Tribuna
Povestea de la radio, cu Andy Popianoş

Aşa începeam data trecută, iar dacă titlul a rămas neschimbat poate că are legătură şi cu situaţia de fapt.  Ori cel puţin aşa sper, pentru că ştim că "speranţa se duce ultima" - iar eu am fost atât de deştept încât să înlocuiesc termenul pe care-l ştim cu toţii în propoziţie. Este destul de important să comunicăm clar - mai ales în această perioadă - pentru a transmite cât se poate de clar ceea ce vrem să transmitem şi să ne facem înţelese gândurile pe care oamenii din jurul nostru n-au nici o vină că nu le intuiesc dacă noi nici măcar nu ne chinuim să arătăm la ce ne gândim în acel moment. Nu-i aşa ?!
Cu siguranţă şi statul acasă va oferi noi oportunităţi în a redescoperi valori poate de cam mult timp uitate - ca să nu zic dosite - în orice caz de bun augur. Atât amintirea lor cât şi timpul petrecut cu radioul pornit pentru a mai şti ce se întâmplă-n lumea asta mare. Aş vrea să-I salut acum pe oamenii de radio cu care de-a lungul timpului am avut ocazia să interacţionez şi de la care am avut ce învăţa despre ceea ce aveam să folosesc ca şi formulă de salut mai târziu "butoane/ microfoane". Revenind la comunicare aş vrea să observ cum până şi mesajele transmise de către cel de la care te poţi aştepta că ştiu cum să abordeze un subiect să nu ajungă să te facă să înţelegi despre ce e vorba. Şi nu-mi e teamă să recunosc că spun asta şi din proprie experienţă, de-a lungul timpului existând destule situaţii în care n-am reuşit să ajung la cei care mă auzeau oricât de mult m-aş fi chinuit să explic. Dar fiindcă am observat că simplitatea - şi în acest subiect - se potriveşte în situaţii care la prima vedere pot părea complicate. Aşadar comunicarea clară, asumarea ideilor este primul pas pe care ţi-l recomand când vine vorba de comunicare. Cu timpul, fiind atent la modul în care te exprimi, totul va deveni mai uşor, sau chiar atât de facil încât nici nu-ţi vei mai pierde timpul cu asta.
La radio nu-ţi prea permiteai doar să crezi - în anumite situaţii - ceva. Ceea ce spui este auzit de către cineva care are libertatea să creadă că mesajul i se adresează personal aşa că ai face bine să fii mai atent, cunoscând acest lucru. Iar această atenţie poate fi transpusă - pe lângă comunicare - cam în toate activităţile tale zilnice. Poate de aceea copilăria, adolescenţa ş.a.m.d. aduc mereu ceva nou de învăţat.
Mulţumesc





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Abonamente

Deposib

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
Filarmonica de Stat Sibiu
Comunicat de presa