Tribuna
Destinaţia săptămânii: Toledo (Spania)
Destinaţia săptămânii: Toledo (Spania)

La Toledo puteţi ajunge relativ uşor, din Madrid, cu trenul, autobuzul sau maşina, cam într-o oră.  Puţini ştiu că a fost capitala Spaniei până în 1560, când Filip al II-lea al Spaniei şi-a mutat curtea regală la Madrid. Ca multe dintre oraşele istorice ale Spaniei, Toledo topeşte în trecutul său urme ale mai multor civilizaţii: romană, vizigotă sau maură. Mai multe religii sunt reprezentate în edificiile bine conservate din Toledo: creştinismul, iudaismul şi islamismul. Puteţi găsi pe străduţele întortocheate sinagogi, moschei şi catedrale, fiecare demonstrând  existenţa unei convieţuiri, uneori paşnice, alteori violente. Dacă sunteţi pasionaţi de situri arheologice şi muzee, vă recomandam Muzeul del Greco, Alcázar, Muzeul Santa Cruz şi Biserica Sfântului Toma.

Toledo este celebru şi pentru săbiile făcute aici, fiind în secolele trecute un cunoscut centru de realizare a acestor arme. Puteţi să vă achiziţionaţi un astfel de obiect de la magazinele de suveniruri, la preţuri începând cu 50 de euro.

 

Preţurile sunt acceptabile, pentru un prânz la o “bodegă”, veţi plăti în jur de 15 euro, berea inclusă. Nu uitaţi să gustaţi, ciocolată cu churros, o porţie costând 2,5 euro. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia