Tribuna
Cât costă o palmă peste fund? Trei luni de închisoare plus amendă de 300 de euro!
Cât costă o palmă peste fund? Trei luni de închisoare plus amendă de 300 de euro!
Mda, ştiu: prin satele Moldovei aşa ceva poate părea cel mult o glumă - şi aia cam proastă - însă prin alte părţi drepturile omului şi mai ales respectarea lor au ajuns şi la etapa asta. Dacă pe la noi, sfântul pumn n-o să fie detronat prea curând de la putere şi va continua să-şi lăbărţeze, nestingherit, domnia, iată că alţii pun cu totul altfel problema.

De aflat a aflat-o pe pielea lui un bărbat de 30 de ani pe care îl aşteaptă trei luni de închisoare pentru că a hărţuit verbal o tânără de 21 de ani şi a plesnit-o peste fund. Potrivit The Guardian, este primul caz de hărţuire finalizat cu condamnarea la închisoare cu executare şi amendă de 300 de euro.
Totul s-a peterecut în Paris. Francezul era băut când a urcat în autobuzul în care şi-a întâlnit "victima" la oră de vârf. A plesnit-o peste fund şi a făcut mai mult comentarii obscene despre sânii ei. Spre ghinionul lui, şoferul a sărit în apărarea fetei şi a blocat uşile până la sosirea poliţiei.
Bărbatul a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru agresiune sexuală şi la plata unei amenzi de 300 de euro pentru comentariile sale.
În luna august, parlamentarii francezi au votat pentru scoaterea din legalitate a hărţuirii sexuale verbale, ca parte dintr-o legislaţie mai rigidă privind infracţiunile de natură sexuală. Hărţuirea stradală este acum ilegală în Franţa.
În România, în luna iulie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, cu 214 voturi "pentru", opt voturi "împotrivă" şi zece abţineri, un proiect de lege pentru modificarea Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, care prevede că hărţuirea psihologică şi hărţuirea stradală se pedepsesc cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA