător să oprim şirul poveştii care nici bine nu a început sau 2. Ca şi voce cu ani de experienţă în domeniu de radio să alegem alte cuvinte pentru a transmite ceea ce vrem de fapt să transmitem şpi să nu ne oprim în a bifa expresii foarte des utilizate. Însă unde mai lăsăm varianta cu numărul 3? Pentru că ştim doar că „toate lucrurile bune-n viaţă-s 3” Şi Uite aşa putem începe o discuţie despre cât de potrivite mai sunt aceste / aceleaşi urări în preajma sărbătorilor sau în orice caz impactul emoţional al unor cuvinte auzite într-un moment anume. Dar momentul nu-l mai luăm în calcul. Poate şi acesta are ceva de spus în descrierea personajelor ascultător/vorbitor. La moment nu se mai face referire şi pot să cred că nu e corect ca lui să nu i se dea posibilitatea măcar să se explice. Nu-i aşa?!

Mulţumesc că ai citit această poveste de la radio, iar dacă tot „Se apropie perioada sărbătorilor” ţin să ţi le urez fericite.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna