Tribuna
PNL
Medicina naturistă: Terapia cu ghimbir
C. MIERLUŞCĂ
677 vizualizari
Medicina naturistă: Terapia cu ghimbir

Încă din Antichitate, persoanele în vârstă folo­seau ghimbirul pentru probleme digestive.

Pentru terapia cu ghim­bir, se ia un castron mic imaculat, în care se pun 4 linguri de praf de ghimbir care se amestecă cu 150 g unt topit în prealabil la foc mic, într-o tigaie, până când devine gros şi are o culoare măslinie. În acest mod untul elimină aditivii şi poate fi păstrat mai mult timp.

Untul astfel obţinut şi răcit amestecat cu ghim­birul se administrează: în prima zi - o jumătate de linguriţă, în a doua zi - o linguriţă, în a treia zi - 1,5 linguriţe, a patra zi - 2 linguriţe, a cincea - 2,5 linguriţe, a şasea zi - 3,5 linguriţe, a şaptea zi - 2 linguriţe, a opta zi - 1,5 linguriţe, a noua zi - o linguriţă, a zecea zi - o jumătate de linguriţă ca şi în prima zi.

Cantitatea creşte cu o jumătate de linguriţă zilnic, apoi ajunge la maxim, după care descreşte din ziua a 7-a. Prin acest tratament, zona digestivă va fi revitalizată. Nu se recomandă această terapie persoanelor tinere sau de vârstă mijlocie ale căror tulburări digestive au alte cauze. În perioada tratamentului se recomandă ceaiuri din plante şi multe salate crude.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia