Continental
Tribuna
Poveşti de la Radio Contact cu Andy Popianoş şi Liviu Lomotă (4)
Poveşti de la Radio Contact cu Andy Popianoş şi Liviu Lomotă (4)
Bun găsit, povestea de astăzi continuă istoria: momentul schimbării peisajului radio şi în Sibiu. Invitatul meu Liviu Lomotă îşi aduce aminte de perioada naşterii radio Contact Sibiu.

 

"Am avut chiar într-o noapte - că ascultam radioul tot timpul - mai ales că atunci aveam un sistem, căruia îi ziceam Johnny, format din mai multe deckuri în care, în fiecare era câte o casetă cu muzica pe formatul care trebuia. Şi ăla era programat de un sistem electrnic şi dirija muzica şi publicitatea şi jingleuri exact în formatul radio Contact. Şi noaptea nu stătea nimeni în studio, iar eu ascultam - oare Johnny îşi face treaba şi că dacă nu îl dau afară", râde Liviu Lomotă "şi Johnny îşi făcea treaba, dar într-o noapte nu se auzea nimic, decât un fâşâit la radio şi l-am sunat pe Răzvan Tancou - ştiu că era undeva între 12 şi 02:00 dimineaţa - în jur de " râde Liviu Lomotă "şi îl sun pe Răzvan, Răzvane este o problemă, zic, hai că vin să te iau cu maşina să te duc acolo...Se arsese emiţătorul, s-a defectat. Ia-l în maşină, fugi la Bucureşti, adu altu' în noaptea aceea, atunci am plecat, am adus alt emiţător, l-am pus în funcţiune, a fost groaznic. Dar s-au rezolvat treburile", pe atunci Valea Oltului era mai liberă - am simţit eu nevoia să completez "da era foarte liberă, îmi aduc aminte că se lucra pe Valea Oltului, erau semafoare din cinci în cinci kilometri, dar fiind pe noapte atunci, am avut destul de liber. Era destul de bine". Eu ştiu povestea cu dublu deckul cu auto-reverse Ghiţuc de la radio Cinemar, pe care îl programam în fiecare noapte când încheiam programul - am zis eu. "Da, la noi era o chestie super bine făcută, probabil că belgienii au folosit-o o perioadă la ei şi ştiau că îşi face treaba bine şi chiar şi-a făcut treaba bine de tot, bine de tot", spune Liviu Lomotă cu care mă bucur că am ajuns tot la concluzia că omul sfinţeşte locul, iar eu mă bucur că am împărtăşit bucuria de a lucra la un momentdat şi la radio Contact". Vezi ?! Ne bucurăm foarte mult de tehnica care apare că te ajută - e adevărat, dar tehnica te desparte de nişte oameni. Că automat omul nu-şi mai are locul, că tehnica îi face treaba - din păcate. După aceea s-au făcut modificările de structură a programului, în sensul că preluam mai mult de la Bucureşti, tot datorită tehnicii ăsteia care prin satelit trimitea totul absolut...Şi echipa încet, încet s-a redus, totuşi radio Contact a funcţionat zic eu bine, până la final, până când s-a încheiat activitatea", îşi aminteşte Liviu Lomotă, iar ţie, pentru că ai citit această poveste, vreau să îţi mulţumesc

comentarii
1 comentarii

Mai am reclame de la radio contact vreo 20 de bucati:))) l-am gasit acum cateva zile. Din alea care se lipesc pe geam (pe verme aia si le lipeau pe masini pe geamurile etc ;))))....)
Yo
10.11.2019 03:17
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia