Continental
Tribuna
Lumea ca bâlci
Madame Claude - un film despre o celebră proxenetă
N. I. DOBRA
2550 vizualizari
Madame Claude - un film despre o celebră proxenetă

Cineasta Sylvie Verheyde lucrează la un film despre renumita proxenetă franceză cunoscută sub numele de "Madame Claude", care le-a oferit plăceri sexuale mul­tor şefi de stat, şeici, milionari, de-a lungul anilor, "de la de Gaulle până la Giscard", adică mai bine de două decenii.
Pe adevăratul nume Fernande Grudet s-a născut în 6 iulie 1923, la Angers. Mama casnică, tatăl vânzător de sandvişuri în gara din Angers. (Într-o carte autobiografică, femeia povesteşte că tatăl ei a fost aris­tocrat, împuşcat de nemţi, că a fost colegă de şcoală cu Claude Pompidou şi alte bazaconii.) Realitatea este că a lucrat ca prostituată de la 16 ani. La începutul ani­lor '60 şi-a descoperit vocaţia de "manager" şi a creat o adevărată de reţea cu fete venite la Paris să devină actriţe sau dansatoare. Frumoase dar fără talent, au ajuns în reţeaua lui Fernande, între timp devenită "Mada­me Claude". La vremea aceea încă nu se ştia nimic de SIDA, anticoncepţionalele nu erau legale. Fetele erau atrase de o viaţă lejeră, în care banii se câştigau uşor, excursiile în zone exotice, cu bărbaţi galanţi şi bogaţi, le surâdeau. Madame Claude avea în agendă nu mai puţin de 500 de nume de fete, de toate categoriile, cu... stele precum în Ghidul Michelin! Avea câţiva im­presari, care ştiau unde să găsească "fete" - la două baruri de noapte pariziene cunoscute: "Chez Castel" şi "Chez Regine". Fetele nu trebuiau să facă trotuarul, Madame Claude anunţându-le când, unde, cu cine trebuie să se întâlnească. Tariful ei era de 30 la sută din cât câştigau "angajatele", iar acestea şi-l fixau în funcţie de client, de durata sejurului şi de felul prestaţiei!
Madame Claude avea o filozofie de viaţă simplă şi eficace: "În lumea noastră, bărbaţii puternici nu se gândesc decât la sex, iar femeile tinere nu visează decât luxul". În anii '60-'70 ai secolului trecut afacerea ei a prosperat, devenind nu doar o femeie bogată, ci şi cu relaţii în toate sferele Puterii nu numai din Franţa. A beneficiat multă vreme şi de protecţie, cola­borând cu serviciile secrete franceze! Unde mai pui că unele dintre "angajatele" sale reuşeau să-şi seducă partenerii, unii căsătorindu-se. (Câţiva şeici şi-au îmbogăţit haremurile cu nişte scandinave blonde!)
Şi mai avea o vorbă Madame Claude: "Există două lucruri pe care bărbaţii le vor plăti întotdeauna - mâncarea şi sexul".
Cuiva nu i-a plăcut de Madame Claude şi, în 1975, a fost acuzată că nu şi-a plătit impozitele pe venit, condamnată la 10 ani de închisoare cu suspendare şi plata a 11 milioane de franci. Silită de împrejurări, a abandonat tot şi a plecat în Statele Unite, la Los Angeles. În lipsă, a mai fost condamnată la 10 luni de închisoare şi o amendă de 250.000 de franci.
În 1985, crezând că au uitat de ea, a revenit în Franţa. A fost arestată în 31 decembrie în locuinţa ei din Cajarc, o localitate din Departamentul Midi-Pirinei, cu circa 1.000 de locuitori. Fiscul îi cerea 17 milioane de franci! A făcut patru luni de puşcărie. Când a scăpat, şi-a reluat activitatea, făcând ce ştia mai bine: recrutând fete, foste manechine şi foste dansatoare de cabaret. Numai că vremurile se schimbaseră: a fost arestată şi condamnată pentru proxenetism, la alte şase luni de închisoare...
S-a prăpădit în 19 decembrie 2015, în sărăcie. Avea 92 de ani.
La începutul anului viitor, dacă ajungeţi la Paris, puteţi vedea filmul, în rolul lui Madame Claude fiind actriţa Karole Rocher (45 ani).

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia