Continental
Tribuna
Lumea ca bâlci
Unde-i lege, nu-i tocmeală: în Germania
Unde-i lege, nu-i tocmeală: în Germania

Omul nostru din Passau, Georg Barth, mi-a trimis un pliant în limbile germană, engleză, franceză, română, bulgară, maghiară, portugheză, greacă, rusă, poloneză cu "Legea de protecţie pentru prostituate/prostituaţi" (informaţii pentru toate persoanele care practică prosti­tuţia). Mirarea mea a fost de ce nu apar indicaţii şi în limbile italiană, spaniolă, daneză etc., dar nu are sens să-mi fac probleme!
Nu ştiu dacă legea respectivă - în vigoare din 1.07.2017 - este valabilă în toate landurile sau numai în Bavaria, dar voi reproduce câteva pasaje pentru eventualii "clienţi". Aşadar: "Persoanele care practică prostituţia trebuie să participe la consiliere referitoare la problemele de sănătate, organizată de Serviciul de sănătate publică. În urma acestei consilieri se va eli­bera un atestat medical. * Persoanele care practică prostituţia trebuie să se înregistreze în oraşul, res­pectiv regiunea în care intenţionează să presteze mun­ca (sic!) în mod predominant. Obligaţia se aplică tuturor persoanelor care practică prostituţia, în bordel, pe stradă, în locuinţa proprie sau la o agenţie de escor­tă. Veţi primi un certificat de înregistrare (Anmeldebescheinigung) * Persoanele care practică prostituţia trebuie să se înregistreze înainte de a începe să lucreze. Pentru înregistrare sunt necesare două fotografii tip paşaport, cartea de identitate, sau paşaportul şi adeverinţa actuală referitoare la consilierea referi­toare la starea de sănătate. * Cine lucrează fără cer­tificat de înregistrare valabil poate fi pedepsit cu o amendă de până la 1.000 euro (...)".
Pliantul le dă eventualelor femei care doresc să practice această profesiune (sau bărbaţi!) date supli­mentare, ca nu cumva să motiveze că n-au ştiut.
Îmi permit să fac unele adnotări pe marginea acestei legi în vigoare în Bavaria deja de doi ani.
Nu înţeleg de ce Biserica Ortodoxă se dă mai "vioaie" decât cele catolică şi protestantă, punându-se de-a curmezişul legalizării prostituţiei, care se practică în România dintotdeauna, mai cu perdea, mai pe faţă, şi la propriu, şi la figurat.
În Sibiu, cu câteva sute de ani în urmă se practica legal prostituţia, iar între cele două războaie mondia­le a fost un adevărat paradis aici, casele de toleranţă aflându-se pe străzile mai lăturalnice: Blănari, Bumbului, Olari, cele mai multe curve fiind unguroaice, urmate de românce, săsoaice şi evreice. Deşi, teoretic prostituţia fusese abrogată prin lege între războaie, existau re­glementări pe plan local. În Sibiu, de exemplu, "pentru a pune capăt exploatării nemiloase a patronilor, fiecare prostituată era obligată să depună săptămânal la CEC cel puţin 200 de lei. Carnetele de CEC erau ţinute la Serviciul sanitar şi le erau date la părăsirea oraşului (...)"
Curvele care au ştiut să economisească banii au reuşit ca, la sfârşitul "carierei" să aibă în cont "peste 100.000 de lei, cu care şi-au cumpărat casă, mobilă şi au întemeiat o familie" (conform unui studiu sociologic).
Revenind de unde am pornit, decât să bată apa-n piuă cu tot felul de legi care nu se respectă, parla­mentarii noştri mai bine ar legifera prostituţia, consumul de droguri, posesia de arme etc., cu condiţia ca să fie toate sub un control strict, nu ca vorbitul la telefon în maşină şi fumatul în restaurante, doar... facultative!
N.I. DOBRA
P.S. Vă rog să nu mă bănuiţi că aş avea oarece avantaje dacă s-ar legifera prostituţia în România şi în Sibiu!

comentarii
1 comentarii

Ce avantaje sa aveti? Poate sa faca munca patriotica in favoarea ....
19.10.2019 09:00
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia