Tribuna
Archinaut One, satelitul capabil să se construiască singur! Când va putea ajunge în spaţiu
Archinaut One, satelitul capabil să se construiască singur! Când va putea ajunge în spaţiu
Nu. Nu este un scenariu de film SF, ci unul din cele mai ambiţioase planuri pe care NASA le-a făcut publice recent. Nu este deloc îndepărtată perioada când sateliţii se vor putea construi singuri, beneficiind de avantajele tehnologiei imprimantelor 3D.

Compania americană Made in Space este specializată în dezvoltarea de echipamente şi dispozitive capabile să susţină explorarea spaţială. Printre aceste echipamente se va număra, în curând, şi primul satelit care se construieşte singur, potrivit playtech.ro. Mai mult, acesta nu va avea nevoie de un laborator terestru, ci de unul aflat în spaţiu, avantajele fiind numeroase.

Călătoriile în spaţiu sunt extrem de costisitoare şi au nevoie de resurse materiale şi financiare enorme pentru a se desfăşura în siguranţă, iar tehnologia şi precizia ei sunt esenţiale.

Orice lansare este limitată de spaţiul de la bord. Din acest motiv, în loc să trimită un satelit voluminos, gata asamblat, compania americană pregăteşte trimiterea materiei necesare pentru imprimantele 3D, depozitarea şi transpotul acestora fiind ţinta unei misiuni mult mai uşoare şi mai lipsită de riscuri. 

În plus, sateliţii gata asamblaţi de pe Pământ trebuie să fie extrem de rezistenţi şi sunt construiţi în aşa fel încât să poată face faţă forţei pe care o presupune o lansare în spaţiu. În aceste condiţii, dacă satelitul va fi printat direct în spaţiul cosmic, design-ul său ar putea fi unul ceva mai fragil, folosind astfel mai puţină materie primă.

Pentru lansarea Archinaut One, compania Made in Space a primit de la NASA peste 73 de milioane de dolari, fonduri cu care satelitul îşi va putea construi singur panouri solare. Acestea vor fi capabile să genereze de cinci ori mai multă energie decât unele tradiţionale de aceeaşi mărime.

Lansarea acestui satelit este programată să aibă loc în anul 2022.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia