Tribuna
Un drum judeţean şi curăţenia – priorităţi la Şeica Mare

Autorităţile locale din Şeica Mare au toate motivele de bucurie. Drumul judeţean care leagă localitate de Şeica Mică va intra în sfârşit în reabilitare în acest an. În aceste condiţii, cei aproximativ 7 kilometri ai drumului cor deveni mai mult decât practicabili, mai ales că potrivit proiectului, întregul drum va fi asfaltat. În acest fel, mersul cu maşina pe acest drum judeţean nu va mai fi un coşmar pentru conducătorii auto, starea actuală fiind una cât se poate de precară. Prima „mişcare” a acestui proiect a fost deja stabilită. „Din ceea ce am înţeles, va fi realizat un zid de consolidare în zonele unde există riscul unor alunecări de teren. După aceea, va urma şi reabilitarea propriu-zisă a drumului, pe toată lungimea de aproximativ 7 kilometri”, ne-a declarat Nicolae Şuşa, primarul din Şeica Mare.

Probleme cu socialul

Într-un an de criză, probleme financiare par să fie la toate administraţiile locale. Nici Şeica Mare nu pare să fie o excepţie, iar capitolul unde se întrevăd deja unele probleme este tocmai unul destul de sensibil, respectiv cel al ajutorului social. Concret, şefii primăriei din localitate au serioase rezerve în ceea ce priveşte acordarea acestor drepturi, în condiţiile în care sumele de bani nu prea ajung până la finele acestui an. „În acest moment, avem înregistrate aproximativ 80 de dosare ale persoanelor beneficiare de ajutor social. Partea mai puţin plăcută este faptul că nu ştim dacă banii de ajung până la sfârşitul anului. Sperăm să nu avem parte de probleme mari, iar dacă vom ajunge în situaţia ca banii să fie insuficienţi, de dorim să fim sprijiniţi la rectificări, pentru a primi sumele de bani de care vom avea nevoie”, a mai spus Şuşa.

Curăţenie

Cu mic, cu mare, locuitorii din Şeica Mare şi localităţile componente au ieşit la curăţenia de primăvară. Pentru că au vrut cu tot dinadinsul ca toate satele componente ale comunei să „iasă” cu o altă faţă în primăvară, autorităţile locale au decretat mobilizare generală. S-au curăţat şanţuri, rigole, râuri, pârâuri, copacii au fost toaletaţi, iar toate străzile au fost curăţate ca-n palmă. „Am decis să facem un apel către toţi locuitorii comunei noastre să ne acorde o mână de ajutor la curăţenie de primăvară şi oamenii au răspuns pozitiv chemării noastre. De asemenea, avem şi 15 persoane angajate în baza legii 76, persoane care ne sunt de mare folos la realizarea curăţeniei de primăvară. Suntem în plină campanie de realizare a curăţeniei şi cred că nu peste multă vreme, toate satele comunei noastre vor avea o altă înfăţişare”, a conchis Şuşa.
comentarii
1 comentarii

o minciuna
cristina
16.04.2010 13:41
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA