Tribuna
„Mediaş – Un model de turism durabil” a continuat la Bucureşti

La sfârşitul săptămânii trecute, un grup de 20 de elevi de la Colegiul Tehnic „Mediensis” au efectuat o deplasare la Bucureşti. Vizita a fost inclusă în cadrul proiectului „Mediaş – Un model de turism durabil”, derulat în colaboare cu Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”. Conform programului activităţilor cuprinse în proiectul „Mediaş – un model de turism durabil”, 20 de elevi ai claselor a X-a B şi a XII-a C din cadrul Colegiului Tehnic „Mediensis” din Mediaş, au întors vizita colegilor de la Bucureşti şi s-au deplasat în capitală. Elevii au fost însoţiţi de profesorii Delia Crişan şi dr. Vasile Mărculeţ, responsabilul de proiect din partea colectivului de la Mediaş. Din echipa de proiect au făcut parte de asemenea reprezentanţii instituţiilor locale partenere, Lucian Teodor Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, şi Angela Păucean, manager interimar al Muzeului Municipal Mediaş. “Prima zi a excursiei a fost destinată întâlnirii cu membrii colectivului Şcolii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti, partenerul de la Bucureşti din proiect, format din elevii claselor a IX-a şi a X-a G. În cadrul întâlnirii a fost realizată analiza S.W.O.T., iar dr. Vasile Mărculeţ a prezentat conferinţa „Mediaş – obiective turistice”. Întâlnirea a fost urmată de vizita Muzeului Naţional de Istorie a României (secţiile Tezaur şi Lapidarium), centrul vechi al Bucureştilor (Curtea Domnească) şi sediul central al Băncii Naţionale a României (Expoziţia Euro). Seara s-a încheiat cu o cină ecologică organizată şi pregătită de elevii Şcolii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu”, participanţi la proiect. În cursul zilei a doua au fost vizitate Palatul Parlamentului, Parcul Herăstrău şi Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, se arată pe blogul proiectului.

Elevii din Mediaş au întors practic vizita colegilor lor bucureşteni, care s-au aflat în municipiul de pe Târnava Mare la mijlocul lunii ianuarie a acestui an. „Mediaş – un model de turism durabil”, este un proiect în care sunt implicate Colegiul Tehnic Mediensis Mediaş şi Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” Bucureşti. Proiectul se va desfăşura pe toată durata anului şcolar 2010-1011 conform unui calendar comun stabilit.

comentarii
1 comentarii

medias un oras plin de tagani care stau cu ochii beliti pe buzunarele turistilor care vor veni din bucale la casele masonice rotary din mediensis samd. .......ca sa vada faca ce?
ghyujkilo
23.03.2011 15:41
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA