Tribuna
Lumea ca bâlci: Pedofilul "campion" al Franţei ascultă Verdi în puşcărie
N. I. DOBRA
725 vizualizari
Lumea ca bâlci: Pedofilul

În 17 aprilie 2017, Joel Ie Scouarnec (67 ani), medic chirurg, a fost arestat în urma plângerii bunicilor unei fetiţe de 6 ani, care le-a spus acestora că a fost agresată sexual. După ce ştirea a apărut în presă, alţi părinţi şi adolescenţi au depus plângeri în acest sens. Procesul va avea loc abia în martie 2020, până atunci "presupusul" pedofil rămânând în închisoare, unde îşi petrece vremea în celula lui, privind emisiunile la tv, ascultând discuri şi casete cu muzică de Verdi şi Wagner. Cele trei pasiuni ale sale au fost: medicina - fiind un chirurg abdominal recunoscut, muzica clasică şi... minorii!

Joel s-a născut în 1950, la Paris, într-o familie modestă bretonă, taică-său fiind tâmplar, iar maică-sa femeie de serviciu. A fost cel mai mare dintre cei trei fraţi şi o soră. Se pare că, de copil, a dovedit calităţi care i-au determinat pe părinţi să strângă bani pentru a-l susţine la şcoală, în detrimentul celorlalţi fraţi. Joel nu le-a înşelat aşteptările, intrând la facultatea de medicină, alegându-şi ca specialitate "chirurgia viscerală". Era primul din familie care reuşea să depăşească pragul condiţiei modeste a părinţilor şi bunicilor.

S-a căsătorit cu Anne-Claire, şi ea fiică de bretoni, tatăl ei fiind muncitor pe un şantier naval. Tinerii căsătoriţi s-au instalat la Nantes, unde proaspătul chirurg şi-a încheiat stagiatura. A lucrat la spitalul din Loches în Indre-et-Loire, apoi şi-au cumpărat o casă în Jonzac (Charente-Maritime). Au urmat copiii, trei la număr şi duceau o viaţă tihnită. Apreciat de colegi, ducea o viaţă destul de retrasă, singura participare la comunitate fiind în cadrul localităţii, unde era pe post de bariton-bas.

Curios este faptul că soţia lui, din 1996 a ştiut de dereglările sexuale ale lui Joel, dar a tăcut. Atunci când acesta a fost reţinut, le-a declarat jandarmilor că "din acel moment am dormit în camere diferite" (!) Şi sora lui, Francoise, ştia, din 1999, fiicele ei fiind "agresate" de unchiul dereglat sexual, dar nici ea n-a suflat o vorbă. În ce-i priveşte pe fiii lui Joel, aceştia au declarat că niciodată nu ar fi încercat tatăl lor să-i agreseze. În 2004, la o anchetă a poliţiei în alt caz de pedopornografie, din greşeală, a fost descoperit că deţine literatură şi fotografii deşucheate cu copii, fiind condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare. Dar, atunci, s-au mulţumit să-i controleze situI, nu şi biroul sau locuinţa, unde avea ”biblioteca". Tot în acea perioadă, a plecat de-acasă, mutându-se într-o locuinţă de serviciu în orăşelul Lorient. Acolo, în apartamentul de două camere, îşi avea universul lui de ins dereglat, cu sumedenie de păpuşi, fiecare cu nume, îmbrăcate diferit, pe care le... îngrijea cu mare dragoste. Acolo ţinea şi un jurnal intim, în care îşi etala sentimentele, trăirile, fantasmele.

De când se află în arest preventiv, s-au adunat 184 de plângeri, dintre care 181 sunt persoane care erau minore în momentul evenimentelor. (Vă daţi seama că Joel avea aceste înclinaţii aberante încă din timpul facultăţii, în anii '70, minorii abuzaţi atunci fiind acum oameni în toată firea.)

Gazetarii francezi - ca şi ai noştri - fac din ţânţar armăsar, vorbind (scriind) de 300-600 de cazuri de agresiuni sexuale şi violuri la activul medicului, deşi avocatul acestuia a declarat că "clientul său recunoaşte deviaţiile sexuale, dar neagă orice viol" şi în niciun caz atâtea câte îi sunt puse în cârcă.

Oricum, acesta ar putea fi "unul din cele mai importante afaceri de pedofilie din Franţa". Până la data procesului, judecătorii n-au altă treabă decât să ia declaraţii, să facă tot felul de cercetări şi confruntări, în vreme ce Joel ascultă muzică clasică în puşcăria Saints din Charente-Maritime...

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia