Tribuna
Jidvei
Facebook: Părinţii vor putea să vadă ce conversaţii au copiii lor în aplicaţia Messenger, dar şi ce videoclipuri îşi trimit
Facebook: Părinţii vor putea să vadă ce conversaţii au copiii lor în aplicaţia Messenger, dar şi ce videoclipuri îşi trimit
© pixabay.com
Facebook a anunţat că va permite părinţilor să vadă ce fel de conversaţii au copiii lor prin intermediul aplicaţiei Messenger. Reprezentanţii companiei pregătesc funcţii noi pentru control parental în cazul mesageriei utilizate de copiii cu vârste sub 13 ani, astfel încât părinţii să poată vedea, printre altele, şi istoricul conversaţiilor făcute de copii, potrivit The Mirror, citat de Mediafax.

Părinţii vor avea acces şi la fotografiile şi videoclipurile pe care copiii le trimit şi le primesc. În plus, vor putea să le elimine dacă vor dori acest lucru.
Sunt cele mai recente decizii pe care Facebook le-a luat după o lungă perioadă în care politicile de protejare a copiilor au ţinut capul de afiş.
În urmă cu doar câteva luni, o breşă de securitate apărută în aplicaţia Messenger Kids a permis copiilor să acceseze grupuri de chat din care făceau parte şi membri neagreaţi de părinţii copiilor. Se întâmpla în august 2019, iar de atunci politicile de protejare a copiilor au devenit prioritare pentru mai multe guverne. Reprezentanţii Facebook au anunţat, la scurt timp, că pregătesc extinderea criptării mesajelor de tip end - to - end (mesajele ce pot fi văzute doar de utilizatorii implicați în conversație) pe serviciile sale de mesagerie. Destule voci au afirmat atunci despre criptare că ar putea să împiedice depistarea persoanelor care abuzează copii online.
La sfârşitul lui 2019, autorităţile de la Londra şi de la Washington au transmis companiei Facebook o scrisoare comună în care şi-au manifestat împotrivirea faţă de iniţiativa Facebook de a cripta mesajele dintre utilizatorii rețelei de socializare, în încercarea de a contracara fenomenele de terorism și abuz împotriva copiilor.
Marea Britanie şi SUA au decis să semneze un acord special potrivit căruia forțele de ordine să poată solicita companiilor de tehnologie accesul la conținutul mesajelor care implică suspecți de terorism sau de abuz împotriva copiilor, într-un timp mult mai scurt.
Acest acord le permite forţelor de ordine să obţină informaţii în câteva zile sau săptămâni, faţă de actualele perioade de aşteptare care pornesc de la şase luni şi ajung la doi ani.
Iniţiativa SUA şi Marii Britanii n-a fost întocmai pe placul Facebook, compania anunţând că se va opune cu vehemență "eforturilor guvernamentale de a construi instrumente de obținere a informațiilor". Motivul? Subminarea securităţii şi a intimităţii utilizatorilor.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia