FITS 2022
Tribuna
Povestea de la radio: Ready or not.

Bun găsit! Povestea de astăzi te poate trimite cu gândul la un refren auzit. 

Sau poţi spune că acest titlu a mai fost folosit o dată în ani trecuţi ai poveştilor de la radio. Interpretarea îţi aparţine. Realitatea zilelor pe care le trăim însă, este o altă poveste pe care o vom purta în viitorul apropiat odată ce vom fi depăşit şi acest moment mai gri - să-I spunem – în istoria umanităţii. Eu ascult radio. Paste din obişnuinţă, iar tot acolo aud ce se-ntâmplă iun universul înconjurător, indiferent că vorbim de cel apropiat sau puţin mai îndepărtat ca distanţă. Aud, ascult, observ şi nu mare îmi e uimirea. Şi nu de puţine ori. La auzul respectivelor informaţii  încă îmi este greu să înţeleg ce-i face pe anumiţi oameni să reacţioneze într-un mod atat de negativist. Modelele matematice publicate deja ne spun că este imperios se poate de necesar să mai şi ascultăm pentru a ajuta viitorul. Chiar dacă aceasta este o situaţie care nu e pe placul nostru, al oamenilor. Cred că suntem pe aceeaşi undă până în acest moment, astfel că pot să mă refer la un exemplu auzit tot la radio în încheierea acestei idei “ ce e val că valul trece". Aşa că propun să fim mai atenţi şi responsabili în această perioadă. Sunt aproape convins că melodia care la radio avea menirea de a te trimite cu gândul în altă parte sau dimpotrivă, rolul ei era bine stabilit încă de la începutul aşternerii cuvintelor intervenţiei pe hârtie – să te facă să oferi un moment în plus vorbelor rostite la microfon.

Simplu privit cam asa se fac programele pe care le auzim toată ziua la radio, acestea reuşind să cuprindă ascultătorul aproape pe de-a întregul. Însă în tot acest angrenaj este nevoie de un om care să fie capabil să ridice curiozităţi şi interesul celui care ascultă. Ai putea spune că e simplu încă domn experienţă îţi pot spune că e puţin mai dificil să găseşti personajul care se poate mula destul de repede pe diferitele situaţii care apar de-a lungul unui interval orar de care e responsabil.

Îmi permit să citez un director de programe cu care m-am întâlnit în aceşti zeci de ani de radio. Acesta spunea referitor la ce ţi-am povestit legat de găsirea oamenilor de radio că “e simplu… şi totuşi nu" Cuvintele lui mi-au picat bine când le-am auzit şi datorită că veneau de la cineva experimentat că el, dar şi din pricina faptului că la rândul meu a trebuit la momentul respectiv să-mi asum că respectivul va performa, iar dovada că nu m-am înşelat o constituie şi această rubrică ce a văzut de câţiva ani lumina tiparului.

Şi-atunci cum pot să nu închei cu un sincer

Mulţumesc

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA