Tribuna
Nomofobia, noua boală a secolului! Cum se manifestă
Nomofobia, noua boală a secolului! Cum se manifestă
Ştii gândul ăla vecin cu groaza şi rudă cu fiorul care te ia când te gândeşti că poţi rămâne fără telefon mobil? Dacă da, înseamnă că ai luat-o deja pe mirişte şi, în curând, o s-o iei pe arătură. Iar loc de întors nu prea-i. Dacă nu, înseamnă că ai şanse mari să rămâi citav şi să refuzi să devii sclavul telefonului.

În termeni şi recenţi, şi de specialitate, îi zice nomofobie. Însă nu se rezumă la simplul "Vai de mine, oare unde-am pus telefonul, bată-l norocul să-l bată!?" Nomofobia are în vedere inclusiv angoasa care te apucă atunci când bateria telefonului e aproape terminată, când semnalul e slab sau când nu mai poţi tolăni discuţii pe net.
Denumirea este o prescurtare a expresiei "no mobile phone phobia" şi a fost folosită pentru prima dată de UK Post Office, în 2008, pentru a descrie rezultatele unui studiu asupra anxietăţilor produse de utilizarea telefonului mobil.
Datele arată că 66% dintre adulţii din SUA au nomofobie, conform Psychology Today. Tinerii adulţi şi cei care au început să folosească mobilul de la o vârstă mai fragedă tind să dezvolte dependenţă, fiind mult mai predispuşi să cadă pradă stresului când nu au acces la ele.
Dacă simţi doar disconfort, nelinişte sau chiar supărare atunci când nu te afli în posesia telefonului tău mobil, spre deosebire de panică şi groază, atunci probabil că nomofobia ta nu este severă.
În acest caz, PureWoW recomandă să iei pauze programate de la telefonul tău. Lasă-l în geantă în timp ce lucrezi sau ţine-l în altă cameră în timp ce vizionezi un film. În acest fel te obişnuieşti uşor-uşor să te simţi bine fară el, bucurându-te din plin de activităţile pe care le întreprinzi.
Mai mult, în acest mod îţi poţi da seama care este rădăcina fricii: îţi este teamă că nu poţi comunica cu cei dragi, ceea ce te face să te simţi neliniştită sau poate că îţi este groază să nu pierzi ceva.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia