Tribuna
Lumea ca bâlci
Serena Williams: "Nu mi-am spus ultimul cuvânt"
N. I. DOBRA
2101 vizualizari
Serena Williams:

Aşa a declarat marea tenismenă americană gazetarilor de la revista franceză "Paris Match", cu precizarea (mea), că reportajul şi interviul datează dinainte de "bătuta" pe care i-a administrat-o Simona Halep în finala turneului de la Wimbledon. Chiar aşa fiind, am considerat că merită să o ascultăm pe fenomenala jucătoare neagră... a sportului alb.
Pentru cei (puţini) care s-ar putea să n-o cunoască, iată o succintă "fişă de cadre", cum aveam noi pe vremuri şi cum, probabil, vor avea strănepoţii noştri cu cipuri în urechi (!): Serena Jameka Williams s-a născut în 26 IX 1981 în Saginaw, un orăşel cu 52.000 de locuitori din Michigan (SUA), este membră a organizaţiei religioase Martorii lui Iehova, are reşedinţa în Palm Beach Gardens, Florida, 1,75 m înălţime, 70 kg greutate, a debutat în tenisul profesionist în 1995, câştigând, până acum, peste 90 de milioane de dolari. Are o carieră impresionantă: de 7 ori câştigătoare a Openului australian, de 7 ori învingătoare la Wimbledon, de 6 ori prima la US Open, de 3 ori s-a impus la Roland Garros; are patru medalii olimpice... Din 16 XI 2017 este căsătorită cu Alexis Kerry Ohanian, născut în 24 IV 1983 în Brooklyn, New York, o corcitură între o mamă nemţoaică şi un tată armean. Moştenind genele tatălui, s-a lansat în afaceri de tânăr, averea lui fiind estimată acum la peste 70 milioane de dolari, fiind apreciat ca "unul dintre cei mai creativi oameni de a faceri". Împreună cu Serena au o fiică, Alexis Olympia, născută în 1 IX 2017. Serena a fost multă vreme imbatabilă, dar a dorit neapărat să aibă o familie, aşa că s-a căsătorit, a născut şi a întrerupt o lungă perioadă pregătirea şi participarea la competiţii: "Când am câştigat finala Openului australian, învingând-o pe adversara mea de totdeauna, sora mea Venus, în ianuarie 2017, la 35 de ani, eram însărcinată şi ştiam asta de două zile. Eram fericită. Sora mea a zis că lupta n-a fost corectă: "Doi contra unu!", adică eu şi viitorul copil contra ei! Pentru prima dată în viaţă, am decis că tenisul trece pe planul doi... Cu Alexis trăiesc o frumoasă poveste de dragoste deşi suntem atât de diferiţi: eu sunt neagră, el e alb, eu mi-am petrecut tot timpul pe terenul de tenis, el, în faţa calculatorului, în Silicon Valley. Ne iubim şi sper că aşa va fi mereu". Amândoi părinţii şi-ar dori ca Olympia să calce pe urmele mamei, dar nimeni nu poate şti ce-i rezervă viitorul.
"Eu am câştigat tot ce putea câştiga o jucătoare de tenis, dar parcă nu aş abandona. Mă simt capabilă să câştig turnee. Vreau să fiu un exemplu şi pentru tinerii afro-americani, să aibă încredere că, prin muncă şi perseverenţă pot reuşi în viaţă, aşa cum am reuşit noi, Venus şi cu mine, două negrese născute într-un cartier de săraci din Los Angeles, sportive cel mai bine plătite din lume."
Acum, Dumnezeu ştie la cât se ridică averea Serenei, pentru că, pe lângă banii câştigaţi la turnee are alte numeroase surse de venit, din publicitate, din afacerile personale. După cei de la revista Forbes, averea ei ar fi de... aproximativ 225 milioane de dolari...
Aşa o fi, dar, drept vă spun, nu mi-aş lua nevastă pe care, dacă sting lumina în dormitor, n-aş mai găsi-o în pat!

 

comentarii
2 comentarii

stai linistit babule,te gaseste ea...
buricea
23.08.2019 21:50
Bravo ei! Insarcinata sa castige turneul... Probabil acei hormoni care isi fa simtita prezenta la inceputul sarcinii i-au dat forta...
25.08.2019 18:24
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia